Ute på Vänern

2009-07-30 | 13:41:51 Kommentarer (0)
Båtturen igår blev lite mer spännande än vad den behövde vara. Vågorna gick rätt höga (iaf över en halvmeter) ochdet blåste en del. Sen när vi kom ut på mer öppet vatten så började motorn krångla, den ville lägga av var 10 minut ungefär. Det gjorde att vi stog stilla och drev med vinden tills vi fick den att gå ordentligt igen. Lite jobbigt, med tanke på att vi visste att om vi inte fick igång den igen så skulle vi driva mot ett grund i närheten. Ringt efter SSRS (sjöräddningssällskapet) hade vi fått gjort, men dom hade nog inte hunnit fram i tid. En paddel var ju det enda vi hade med oss och den hade nog inte hjälpt så mycket.

I eftermiddag / kväll / natt blir det P.I.P- festivalen =)

Fotobok

2009-07-28 | 17:29:35 Kommentarer (1)
Hittade det här på http://rothis.blogg.se/ att man får en gratis fotobok om man bloggar lite om den, är ju jättebra, fotoböcker är roliga, bättre än vanliga album!
Man kan ju lägga in vilka bilder man vill och få det precis som man vill. Ett minnesalbum över Nadjas och mina 7 år tillsammans kanske? Eller kanske något att ge bort i julklapp eller i födelsedagspresent t.ex. över alla våra båtresor tillsammans med Kerstin & Pelle? Något som är kul att spara till framtiden i alla fall!

Dessutom är det inte mycket jobb, bara att ladda upp bilderna och bestämma hur man vill ha det, till skillnad från när man gör det hemma, då måste man ju först framkalla bilderna och sen göra allt annat, som att köpa album, klippa & klistra och annat sånt tråkigt. speciellt när man är som jag och vill att allt ska gå så snabbt som möjligt utan att krångla med ihoplimmade fingrar och sånt. Dessutom tjärnar man nog på det i längden, jag tror att bilderna håller sig fina längre och slipper ramla av när klistret blir gammalt eller plastkanterna säger hejdå.
Fotoboken är helt klart värt det!

Kika in här om du vill veta mer: http://www.fujidirekt.se/blogga/


Varför ska det vara så svårt att få till en header som man är nöjd med? Texten blir ju bara helt suddig :/

Göteborg (som turister)

2009-07-28 | 09:42:57 Kommentarer (1)
Eftersom jag ändå bara sitter här och väntar på att veterinären från Karlstad ska ringa och berätta prosvaren för Lovis så tänkte jag skriva lite om Göteborgs-resan i helgen. Det blev resan där det mesta glömdes.


Allt började ju med att vi skulle hitta dit, vilket inte var så lätt. Både Camilla & Fanny glömde sina vägbeskrivningar hemma, och GPS:en visade oss naturligtvis på helt fel väg till lägenheten, Tills slut fick vi ringa till ägaren av lägenheten och få en vägbeskrivning.
- Åk absolut inte in på Oskarsleden
Jag : Jag svängde precis in på Oskarsleden...Efter att ha upptäckt att div. byxor och jackor låg kvar hemma så åkte vi spårvagn till Liseberg. Där var det massor av folk, från vi kom dit till klockan 11 på kvällen. Vi hann bara åka 11 saker... Här åker Fanny & Patrik segelbåtarna.
Den nya Hangai var rätt så kul faktiskt, men inget slår Lisebergsbanan!
3D bion var också rätt kul, eftersom det såg så verkligt ut.Universeum dagen efter var rätt kul, fina djur och sånt. Världens farligaste orm hade krupit in i ett hål så tyvärr fick vi inte se mycket av den. Rockorna fick man inte klappa för det var någon gitarrfisk som hade flyttat in till dom.
Camilla - Jag - Fanny
Vi hittade en ridsimulator, rätt kul faktiskt. Man kunde rida i alla gångarter, när man drog i tyglarna stannade den och man kunde svänga. Fast lite svårsvängd var den. Stigbyglarna var lite väl långa, men dom orkade jag inte ställa om... Lättare att sitta kvar och galoppen var som en gungstol. Den kan nog vara bra på ridskolor eller ngt, så man öär sig hålla komm på tyglarna :P


Helgen avslutades med en tur med Paddan och shopping.
I Paddan blev man nästan lika blöt som flumride, eftersom vågorna slog in över båten.
Vägen hem gick också bra, vi körde inte fel i alla fall.

Det var i alla fall en trevlig helg, trots vissa i gängets humor...
- Man kanske skulle köpa en ny jacka... (tittar på en jacka)
- Den kostar 1300 kr på rea...
- (skriker så det hörs i hela affären och försvinner sedan snabbt till spelaffären)


Nu ska jag fortsätta vänta på veterinären, innan jag åker in till Karlskoga i eftermiddag. Imorgon ska vi ut med båten <3

Snart åker vi neråt i Sverige.

2009-07-24 | 10:35:44 Kommentarer (5)
Idag borde jag egentligen vara i Vaggeryd och hejja på dom som rider Fjord SM/NM där. Istället sitter jag här och ska snart packa inför helgens två dagar i Göteborg.
Linn åkte ju till Norrland i alla fall, så hon kunde ju inte följa med till SM och jag hittade ingen annan som hade lust heller. Så tyvärr fick jag stanna hemma... Får väl åka till Kvinnersta ist den första augusti om någon vill med då, annars är det ju inte så långt att åka själv.

I alla fall så har jag, min syster, min bror och så Fanny tänkt att hinna med en massa grejor i helgen. Bland annat Liseberg, Universeum, shopping och ev. Paddan (jag och Fanny vill inte åka den igen!). Vi ska bo i en lägenhet som är i närheten av en tunnelbanestation som tur är, bilen får stå kvar i parkeringshuset tills vi åker hem igen.
Jag hoppas vi hittar dit och sånt, vi ska tydligen åka min brors volvo, jag har typ aldrig kört volvo så vi får se hur det går... Eller ja, Göteborg hittar vi väl till, det är ju skyltat, men sen ska vi hitta till lägenheten också. Och dit vi ska hämta nyckeln. Men det löser sig!


Min packningslista blev "vandaliserad" av min syster:

Storstädning av stallet osv.

2009-07-20 | 21:56:20 Kommentarer (2)
Det var länge sen nu, men jag har typ bott på jobbet känns det som. Men nu är jag ledig i hela två veckor, om dom inte ringer efter mig såklart, det vet man ju aldrig.

Våran granne grävde upp några stenar ur vägen en dag och la dom vid kanten, dom var var kanske max 40 cm höga. Sen när jag släppte ut hästarna i hagen bredvid så blev dom jätterädda, resten av dagen. Vågade inte ens gå till den änden av hagen. Lite sött faktiskt, fick några fina bilder på dom.

Storstädade halva stallet idag, eftersom Nadja står inne lite fortfarande så tar jag den andra delen senare. Skrubba väggar, högtryckstvätta och desinfecera. Så nu är halva stallet lagligt (man måste göra den 1 gång per år enligt lagen). Det blev mycket renare i alla fall, väggarna blev träfärgade igen och sånt =)

Ifall någon undrar så har Nadja betesreducerare på sig, så att risken blir mindre att hon får fång igen!

Upp i sadeln igen!

2009-07-16 | 17:18:30 Kommentarer (2)

Igår red jag igen, var faktiskt en hel månad sen sist. Jag lånade Lugge och red tillsammans med Charlotte & Nisse. Red på banan först och sen en liten sväng ute i skogen. Det blev liten ryttare på stor häst :)

Jag upptäckte i alla fall att om man sitter på Lugge så:
- Slår man huvudet i grenarna som är över paddocken.
- Behöver man en pall för att nå upp till stigbyglarna.
- Behövs det inte måna galoppsprång för att komma till andra änden av banan.
- Känns traven mycket bättre att sitta ner i än Nadjas ponnysteg :)

Dessutom var det mycket roliga att rida dressyr på honom, dels kan han mycket mer än Nadja och så har hon ju den inställningen att skänkelvikningar endas bör göras när man flyr från en fara och att öppna är en övning som är lika med döden.

Harry Potter igår var sådär. Ganska bra men inte riktigt så att man fastnade och glömde bort tiden. Fast den var ändå värd att se, var fina effekter och så men man saknade ju en del från boken.

Lite bilder som Charlotte tog på mig & Lugge:En bild på Charlotte & Nisse som jag tog:


Första mötet med en fjordhäst!

2009-07-12 | 13:12:53 Kommentarer (5)
Hittade en bild på (antagligen) första gången som jag träffade en fjording!


Nu har vi tomt med sjöutsikt!

2009-07-12 | 12:10:01 Kommentarer (0)


Hade tänkt släppa Nadja i den hagen där bilden med vattenkaret var, tur att jag hade en annan hage som fungerade bättre. Jobbigt att det ska börja regna i kväll igen, vi behöver inget mer vatten. Källaren är också full med vatten.

Det är skönt att vara lite ledig nu i alla fall, även fast man inte kan göra så mycket. Läda lite böcker, pratat med AK lite i telefonen och sånt. Storstädade i går också. Ska klippa Nadjas man idag så hon blir fin :)

Verkar tyvärr inte som om det blir något Fjord SM/NM i år för mig, eftersom Linn inte verkar så sugen på att följa med. Jag har räknat ut att det kommer gå 1000 kr bara i bensinpengar att åka själv.
Segersjö (Fälttävlans SM) blir det i alla fall, det ser jag fram emot...

Ska man skratta eller gråta?

2009-07-10 | 11:40:34 Kommentarer (0)
Kom till vårdcentralen i morse, och fick då veta att jag inte skulle få träffa en läkare, utan en distriktssköterska. Det första hon sa var "jasså, du har ont i örat, då ska dom inte skicka dig till mig". Så 5 minuter senare fick jag en läkartid, nästa vecka på torsdag. Väldigt lyckat.

Fick veterinärtid för Lovis om två veckor, alla tider dom hade nästa vecka jobbade jag på. Det verkade som om dom hade ont om tider där också.

Nu ska jag i alla fall strax åka till Granngården, köpa nytt koppel/halsband åt Lovis (hon fyller år på måndag!). Något gott till henne ska jag försöka övertala pappa att köpa också. Det är hon värd!

En flotte tack ;)

2009-07-10 | 09:51:21 Kommentarer (0)
Rngde veterinären i morse, han sa att han inte kan göra mer för Lovis nu, så han skickar in en remiss till Karlstads smådjursklnik.
Hoppas på bättre lycka där inne, hon kan ju inte gå och vara som hon är nu.

Jag måste snart bygga en flotte för att komma in i stallet!

A dark cloud

2009-07-09 | 13:39:39 Kommentarer (1)

Nadja fick komma ut idag, jag fick tvinga henne att gå ut genom stalldörren! Det berodde nog på att det regnar så mycket nu. Hunden vill inte heller ut, går inte ens i närheten av dörren, hon kryper upp i soffan i stället och sover.

I morgon blir det "sjuk" dag. Ska försöka få tag i veterinären på telefontiden på morgonen och se vad han säger om Lovis. Trots att dom tog bort halsmandlarna sist så har hon inte slutat "snarka". Stackaren. Sen ska jag till doktorn på förmiddagen också, eftersom jag har haft ont i ett öra ett tag. Vi får ta hand om varandra :)


Sweet dreams or beautiful nightmares ?

2009-07-07 | 19:03:01 Kommentarer (1)
Biljetter för mig & Ida till premiären av Harry Potter är bokade!
Tur att vi typ var först att boka, hoppas på bra platser!

Ska ut och springa/ gå med Lovis sen. Igår fick vi nästa släpa med henne sista biten hem, den lilla latmasken :P Sen blir det glass, köpte det precis av glassbilen, av en chaufför som var snabbare på huvudräkning än mig.
Spelade sims förut, typ alrig gjort det förut, skaffade mig en hund, sen blev den för jobbig och jag fick skapa en ny familj, utan hund... Tröttnade lite på det, men det var kul att göra ett eget kvarter och fixa husen!

Gjorde nyss ett test "Hur väl känner du dina vänner?" på facebook. Insåg att jag nog inte känner dom så väl eftersom jag bara fick 5 av 10 rätt. Fast å andra sidan så kan man ju känna dom bra utan att veta i vilken månad dom fyller år...

En gubbe sa till mig att jag hade ett skitjobb när jag jobbade en dag. Just då hade jag faktiskt lust att hålla med honom. Nu undrar jag vad jag ska göra till höst, om jag har lust att fortsätta med 2 år till på universitetet till något jag inte är säker på att jag vill bli? Det är nog egentligen ganska osmart...

I morgon jobb 7-15. Sen ska Nadja få komma ut i hagen en halvtimme!


Förresten så älskar jag min ögonfärg och mitt hår, om jag får vara lite självgod en stund ;)

Letar.

2009-07-06 | 11:32:42 Kommentarer (0)
Letar lite på annonser och sånt om det är ngn som vill låna ut sin häst i sommar, men hittar bara sådana som vill ha medryttare eller skötare och det hinner jag ju inte med i höst. Nadja måste ju ändå tas omhand om, även fast hon har vila. Sen har jag hört att det andra året ska vara det jobbigaste året så jag kommer säkert att få plugga ännu mera.

I dag har inte hänt så mkt, skulle vara ledig från jobbet, men ska ev jobba i kväll eftersom någon var sjuk. Vill inte egentligen men jag sa att dom fick ringa igen om det blev kris, att de inte fick in någon annan. Fast än har dom inte ringt :)
Gjorde Nadja extra fin på morgonen och hjälpte sedan min bror att ta bort lämmarna på en av vagnarna eftersom han skulle köra in ensilagebalarna. Och nu sitter jag här... Om jag inte ska jobba sen så ska jag åka till Karlskoga och handla lite :)
Ska också försöka boka biljetter till premiären av den nya Harry Potter filmen den 15 juli :)

When the stars are made for wishing on...

2009-07-04 | 11:12:35 Kommentarer (0)

When I was young I thought the stars were made for wishing on
And every hole inside a tree would hide a leprechaun
Old houses all had secret rooms if one could find the key
But who believs in magic in these days?

For magic is the sun that makes a rainbow out of rain
And magic keeps the dream alive to try and try again
Magic is the love that stays when good friends have to leave
But who believs in magic, who believs?

Growing up the grownups said one day I'd wake to find
That magic's just a childish game I'd have to leave behind
Like clothes that would no longer fit or toys that I'd ignore
I don't believe in magic, anymore

Now my childhood's far behind and much to my surprise
The magic did not fade away, it took a new disguise
A friend, a child, a smile, a song, the courage to stand tall
I do believe in magic, after all

For magic is the sun that makes a rainbow out of rain
And magic keeps the dream alive to try and try again
Magic is the love that stays when good friends have to leave
I do believe in magic, for loves the greatest magic,
I do believe in magic, I believe


Åska x 3

2009-07-04 | 11:04:49 Kommentarer (3)


Trevligt det har varit. Under 12 timmar hade vi 3 åskväder. Det började i går eftermiddag med 2 st på raken. Fast då jobbade jag så dom märkte jag inget av. Sedan kom det ett till i natt, precis över vårat hus. Jag hade behövt hörselskydd. Det knäppte i elkontakterna och blixten slog ner i ett träd inte så många meter från huset. Tur att den slog ner där och inte på oss. Det blev strömlöst & lite sånt och har fått en del elproblem i ladugården, eller ja, krossen fungerar inte alls så det är inte lyckat för kossorna.

Annars rullar livet på. Träffade Wendy på höloftet förut och hon ville busa som vanligt. Jobbar i kväll igen och i morgon förmiddag, sedan åker jag på 1 & 4 års kalas hos mina yngsta kusiner. Det blir nog roligt :)

Nu till veckan kan jag ju släppa ut Nadja i hagen också. Funderar faktiskt på om hon ska få gå ut en stund redan på tisdag. Veterinären sa ju faktiskt att jag fick släppa ut henne ngra dagar tidigare om hon blev bra snabbt. Det är ju skönt för henne också.

Ha en bra söndag :)

bloglovin RSS 2.0