Torsdag

2011-06-23 | 22:16:48 Kommentarer (3)

Idag har jag jobbat på en annan avd. hela dagen. Hade lite tillbakalängtan tror jag eftersom jag hela dagen svarade 1A i telefonen istället för 3A. Dom som ringde undrade nog om jag inte visste var på sjukhuset jag jobbade. Annars gick det väl okej, men var en stor skillnad att byta från stroke till hjärta.

Hann träna på vägen hem och åkte sen till stallet och var ute med Nadja en sväng. Blev markarbete och longering i paddocken idag då jag kände mig trött i både kropp & huvud efter dagen. Men det gick helt okej. Förutom att Nadja behöver lite uppfostring i att inte äta gräs så fort hon tycker att det är okej, alltså hela tiden.

I brist på andra bilder så bjuder jag på lite sommarbilder från kalvhagen.

  // Jenny


Gårdagens ridtur

2011-06-21 | 15:41:00 Kommentarer (3)
Om jag ska förklara för någon hur Nadja är, så kommer jag efter gårdagens ridtur säga: "Nadja är Nadja, det förklarar allt....".

Vägrar gå över andra järnvägen på ridturen, trots att vi precis gått över den första. Men det går jättebra om jag hoppar av. Blir livrädd för en människa som inte gör något annat än går bredvs sitt hus, dessutom har hon öronen framåt och är jätteglad samtidigt. Och sen vägrade hon sluta trava ett tag och jag vet inte hur många varv vi sprang runt Linn & olle och i cirklar på vägen/halvvägs i diket innan hon gav sig. Dessutom jätteglad hela tiden och med öronen framåt.
Men jag gillar henne ändå, och jag är glad över att hon är pigg & glad =)// Jenny

2 veckor senare

2011-06-21 | 10:37:39 Kommentarer (0)
Nu är det redan lite mer än två veckor sedan examen och jag har hunnit med att jobba 2 veckor (och en dag...!) som sjuksköterska. Det har varit 2 jobbiga men samtidigt roliga veckor på nya jobbet.

På minuslistan kan jag definitivt sätta upp att alltid känna att jag inte kan allt som jag vill kunna, att hela tiden möta nya utmaningar som jag måste lösa och inte alltid vet hur man gör. Det kan vara allt från konstiga ordinationer som jag aldrig sett förut, saker som ska göras som jag aldrig sett förut (typ jag har aldrig sett en CVK, hur lyckas man missa det på tre års utbildning??) osv. Tycker att det är jättejobbigt att behöva fråga för jag vet samtidigt att andra har lite fullt upp som jag på dagarna.
En annan jobbig sak är det ständiga tidsbristen och att alltid (eller oftast) känna att jag inte hinner med allt jag vill göra. Speciellt nu under sommaren när vi har många fler patienter per sjuksköterska. Att alltid behöva prioritetera vad som är viktigast kan vara riktigt svårt ibland i vissa situationer. Ibland kan jag sitta en halvtimme innan jag slutar med all dagens dokumentation kvar för att jag har prioriterat att träffa mina patienter under dagen. Och jag tycker det är lättare att hoppa över lunchrasten ibland för att hinna med mer...
Och så går jag alltid på jobbet omkring och tänker att jag inte får glömma något eller missa något. Och tänker "har jag verkligen kommit ihåg allt nu?". Efter en arbetsdag är jag nästan helt slut, men samtidigt är det svårt att sova på natten för jag ligger och funderar över vad jag har missat och om jag gjorde allt rätt...

För att inte säga bara negativa saker, så måste jag säga att jag har riktigt trevliga arbetskamrater! Och patienterna (och anhöriga) är oftast trevliga och tacksamma för det vi gör på avdelningen. Speciellt vissa ord/kommentarer man får är sådana man bär med sig under dagarna efter och gör att man känner att det är värt allt slit.// Jenny

För 9 år sen

2011-06-13 | 10:28:23 Kommentarer (0)

Idag firar Nadja och jag att det var precis 9 år sen hon blev min <3

// Jenny


Flytten avklarad.

2011-06-12 | 17:39:57 Kommentarer (3)

Gårdagseftermiddagen spenderades i Örebro för att flyttstäda min studentlägenhet. Riktigt tråkigt var det, men skönt att det är gjort och att nycklarna är tillbakalämnade. Känns skönt att kunna släppa den nu, och att kunna koncentrera mig på den nya lägenheten.

Spenderade förmiddagen idag på en sovmorgon och att köra sista flyttlasset till Karlskoga. Så nu är allt där det ska vara, bara att packa upp alla flyttlådor nu.
Eftermiddagen blev en ridtur tillsammans med Linn & Olle. Vi var ute i skogen och red en sväng, vad jätteskönt för det blåste inte så mycket på oss där :)

// Jenny


Examen 3/6

2011-06-09 | 22:47:35 Kommentarer (3)

Lite sent kanske, men här kommer lite bilder från min sjuksköterskeexamen 3/6.

Vi träffades några på morgonen och hade champangefrukost hemma hos Julia. Drack champange, åt och hade det trevligt innan vi gick mot universitetet!

Julia & jag


Julia, Malin, Sofia, jag & Malin

Sen var det examenssceremoni på universitetet. Det var tal av två av våra lärare, musik av ett band och såklart utdelning av sjuksköterskebroscher och rosor till oss nyblivna sjuksköterskor!
En jättebra ordnad ceremoni och musiken passade oss verkligen och det var jättebra & kul! Verkligen ett minne som vi kommer att ha tillsammans!Jag har precis fått brosch & blomma!

 

Ett 90-tal nyblivna sjuksköterskor!// Jenny


Födelsedagspresent

2011-06-04 | 20:07:48 Kommentarer (3)

Man kan aldrig få för många schabrak. I går fick Nadja ett nytt i födelsedagspresent, matchade det med ett par svarta benlindor idag. Tänkte leta efter ett par oranga att matcha med, så om ni vet var man kan köpa det, så säg gärna till! :)

// Jenny


Examensfesten

2011-06-02 | 21:44:16 Kommentarer (0)
I går hade vi blivande syrror examensfest på Strömpis i Örebro. Fast började med förfest hos Sara =)
På strömpis var vi först bara klassen och träffades där och åt trerätters och jsg tror faktiskt dom flesta i klassen var där. Sen fick alla andra komma in runt nio på kvällen. Blev en lyckad kväll, dock lite väl mkt folk framåt kvällen. Märkes i alla fall när vi skulle hem och tänkte ringa efter taxi, och dom säger att det är minst en timmes väntetid. Så vi gick ända hem. Kan säga att mina skavsår är riktigt fina idag. Kul att jag ska ha samma skor i morgon.

Var i alla fall, trots det, en mycket lyckad kväll :)
Skickar med lite bilder också från kvällen!// Jenny

bloglovin RSS 2.0