Höstdagar

2010-09-29 | 21:29:11 Kommentarer (5)
Gillar sådana här dagar. När det är härligt höstväder ute. När man får högsta betyg på praktiken. Och när man har seminarium med 40 minuters redovisning och det går bra!

Sista praktikdagen i morgon, och sen åker jag till Dfs på kvällen.

// Jenny

En ko på vägen.

2010-09-26 | 20:06:30 Kommentarer (3)
Blev en barbackaridtur idag, och min syster + Lovis gick bredvid. Efter bara några minuters promenad i skogen upptäckte vi att det låg en ko på vägen framför oss. En av våra kor hade rymt och låg och tittade på oss sådär mystiskt som bara kor kan göra. Så det vara bara att vända hemåt igen och stänga av elstaketet och försöka mota in kon igen. Tur att hon gick in direkt, för sen fick vi laga staketet innan vi kunde fortsätta ridturen/ promenaden.

Nadja tyckte nog att jag var lite konstig som först tränsade och red 10 min innan vi gick tillbaka i stallet och hon fick stå i boxen för att sen tränsa och hoppa upp igen.

Har blivit så lerigt i hagen nu att Nadja har börjat få stå inne om nätterna, känns inte som om det gör något heller. Ska väl fixa hösthagen nästa helg om regnandet fortsätter så vi slipper leran! Och jag slipper borsta en häst som är brun när jag tar in henne.

Nadja i lerhagen :)// Jenny

Ny foderstat?

2010-09-25 | 17:05:33 Kommentarer (5)

Under veckorna när jag är borta har Nadja tydligen fått ny foderstat, det har blivit ditskrivet en hel del havre. Man kan ju undra om det är hon som har skrivit dit det av önsketänkande - eller om det är min syster.// Jenny


Shopping & "hem"resa

2010-09-24 | 21:32:54 Kommentarer (3)
Är hemma i Dfs efter en heldag på praktiken och en eftermiddag/ kväll med shopping på Marieberg med AK. Var riktigt trött i morse (kände verkligen att jag höll på att somna på ett möte) & nu är jag ännu tröttare - vilket betyder att jag snart kommer ha en dejt med kudden :)

Passade bara på att kika om det hade kommit ut några nya annonser om boxplatser - det hade det inte - och inser att jag nog aldrig kommer hitta den stallplats jag letar efter. Alltså den som ligger 10 minuters promenad från mig, har billig stallhyra och där det mesta ingår. Nadja kanske får bli kvar i Dfs trots allt :/

Bilder från shoppingfynden och allt det kommer i morgon, jag är för trött nu :)

Segersjö - 10


// Jenny


Morgondagens planer

2010-09-23 | 22:20:23 Kommentarer (3)

Egentligen kan man inte tro att det inte är tentavecka den här veckan. För när jag har kommit hem från praktiken har jag suttit och pluggat tills nio på kvällen. Fast idag unnade jag mig en timmes promenad i alla fall. I morgon kommer AK hit efter praktiken, blir nog en tur på Marieberg och sen "hem" till Dfs och Nadja senare på kvällen. Kommer inte tillbaka till Örebro förrän under måndagen eftersom jag är treledig från praktiken.


Ska bli skönt att träffa Nadja igen, inser att jag antingen måste lära Nadja att sluta sparka bakut- eller lära min syster att sitta kvar när Nadja sparkar bakut...// Jenny


Vikariefesten

2010-09-20 | 18:10:36 Kommentarer (6)

 Lördagskvällen blev rätt lyckad - vikariefest för oss gamla vikarier som har jobbat och slitit tre somrar tillsammans på Utsikten. Började med förfest hemma i min lägenhet med pizza och fortsatte sedan till Rockbaren i Örebro (tro mig, det var inte jag som valde stället..). Det var hyfsat med folk och jag hann precis med sista bussen hem, var hemma strax efter 2.
Hoppas att det blir fler gånger, för annars kommer vi nog aldrig att ses igen, eftersom vi inte kommer jobba tillsammans nästa sommar.

//Jenny


Ett par (tre) favoriter i repris.

2010-09-16 | 19:54:32 Kommentarer (5)

 

// Jenny


Effektiva dagen idag.

2010-09-16 | 18:34:13 Kommentarer (0)

Är effektiv idag: gjort ett dagpass på praktiken, gått en promenad, förtidsröstat, handlat inför lördagskvället & läst dagens metro. Nu ska jag plugga, städa lite i lägenheten och packa eftersom jag åker till mina föräldrar direkt efter praktiken - åker alltså inte hem emellan. Måste väl hitta på nån mat också.
Tar sen bussen med dom andra in till Örebro på lördagskvällen och åker sen till lägenheten efter festen.

 

Planerar att hinna rida två gånger trots att jag inte är där så länge - fredagskvällen och lördagsmorgonen. Hoppas nu bara att det blir som planerat, utan försenade bussar!
// Jenny


Ett tisdagslöfte

2010-09-14 | 20:29:14 Kommentarer (5)
Tänkte att jag skulle bli lite bättre på att uppdatera , det får bli ett tisdagslöfte (är ju inte nyår för tillfället..)

Har varit på praktiken idag, sen blev det en promenad rund 5 km rundan i Karlsbergsspåret innan jag åkte hem. Jag var ju nästan där ändå. Tog en promenad och handlade lite mat innan jag lagade fattiga riddare på kvällen, var tvungen att göra slut på lite ägg... Hade tvättstugan och har tvättat en maskin.

Hunnit med att plugga en liten stund, och nu ska jag snart kolla på andra avsnittet av Biggest Looser Sverige. Lite konstigt att man inte kan se det första avsnittet också... 

// Jenny

Snart dags att diska :(

2010-09-13 | 20:33:10 Kommentarer (4)

Förstår inte varför man alltid hamnar framför datorn i stället för att göra det som man ska göra. Jag skulle t.ex. diska OCH plugga innan jag satte mig här. Men det gick ju sådär...

 

Helgen var iaf bra, var i Askersund på lördagen och hälsade på min mormor + passade på att gå på Chokladmässan som också var vid hamnen i Askersund samtidigt. Tur att chokladen var så dyr, för då köpte man (jag) inget. Smakade på det mamma köpte i stället :)
Söndagen träffade jag AK som också var i Dfs den här helgen. Kul att man lyckas vara det samtidigt ibland. Blev en massa skitprat + att vi var till både Nadja och till andra stallet och bjöd hästarna på äpplen!

Får bli en favorit i repris - fotad av Lovisa. Visst har jag snygg hoppa-säck-stil?


Nej, mot diskberget....

// Jenny


Helgens ridturer

2010-09-13 | 20:10:41 Kommentarer (0)

I lördags blev det en skogsridtur, som tyvärr blev kortare än jag hade tänkt mig. Det var ett tag sedan jag red där sist, och kom till ett ställe där det smala diket inte var ett smalt dike längre, det var ett brett dike som dessutom var djupt. Jag hoppade av och skulle kolla hur djupt det var, men det var djupare än mina ridstövlar i alla fall, så vi vände hemåt igen.
Nadja var i alla fall pigg och glad, men det brukar hon alltid vara när man är ute i skogen :)

På söndagen blev det en barabackatur, runt södra. Ganska lagom faktiskt. Pratade lite med en som bor i södra en sväng och kikade lite extra på husbygget när jag red förbi. Nadja var riktigt intresserad av en kundkorg som han jag pratade med hade. Hon höll till och med på att fastna i handtaget - hade nog inte varit så lyckat.

// Jenny


Markarbete idag.

2010-09-10 | 19:14:08 Kommentarer (7)

Är i Dfs nu, och har redan hunnit med att vara i stallet och haft lite markarbete med Nadja.

Gjorde bara lite enkla saker i paddocken, som backa, följa mig, bakdelsvändning osv. Gick ganska bra faktiskt, är nöjd :)

Nu ska jag leta rätt på Nisse, den enda jag inte har hälsat på än :)// Jenny


Ny bloggtävling

2010-09-08 | 21:38:10 Kommentarer (3)

Var med du också - klicka här!

 


Ett skol-inlägg

2010-09-08 | 18:59:58 Kommentarer (2)

Det är fullt upp just nu, med VFU:n som jag har på Karlahuset i Örebro. Det är (som det står på deras hemsida): en behandlingsintensiv verksamhet för unga människor från 16 år med en psykosproblematik.
Väldigt intressant, men det finns mycket att lära sig...

När man kommer hem på kvällarna är det annars dags att sätta sig och plugga. Har närmast ett seminarium på fredag där jag (och Jenny) har en halvtimme på oss (som ska fyllas...) att redovisa vårat arbete om vår patient. Har också börjat tentaplugga lite smått, är ju snart dags för den också, och lika bra att vara ute i god tid.

// Jenny


Visst är det typiskt?

2010-09-05 | 12:45:16 Kommentarer (6)

Har såklart blivit sjuk, bara för att jag ska börja min praktik nu till veckan. Känns inte så bra precis. Vaknade i morse med feber och halsont.

Åkte i alla fall hem till mina föräldrar i fredags em. Fick trängas på överfulla stadsbussar och försenade Kga-bussar och kände hur glad jag var att inte pendla längre.

I går hann jag i alla fall med att longera Nadja en sväng på ett gärde. Fick mest jobba med att hon inte skulle stanna och äta gräs. Idag skulle jag rida, men jag tror jag hoppar över det och fortsätter campa i sängen i stället.

Hjälpte också till att tröska, blev väl ca 5,5 h i tröskan igår, men det var kul, även fast det inte går så snabbt när man inte är så van att köra den.// Jenny


bloglovin RSS 2.0