Spelkväll och annat.

2009-10-27 | 21:23:57 Kommentarer (2)
Idag var jag ledig, i morgon börjar mitt maraton - 10 dagar i rad med praktik + jobb på Utsikten. Jag ska försöka hinna med att sova. Får se fram emot de två dagar ledigt jag har när de här tio dagarna har passerat...

Lediga dagen har tillbringats i stallet, men Nadja och hos mormor i Askersund (mina syskon var med -> dom har lov). Jag vill också ha lov förresten, är lite avundsjuk.


Spelkvällen (/20 års festen) med Ida och Elin hemma hos mig var kul, fast vi rätt så trötta allihopa. Jag var uppe tidigt till skolan, Elin jobbade, Ida var typ uppe tidigt och Camilla..? Ja, hon hade nog ingen anledning att vara trött. Det kanske var därför hon vann också, men endast av den anledningen att vi var trötta. Annars hade hon ju förlorat, som vanligt.
Jag har kommit fram till att det alltid är två saker vi pratar om på våra kvällar, Idas handduk (när den trillade ner på balkongen under våran när vi var i Italien) och att Elin tycker att jag (och Ida) ska flytta till Örebro. Fast jag tycker också att jag ska flytta i och för sig. Men ändå :)

Just ja, vi åt Tacos också, fast vi glömde tomaterna i kylskåpet. Elin sa så klokt efteråt att hon tyckte att det fattades något. Ida tyckte mest att vi hade konstiga saker till Tacosen.

I morgon gör jag ett kvällspass, 14-22, så det vankas en sovmorgon och stallet innan jag åker. Ska försöka vara ledig från plugget innan, mest för att jag känner att jag ska orka 10 dgr nu.

Praktiken förresten är rätt så kul. Vi är fyra stycken från klassen som ska vara på samma ställe. Jag har redan lyckats bra, med att bland annat lyckas glömma mitt passerkort i omklädningsrummet och sånt. Hoppas att morgondagen blir bättre.


// Jenny

Födelsedagspresenter/kalas

2009-10-25 | 17:50:07 Kommentarer (3)

Plus och minus med födelsedagspresenter:
+ Saker som är bra att ha när man flyttar hemifrån; vem behöver inte ko-sängkläder? Fönstertvättarsaker? Ungsfasta formar?
+ Presentkort; vem vill inte köpa precis vad man själv vill ha?

- Almenackan, men lite kul var det i alla fall, fick en almenacka av mina kära syskon med i stort sett bara bilder på dom själva, Nadja fick vara med på högst 4 stycken (hade det varit jag som gjort almenackan så hade andelen varit betydligt större, för att inte säga 100%)

Sen fick jag ju massa andra saker, som en åsna (inte en riktigt såklart), pengar, blommor, poslin och sånt. tar för lång tid att skriva ner allt här. 

Men nu ska jag äta smörgåstårta som blev kvar sen i går kväll, man träffar sina släktingar alldeles för sällan. Det var i alla fall kul =)

// Jenny


Kokompisar

2009-10-24 | 16:34:59 Kommentarer (1)


Har man ingen hästkompis får det duga med en ko. Tyvärr vet man ju inte vad hästarna tänker, men dom verkar ju tycka att om är rätt okej i alla fall.

Bonita (alltså den vita hästen) tycker i alla fall om sitt sällskap, dom har varit oskiljaktiga i sommar, hon och kvigan =)

Man fyller bara 20 en gång i livet.

2009-10-22 | 17:11:35 Kommentarer (3)

Tre-saker-testet

Tre saker jag inte förstår mig på: min syster, läkemedlesberäkning och datorer.
Tre saker som finns på mitt skrivbord: linssaker, anteckningar, lampa
Tre saker jag gör just nu: nördar farmville, blogg och läxor samtidigt.
Tre saker jag vill göra innan jag dör: tävla Fjord SM, äga en gård på landet och rida in en ko.
Tre saker jag kan: rida, skriva blogg, sova :)
Tre saker jag inte kan: Måla, sjunga, sova stående på en fot.
Tre saker jag skulle vilja lära mig:
voltige, fälttävlan, cykla enhjuling
Tre favoriträtter: tacos, kycklinpaj, pizza


Mina syskon varhelt inne på linjen " ska vi fira så kan vi lika gärna fira ordentligt" i söndags:
 

// Jenny

 

 

 


Sorg är det priset vi får betala för kärleken

2009-10-21 | 21:01:04 Kommentarer (1)
Läste nyss i en kurslitteraturbok att "sorg är det priset vi får betala för kärleken". Jag kom fram till att det stämmer väldig bra, alldeles för bra. I morgon ska jag lärsa om ngt annat istället för döden, omvårdnad vid KOL eller något.


Tråkigt

2009-10-21 | 17:28:07 Kommentarer (1)

Är mitt inne i mitt maraton "gå upp klockan halv 5 på morgonen" just nu. Så jag är rätt så trött trots att jag sover på bussen på vägen in. Ska blir skönt när det är över.

I morgon kommer hovslagaren och sätter på Nadja de där andra skorna, hoppas han kan fixa det nu. Tyvärr är jag i skolan just då * suck. Han skulle i alla fall fixa skor med broddhål så det var ju bra! Känns som om det är lika bra liksom.

Skriver mer sen, måste plugga / fixa stallet / kolla på Grey´s Anatomy och sen upp halv 5 i morgon igen.
Trött? Jag? Nej, det kan jag aldrig tänka mig...
Läkemedelsberäkningen kommer att bli min död.

 


171009: skola, jobb å så Nadja =)

2009-10-17 | 16:55:57 Kommentarer (6)

Tänk vad jag önskar att livet skulle vara sådär enkelt ibland.
Jag är så sugen på att köpa en häst till, men jag vet inte, när jag flyttar sen när jag är klar med utbildningen så är det ju inte säkert att jag har råd att ha två hästar, sjuksköterskor är ju inte överbetalda direkt. Nadja kommer alltid vara mitt förstaval, ni vet, första kärleken rostar aldrig <3

Men det känns lugnare nu, Nadja går där ute och hovslagaren trodde att han skulle fixa skoningen utan att behöva varmsko, så han kommer så fort han blir frisk. Nadja får gå där ute, jag ger henne tiden hon behöver samtidigt som jag letar sköthäst, jag har ev redan en, men inte riktigt klart.Idag blev det jobb, sen åkte jag och Ida till Bea eftersom hon fyllde 20 år för ett tag sen, men var hemma nu. gav henne hennes present och åt kakor :P Suttit och räknar läkemedelsräkning en stund nu och ska väl fixa stallet snart, orkar inte det innan jag åker på morgonen. Ska gå bort till andra stallet sen och se om det finns någon där, behöver prata med lite folk. fast egentligen är jag nog mest nyfiken på hur charlotte hade det på sin praktik i travstallet =)

Hinner nog inte blogga i morgon, ni vet varför ;P


// Jenny


ATG besöket idag

2009-10-15 | 21:49:23 Kommentarer (2)

Tänkte först skriva att det krånglar så att få ut trailbilderna här, gå in på: http://www.westernrider.se/ tryck på deras logga för att komma till hemsidan, tryck på Galleri och sen Trail med Lake 10/10/09 så hittar ni lite bilder därifrån, jag lyckades också komma med på en.

ATG besöket gick väl sädår. Lyckades i alla fall lasta på 10 minuter hemma, rekordkort tid :) 
Inga svar direkt. Gjorde böjprov och röntgade hovarna igen och sen jämförde hon bilderna med dom hon tog i våras. Rotationen på hovbenet har blivit lite värre på båda frambenen. Men dom sa att som det är nu så är det inte så allvarligt att vi måste avliva henne i alla fall, vi ska försöka hitta en hovslagare som kan sko varmt så vi kan få till en "fångskoning" (enkel sagt: man vänder skorna bak-och-fram).

Sen lät det som på veterinären att det fanns en liten chans att det kunde blir bättre och att hon blev bra, men antagligen så kommer det inte att blir det och om det inte blir värre än vad det är nu så får hon bli sällskapshäst. Men det kan ju blir värre också, men det behöver vi inte tänka på nu, fast som veterinären sa: ha det i bakhuvudet, för blir det sämre finns det inget att göra... 
Ska leta hovslagare i morgon... 

Nadjas (eller mina) två problem under ATG besöket
1) Att backa Nadja in i spiltan. Nadja är van vid box, men hemma kan hon i alla fall backa, men inte där. Skönt att det var andra som hade samma problem som mig, att jag inte var ensam. Nadja behövde i alla fall inte ha två personer som tryckte på, räckte med mig :)

2) Att longera Nadja, med spö, det anväder jag aldrig hemma så två händer räckte inte till, samtigit som Nadja inte fick springa för sakta och linan blev ett enda trassel.


161009

2009-10-15 | 09:46:40 Kommentarer (5)
Idag åker vi till ATG då, fick itd på eftermiddagen.

Avlivning eller sällskapshäst, har nog ställt in mig på båda.

Jag kan inte tro det.

2009-10-12 | 15:49:12 Kommentarer (6)
Det är helt ofattbart. Fång igen. Hur kunde det gå till? Hon har ju gått i en hage utan ett enda grässtrå och bara ätit halm och hö (dessutom fjolårets). Det är inte logiskt någonstans. Den andra möjligheten är att det är fång som sitter kvar sen förra gången, alltså för 4 månader sen nu. Det skulle kunna vara det eftersom den veterinären sa åt mig att INTE springa med henne på ett halvår. Nu gjorde jag det i alla fall för hon haltar ju inte när hon skrittar, men när hon travar. Då är det antagligen kronisk fång vilket antagligen betyder att vi måste ta bort henne.
Vi har blivit lovade tid på ATG i Karlstad i slutet av veckan i alla fall, lika bra att åka in dit på en gång och röntga, då vet vi ju sen.
Bara vi får tag i en transport med dubbdäck, eftersom vi har det på bilen så måste man ju ha det på transporten. Transporter finns det ju gott om, men det verkar som om inget har bytt däck :/ Säg till om ni vet någon som har en att låna ut, i närheten...

Nu ska jag deppa och plugga :/
// Jenny

101009

2009-10-10 | 21:15:53 Kommentarer (2)
Idag har jag varit o kollat på Trailträning, det var kul och jag kan lägga upp lite bilder sen när jag lagt in dom i datorn. Slår vad om att många har träningsvärk i morgon :P

På eftermiddagen var jag också in till USÖ på besök en sväng, men vill inte skriva om det här.
Var ute och gjorde markabete med Nadja också, det gick inget bra, men det var för att jag var okoncentrerad. Vi gjorde bara några grejer innan vi gick hem igen.

Rätt onödigt inlägg egentligen...
// Jenny

Kommer inte på ngn rubrik...!

2009-10-07 | 20:08:22 Kommentarer (5)
Stressig vecka är det, men nu är det bara två dgr kvar. Sitter här i väntan på att Grey´s anatomy ska börja :P Har lite sovmorgon i morgon så det blir skönt, slipper gå upp halv 5 i alla fall!

I morse när jag gick upp trampade jag i en stor vattenpöl i huset, insåg ganska snart att det var vattenläcka från taket. Och snickarna var ju ändå här förra vecka och tätade i väntan på det nya taket, som dom la på idag :) Så nu är snart hela ombyggnaden klar  = inga mer förstörda sovmorgonar av hammarslag och sånt.

Min pappa glömde bort min häst i morse, han skulle vara snäll och släppa ut henne på morgonen och så glömde han henne. Tur att han kom på det efter ett tag...// Jenny

Jag älskar´t !

2009-10-05 | 21:13:07 Kommentarer (6)

051009

2009-10-05 | 10:38:30 Kommentarer (3)
Jag tror att ni redan har fattat det, men det var min lillasyster som lyckades komma in på min blogg och skrev det förra inlägget!

Helgjobb var det, rätt skönt när lönen kommer sen :) Det är både bra och dåligt att jobba sådär varannan helg, man ser det ur en annan vinkel men å andra sidan så är det mycket nya människor att lära känna.
 Hann med att träffa AK på lördagen också, hon kom ut till mig och vi gick ut med Nadja och Lovis. Hann med att äta kola också och prata lite :)

Ska plugga nu inför att skriva arbete i morgon och träna KTC med Sara. Räknar ner till min födelsedag nu :)

Förresten så tror jag att det är min kusin som säljer sin fjording på blocket just nu, http://www.blocket.se/orebro/Fjording_fodd_1997_23907705.htm?ca=8&w=1
Sen kan jag göra lite reklam för mina 2 arbetskamraters blogg som ska ut och resa ett bra tag nu (http://utochresa.blogg.se)

// Jenny

:):):):)

2009-10-02 | 21:03:44 Kommentarer (5)

förvånad?jenny, du kommer bli så himla glad över din 20 års present alltså! vet att du är nyfiken :D just det, 20 år. en femtedels sekel. visst låter det gammalt? du är gammal! =)=)=)

kolla in; http://camillacarlen.devote.se ;) (bättre än denna blogg) :D


bloglovin RSS 2.0