Festen + shopping

2010-10-31 | 11:54:15 Kommentarer (5)
Har inte skrivit något om festen i Örebro. Det blev inte hos Julia som planerat. Däremot var vi hos Sara i stället, men det blev ju lyckat trots allt :) Var kul och var hemma ganska lagom, runt ett så jag iaf hade lite ork att komma upp ur sängen innan jag skulle åka på tävlingen.

Idag har jag varit på tokrea på gamla Arena i Karlskoga. Var folk överallt som drog i kläderna + att allt var typ i storlek L eller XL. Hittade till slut ett par jeans som passade och som jag köpte.

Nu ska jag snart till stallet och planerar att longera idag + lite markarbete.

// Jenny

Hopptävling DRKS 30/10-10

2010-10-30 | 14:02:00 Kommentarer (1)

Var och kollade på hopptävlingen som DRKS hade i Ängebäck idag, Clerar round 50cm + 70 cm+ 90 cm och maskeradhoppning på 60 cm. Lite synd att det bara var 2 startande i maskeradhoppningen, men fick iaf med dom på bild längre ner (tyvärr syns det inte att den vita ponnyn har prickar i alla möjliga färger + röd svans). Var ganska bra med folk där, det är kul att dom ordnar något i närheten ibland :)

Maskeradhoppningen


Ibland upptäcker man att det som nyss låg framför en plötsligt ligger bakom en.

2010-10-29 | 17:17:34 Kommentarer (1)

Känner att det var länge sedan jag skrev ett inlägg sist.
hästfronten så har det varit ganska lungt. Var ute och red tillsammans med Charlotte & Nisse i onsdags i regnet och igår gick jag bara en sväng med Nadja till andra stallet och vände och gick hem igen. Har klippt manen på henne också så nu är hon fin igen :)
skolfronten är det okej. Praktiken är fortfarande kul och 2 av 3 arbeten är fixad, bara det minsta kvar. Seminarium till veckan som antagligen kommer bli jättebra.

Ikväll blir det Örebro och fest. I morgon ska jag och kika på hopptävling i Dfs och kanske ta några kort om jag kommer ihåg kameran :)
// Jenny


Stallplats?

2010-10-26 | 11:40:34 Kommentarer (4)
Ringde på en stallplats i Örebro i dag. I Norra Bro som är ca 3 km från mig. Ett litet stall på 4 boxar där det var 2 boxplatser lediga och i dom andra två stog tävlingshästar. Ska i alla fall dit och kika någon dag, kanske onsdag nästa vecka då jag ändå är i Örebro.


Vet faktiskt inte hur jag ska göra, om jag ska flytta Nadja eller inte göra det. Men närmare än den här stallplatsen finns ju inte, och dessutom skadar det ju inte att gå dit och kolla?!

// Jenny

Inget Egypten

2010-10-25 | 18:14:08 Kommentarer (3)
Trots att Sara nästan lyckades övertala mig idag så har jag bestämt mig för att inte åke till Egypten om 2 veckor. Dels för att jag ju ska till Sthlm Horse Show, dels för Egypten finns kvar och att det nog är roligare att åka dit när man har mer pengar. Och dels för att jag missar en veckas uppsatsskrivande eftersom vi redan skulle åka om mindre än 2 veckor.
Och sen är jag lite snål också. För en vecka i Egypten = mer än 3 stallhyror om jag nu flyttar Nadja. Och i valet mellan att ha Nadja hos mig och att åka till Egypten så väljer jag Nadja.


// Jenny

Ridbyxor :)

2010-10-24 | 15:59:46 Kommentarer (4)

Kan inte låta bli att kika lite på snygga ridbyxor ibland...


Chinosridbyxa från Martha Ridewear - 1799:-


JW - 749:-Mountain Horse - 1199:-


Ny design

2010-10-23 | 18:48:05 Kommentarer (2)

Tröttnade på min gamla design & orkade eller hinner inte göra en ny nu. Så därför blev det den här ett tag, kommer antagligen att göra en ny, egen sen :)

Har förresten beställt kalendern nu, längtar tills den kommer & tror att den kommer att bli jättefin =)// Jenny


Vilken tråkig lördag...

2010-10-23 | 18:04:51 Kommentarer (1)

Har inte så mycket att skriva om dagen eftersom jag mest har suttit och pluggat. Har egentligen bara varit ute för att mocka och att longera Nadja, vilket gick jättebra idag!


Ska ut och gå en promenad med hunden nu. Sen ska jag göra ett bildspel om gården. Och fundera på om jag ska följa med Sara o Sara till Egypten om 2 veckor. Det är mkt pengar men skulle nog lätt vara värt det.

// Jenny


Som en duracellkanin...

2010-10-21 | 17:53:23 Kommentarer (7)
Har fullt upp med praktik och skolarbeten och Nadja nu.
Kom hem 4 från praktiken idag och har nu pluggat en stund, ska fixa kvällsmat (sallad o nybakade vitlöksbaguetter) och sen plugga en stund till innan stallet och antagligen longera Nadja.

Har nog inte sagt det, men det bli Globen Horse Show sista helgen i november! Åker med AK och vi ska även bo på hotell :) Har beställt biljetter till Lördagens show/gala på kvällen och söndagens kür. Kommer nog bli skitkul!!

(uppdaterar om ELMIA snart också...)
// Jenny

Jenny fixar.. .

2010-10-17 | 22:42:51 Kommentarer (4)

Håller på att göra en egen fickalmenacka för nästa år till mig själv! Får bli min födelsedagspresent till mig själv eftersom jag fyller år i morgon, den kommer jag ha nytta av + att den inte blir så dyr :)

Gör det på http://www.photobox.se i år. förra året hade jag ju en från Fujufilm men tyckte att den var så klumpig, och dessutom var den tung att bära runt på. Den här är tunnare och inte lika tung, dessutom får man bilder på varje veckouppslag.

Här är några uppslag i alla fall, kanske inte syns så jättebra, men man ser ungefär hur det kommer att bli :

// Jenny


Stallet // Bloggtävling

2010-10-15 | 17:47:29 Kommentarer (5)
Linnea har en bloggtävling på sin blogg, men vinster sponsrade av Decubal. Vinsterna är bland annat ansiktskräm och krämer för torra händer!

Klicka här om du också vill vara med och tävla!Precis varit en sväng i stallet, mockat och fixat. Ska tillbaka efter att jag har skjutsat min syster till bussen och ställa iordning höpåsar osv.

Ringde hovslagaren förut i alla fall. Sa att jag ville ha skor med broddhål eftersom det antagligen kan bli snö snart. Han skulle klura på det sa han, visste inte riktigt hur han skulle fixa det med broddhål eftersom hon har framskorna bak-och-fram.
Han skulle i alla fall kanske komma i morgon fm, eller i början av nästa vecka. Perfekt att ha en hovslagare som i stort sett alltid kommer dagen efter man ringer. Eller alltid inom en vecka :)

// Jenny

Lite uppdatering

2010-10-15 | 11:31:35 Kommentarer (3)
Dålig uppdatering, men internet har inte fungerat...

Igår när jag var ute och red en barbackatur så tappade Nadja en framsko, så nu blir det att ringa hovslagaren och hoppas på att han kan komma snart. "Tur" att jag ska ha praktik i helgen så det gör inte så mycket att jag inte kan rida.


Ska sätta mig och plugga en stund nu! Lika bra att jobba undan lite så man blir klar någon gång. Funderar på att åka till Örebro på söndag efter praktiken, får se hur det blir, stannar i så fall tills måndagen eftersom jag har praktik på tisdag igen.// Jenny

Snart vinter...

2010-10-12 | 18:51:20 Kommentarer (6)
Första två praktikdagarna avklarade. I morgon ska jag iallafall få träffa min riktiga handledare! Praktiken i hemsjukvården verkar sådär, inte riktigt min sak.

Har precis kommit hem efter en kall barbackaridtur. Tyvärr kände jag att jag måste leta upp min vinterjacka. Nadja var i alla fall pigg och vi tog en sväng längs grusvägarna.
// Jenny

Ryttar VM finalen i hoppning!

2010-10-10 | 11:01:50 Kommentarer (7)
Idag kl 12.00 visas finalen i hoppning från Ryttar VM på svt1 - eftersänt från igår.

Tills dess kan man ju kika på Edward Gal och Totilas, när dom vann kür finalen i VM. Man inser ju varför dom är världens bästa:// Jenny

Tillbaka i Dfs

2010-10-09 | 19:03:36 Kommentarer (5)

Sen jag skrev sist så har jag då "flyttat tillbaka" till Dfs för att börja praktiken där på måndag. Vilket ju också betyder att jag bor granne med Nadja igen! Igår tog vi en barbackatur runt Södra.
Red förbi husbygget och insåg att det faktiskt går att sätta upp ett hus på en dag. Eller ja, det var inte påbörjat på morgonen, men på kvällen/ eftermiddagen när jag red förbi så var alla väggar uppsatta + alla takstolar.

Idag har jag varit riktigt effektiv:
- Storstädat i stallet
- Tagit fram en ny höbal + fyllt på massa höpåsar (20 st)
- Tvättat hästtäcken
- Mockat, fyllt på vatten, hämtat ny torv
- Gått en promenad med Nadja
- Gått en promenad med Lovis
- Packat upp allt jag hade med mig från Örebro
- Hjälpt pappa med kossorna i ladugården
- Skrivit en studieplan inför praktiken till veckan.

Och nu sitter jag här, och funderar på vad jag ska göra i kväll. det går två bra (?) filmer på TV i kväll (Wild Hogs och P.S. I Love You) så antingen någon av dom eller plugga, eller så fastnar jag vid datorn =)
 


// Jenny


bloglovin RSS 2.0