Första uteritten.

2011-09-30 | 22:18:09 Kommentarer (2)

Idag var första ridturen utanför ridbanan med Puma. Var ute och red en sväng tillsammans med Emma & Calle- Kändes bra att ha med en lugn häst första gången.
Det gick i alla fall jättebra. Puma var lite pigg och tittade på en hel del saker. Kossorna var lite läskiga och postlådor var också farliga :)
Men är jättenöjd i alla fall, hon verkade också tycka att det var skönt att komma ut lite!

// Jenny


Puma

2011-09-24 | 16:42:15 Kommentarer (1)
Nu har jag blivit hästägare igen, till Puma.
 Hon är ett Svenskt Halvblod e. Campari M och u. Pomotess. Hon är ca 163 cm i mankhöjd.
e i livet. Tidigare ägare som jag köpte henne av har varit ute och tävlat lite, framförallt i hoppning men någon dressyrtävling också.

Hon har inte riktigt vant sig vid nya stallet än, så jag hoppas hon kommer bli lugnare för just nu är hon lite väl osker och pigg, men hon har ju bara stått 4 dagar i stallet än. Tappa en sko lyckades hon göra igår också, så hovslagaren var ute idag. Tur att han har tålamod för det var ju inte så att hon stog stilla direkt.
I morgon har jag planerat att rida första turen på henne här hemma, på banan. I dag blir det markarbete och longering =)Provridningen

2011-09-18 | 12:04:54 Kommentarer (3)
Verkar som att jag på tisdag åker och hämtar min blivande häst. Får hålla alla tummar nu att allt verkligen går som det ska fram tills dess och att hon står i stallet på tisdag kväll.

Kan säga att det är spänd förväntan eller något liknande. Jättespännande och hon är verkligen min typ av häst. På provridningen blev det både dressyr på uteridbana, lite hoppning i ridhuset och en uteridtur. Hon var jättesnäll hela tiden, till och med när det kom en dumper åkandes förbi precis bredvid. Samtidigt som hon var pigg hela tiden och framåt. Och lyssnade verkligen på banan när jag red. Hon är inte så jätteutbildad inom dressyren, men mer inom hoppningen där hon också har varit ute och tävlat en del.
Ni får lite mer info om henne sen, när hon står i stallet och allt är klart :)

// Jenny

Hästplaner.

2011-09-16 | 10:22:14 Kommentarer (1)

Verkar som om hästletandet är över, och jag har hittat en underbar liten häst (eller ja, inte så liten kanske). Tror att det kommer att bli jättebra, och hoppas på att allt går som det ska och jag kan åka och hämta henne till veckan!

Tänker inte skriva så mkt mer förräns allt är 100 % klart och hon står i stallet, men det blev ingen fjording igen. Mest för att jag är rädd för fång och allt som hör till, med tanke på hur mycket problem det var med Nadja. Och för att alla fjordingar bara påminner mig om henne, och att jag vet att det aldrig går att hitta någon som hon igen.

Men i framtiden, då kommer jag säkert ha en liten guling igen, som går där hemma. Man kan ju alltid ha två hästar. För trots allt, så är fjordingar en jättehärlig ras!


Saknar min lilla Nadja <3

// Jenny


Avramling

2011-09-13 | 19:59:33 Kommentarer (2)


Om man ska ramla av hästen under en hopptävling, gäller det att göra det med stil :)

// Jenny

Kollat på hästar.

2011-09-13 | 19:48:34 Kommentarer (0)


Var i söndags iväg och kikade på ett par hästar neråt i landet. Gick väl helt okej om jag får säga det själv. Jag tycker att jag red som en "kratta" men det är ju inget nytt att jag tycker det :) Var ju trots allt ett väldigt bra tag sedan jag red storhäst. Tänker inte säga mer än så just nu.

// Jenny

Bloggtävling: böcker.

2011-09-13 | 19:35:58 Kommentarer (0)


Klicka HÄR om du också vill vara med!

:)

2011-09-10 | 22:24:21 Kommentarer (4)

I morgon åker jag neråt i landet och ska kolla på två hästar som är till salu. Hoppas någon av dom är det jag letar efter :)

Har tillbringat dagen på Trossnäs Fälttävlansbana idag, och kollat på massor av fina hästar. Det var kul, dom hade en jättefin terrängbana.


(Segersjö Fälttävlan - 2010)

// Jenny


London @ hästar

2011-09-07 | 11:58:42 Kommentarer (1)

Uppdatering

2011-09-06 | 18:53:41 Kommentarer (0)
Tror att det är bra att jag har börjat jobba igen. Tre veckors semester var nog inte nyttigt.
Börjat på "nytt" jobb. En hel korridor bort från sommarjobbet. Man kan inte tro att det är så olika som det är. Jag får inte ens blanda mina antibiotika på samma tider. Illa. Fast jag trivs i alla fall, hittils.

Har börjat leta häst ordentligt nu också. Men man hittar alltid något fel på dom i annonserna, speciellt efter man har ringt på dom. Fast senaste dagarna har jag nog omvandlat mina "krav" lite, så till helgen blir det nog förhoppningsvis att åka och kika på en häst. Hoppas det i alla fall. Tur att jag har fått ha hand om Olle när Linn varit bortrest, så jag har fått ridit och andas hästlukt ett tag :)

2 bilder från London förra månaden. Tower Bridge och utsikt från London Eye.
// Jenny

Bloggtävling: träns

2011-09-01 | 11:24:47 Kommentarer (1)


Klicka HÄR om du också vill vara med :)


bloglovin RSS 2.0