Dressyr - världsrekord.

2009-08-31 | 14:34:24 Kommentarer (3)
Videon från när Edward Gal och Moorlands Totilas slog världsrekord i lördags med 90,7% (!!!)
Bara att njuta, det är dressyr när det är som allra bäst och vackrast!


Segersjö, Fälttävlans SM 09

2009-08-30 | 14:12:28 Kommentarer (2)

Några av dom bilderna jag tog på Segersjö i går:

Dressyr, SM klassen


Islandshästuppvisning


Nytt hinder i SM klassen, en hel del ryttare tog den altenativa vägen...


 

Camilla & Fanny kollar in hindret!


En lyckad dag, med i stort sett inget regn, massa folk, fina hästar och trevligt sällskap!


Hööks invigningen i Karlstad

2009-08-28 | 18:00:23 Kommentarer (0)
Torsdagen var en kö- dag...
Började med att jag hämtade Marie (jag hittade!) och vi fick stå på kö på E18 eftersom den skulle förbi massa bred-last fordon vid vägbygget. En kvart senare fick vi åka vidare och lyckades faktiskt få plats på parkeringen precis bredvid Hööks. Var där en kvart innan dom öppnade, men det var redan lite kö in.
Affären var riktigt fräsch och fin, men grejerna var ju i stort sett samma som i katalogen. Hittade 2 par ridbyxor och fick stå i kö till provrummet ett tag, men dom är riktigt sköna :)

Hittade en annan typ av munkorg till Nadja också, den kostade bara 150 kr så jag köpte den (till Nadjas stora besvikelse...). Hon kan få i sig ännu mindre mat med den. Kollade runt lite mer men det var folk överallt och försökte sen hitta Marie men det tog nog i alla fall en kvart innan jag hittade henne :P Sen fick vi stå 45 minuter i kö innan vi fick betala eftersom dom hade strul med kortapparaterna.

Åkte hemåt, fick stå i kö på E18 igen av ngn orsak. Bestämde oss för att hoppa in i McDonalds och äta, klockan var ju ändå halv 2. Där fick vi stå i kö igen. Till slut kom vi hemåt i alla fall :)
Det var en kul dag, med massa hästprat och sånt som hör till!


Nya ridbyxorna, bruna helskodda (699:-) och gråa halvskodda (250:-)

 
I morgon bli´re Segersjö, men det ska regna och om vi har otur blir det inställt, men det ska vi inte hoppas på. SKa ta med mig kameran såklart, lägger upp lite bilder sen!

// Jenny

Typiskt

2009-08-26 | 10:43:38 Kommentarer (1)
Varför ska det inte räcka med en sak, utan att allt ska komma på en gång?
Nu har Nadja fått en rejäl hosta. Det ska inte räcka med det andra *suck*
Fast hosta brukar ju inte vara något farligt, hoppas at tdet går över, det är ju inte något som veterinären åker ut för om dom inte har hostat länge. Det såg vi ju när Olle hostade och vi ville att dom skulle komma ut.

Tänkte ta en promenad med Lovis, men med tanke på vädret så blir det lite pluggning istället innan Kga när min syster kommer hem från skolan.

Längtar till Hööks i morgon, ska bara hitta hem till Marie först =)// Jenny

090825 - Hovslagaren

2009-08-25 | 17:24:15 Kommentarer (1)
Idag var hovslagaren ute så Nadja fick skor på framhovarna. Tiden går så fort, om bara 2 veckor så har det gått tre månader sen senaste fången och jag får då börja gå ut och gå med henne. Så snart är det "bara" tre månader kvar tills jag får rida... Hovslagaren har fortfarande inte gett upp sina försök att lära mig italienska hästord :P
Annars har det varit lugna dagar, faktiskt pluggat lite, repeterat inför vi börjar, anatomi och sånt som jag glömmer så lätt.

Plockade fram min klarinett igår, spelade lite, var typ ett år sen sist. Kom faktiskt ihåg mycket mer än vad jag trodde, men noterna från när jag tävlade SM tittade jag inte ens på :P

Imorgon blir det ett besök till Kga, Granngården och sen leta efter nya skor, sen på torsdag ska jag och Marie stå först i kön när Hööks öppnar :P

// Jenny

Fotoboken är fixad!

2009-08-23 | 21:51:18 Kommentarer (3)
Tog tag i och fixade fotoboken på en gång, lägger ut några av sidorna som blev!
Så nu är den beställd, bara och vänta två veckor och sen kommer den nog hoppas jag :)
Tänkte först att dom 24 sidorna man fick gratis när man bloggade om den skulle vara svåra att fylla med bara bra bilder, men jag hade behövt lika många till :P Tänkte lägga till några föst, men sen blev det inte så.

Dålig ordning, men föst kommer omslaget, sen sista sidan i boken + några andra mittensidor.// Jenny

Dramatik i gödselbrunnen

2009-08-23 | 16:49:29 Kommentarer (2)
Igår fick vi rädda Wendy ur gödselbrunnen. Det kunde ha gått illa, men nu är hon nyduschad och får vara instängd ngra dagar. Bara så att vi ser att hon mår bra och så. Så skönt att vi fick upp henne (med hjälp av en planka), för jag vill inte mista henne också.
Träffade Olles nya skötare för första gången förut. Eller träffade och träffade, typ rusade in i stallet och letade efter hunden eftersom vi skulle gå en promenad. Måste ha sett dumt ut...

Nu har jag i alla fall laddat hem programmet som man gör fotoböcker i. Har till slut bestämt mig för att göra en om studenten/ balen/ klassresan bara för att det var 2 roliga & galna veckor. Dessutom har jag inte beställt ngra bilder än, dom ligger på CD allihopa och det är ju synd.

Samlar folk inför Segersjö nu, hittils är vi jag, AK och Camilla. Ska ringa Pelle i morgon och skicka ett sms till Fanny, hon har ju 2 veckors praktik i Skåne just nu!

En liten bild på Wendy också, den är lite gammal, men hon är sig lik :P

// Jenny

Lagar överallt.

2009-08-22 | 16:30:30 Kommentarer (0)
Nej Camilla, varken åsna eller 5-56 är lösningen på alla problem...

Jobbar nu i helgen, förstärkningshelgerna har börjat igen. Var ju till jobbet och åt smörgåstårta i fredags & den var jättegod, vi fick varsit presentkort på en biobiljett också. Sen vi fick höra hur bra vi är :)
Vi har börjat med icke-verbalt språk på jobbet:
- Har du...
- Ja
Måste låta oerhört intelligent för utomstånde ;)
Typ 1 vecka kvar till skolan börjar, 2:a året på universitetet med pendligt & allt. Men det fixar jag!

Vulkan igår, inte så mkt folk men ganska kul i alla fall. Regnade lite också.

Har lusläst lagen som kom 1 januari i år. Jag får inte ha Nadja i stallet själv. Men hon får stå i ladugården med kossorna, dessutom behöver hon inte stå med dom hela dagen så hon kan ju gå själv ute på dagarna. Har inte funderat klart än, men det löser sig.


090819 - höst...

2009-08-19 | 20:27:19 Kommentarer (1)
Dystert inlägg förut, men det är som det är just nu :/ Jag måste komma på en lösning. Snart. Helst i morgon.

Har varit & klippt mig idag, mitt "långa" hår är borta :´(  Hatar att det ska bli så slitet jämt. Träffade nästan Ida där, hon borde ha gått 10 minuter tidigare hemifrån sig :P
Funderar på om det är värt 1500:- för ett Pessoatäcke till Nadja. det är det väl egentligen inte, men jag vill ha ett...
Lägger ut två nyatagna bilder, såg att det var länge sen sist :)

Förresten så har Nadja börja fått sin vinterpäls. Tråkigt. Då är det höst nu :/

// Jenny

En ensam Nadja...

2009-08-19 | 10:58:14 Kommentarer (2)
Olle ska flytta till Åtorp. Dessutom ska han flytta redan den 1 september.
Egentligen tycker jag att man ska planera sånt lite mer än tre veckor innan. Speciellt om man mer är fördubblar sin stallhyra och måste åka ända dit varje dag för att mocka. Fast hon får ju ridhus i anslutning till stallet, men i alla fall... Dessutom kommer ju Nadja att bli själv då fast det behöver ju i och för sig inget hon behöver bry sig om

Egentligen har jag fyra altenativ för Nadja, ingen av dom känns egentligen lockande. Det ena är att Nadja får gå själv. Det har jag redan strukit, för det vill jag inte.
Det andra är att jag letar efter någon annan som vill ha Linns stallplats. Det känns inte heller så kul, eftersom mina föräldrar inte vill ha en massa folk springandes på gården och hur stor är chansen att man hittar någon bra person? Och en häst som kommer överrens med Nadja. Och så ska det ju helst vara en häst som har problem med fång, för annars får den ju gå själv på sommaren.
Det tredje alternativet är att vi köper en häst till. Det verkar som om pappa helst vill det. Men jag tror inte att jag orkar med en häst till, det blir ju dubbelt så mycket jobb som det är nu...
Det sista alternativet som jag kommer på är att flytta Nadja till vårt andra stall. Men det finns ingen ledig stallplats förrän i mars verkar det som. Då måste jag ju ha henne själv tills dess. Jag försökte få tag i Leif i går för att få reda på om den sista häsen kommer att komma eller inte, men han svarade inte. Fast han är ju på semester så jag får väl vänta tills han kommer hem. Dom som har hästarna där verkar i alla fall vilja att jag flyttar dit =)

Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra. Visst, det är inte säkert att Linn stannar i Åtorp med Olle så länge, men jag kan inte bara gå hemma och vänta på att hon kanske kommer tillbaka. För varje dag som kommer så är det ju mindre dagar kvar tills Olle åker. Jag väntar tills jag fått tag i Leif så får jag se vad han säger. Finns det ingen stallplats där så finns det ingen. MEN om det finns det så flyttar jag nog dit i alla fall. Fast jag bara velar fram och tillbaka hela tiden, det går inte att bestämma sig, det kommer nog inte att bli bra hur jag än gör... Jag har nog några fler sömnlösa nätter att se fram emot...


Ullared

2009-08-18 | 17:14:38 Kommentarer (1)
Ullred var kul, fast hemresan gick som den gick. Och jag får faktiskt ta på mig en del av skulden för att vi åkte jättefel och sen inte upptäckte det förrän vi körde över en gigantisk bro i Hogstorp. Då var vi på andra sidan Vänern och hade följt E6 istället för E20. Gissar att vi förlorade ungefär 1-1,5 timmar på det. Fick vända och åka över Trollhättan hem sen. Min syster tyckte att det var jättekul, det tyckte inte vi andra. I alla fall inte Elin som körde när vi åkte fel (måste ha gjort det redan i Göteborg). GPS:en i handskfacket fick flytta fram till sin plats sen, tillsammans med stenhård koll på vägkartan :P

Handlade ganska mycket, 2 ryktborstar var det enda till Nadja. Skulle ju ha ett ylletäcke också, men det fanns bara i ljus chokladbrun färg, det skulle ha sett hemskt ut på Nadja... Sen blev det lite annat, 2 långärmade ridtröjor, 2 filmer (Arn del 2 och Marley och jag), mascara, en klänning, jacka, lite julklappar och sånt. Köpte snygga (och billiga) glas också!   

Vi fick lite problem med att få plats med allt i bilen på vägen hem. Det var proppfullt där bak i bilen och på golven och i våra knän. Man tycker ju att en Saab 9-5 kombi borde ha tillräckligt med plats, men tydligen inte. Nästa gång tar vi takbox med oss :P

Nästan den första fråga som jag fick när jag kom in i bilen var "vad var det som stog på din blogg som vi inte skulle prata om i bilen?". Det är konstigt vad folk är nyfikna :P Fast kul att dom läser bloggen ordentligt :)
I alla fall så skriver jag det i nästa inlägg, ni får vara nyfikna tills dess.

Ullared i morgon!

2009-08-16 | 12:52:21 Kommentarer (2)
Idag blåser det lika mycket ute som om man stack ut huvudet ur bilen i 90 km i timmen. I alla fall enligt min syster, hon provade på vägen till Göteborg.

Annars har det inte hänt så mkt, fixar lite inför Ullared i morgon. Tvättat bilen och sånt. Bara för att vi kommer från landet så behöver det ju inte se ut som vi gör det =)
(Påminner lite om vägen till Göteborg när vi hamnade bakom en gödselspridare som spred över vägen + våran bil. Sedan luktade det koskit om oss hela tiden).
Så i morgon blir det att gå upp halv 4 på morgonen. Roligt värre, man får tänka att det är värt det.
Eller, det har faktiskt hänt saker, men jag skriver om det när vi kommer hem igen, måste tänka över det lite också sånt. Inget som vi ska prata om i bilen i morgon direkt.

Förresten fick jag skattapengarna i fredags, alldeles lagom till Ullared =)
I em ska jag till Linn. TW-party. Träffa Casper och sånt =)

Älskade fjordhästar <3

2009-08-12 | 21:08:23 Kommentarer (1)
Den här är sjukt fin:Fjordingar, dom kan också spela fotboll: object width="425" height="344"> type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344">

En fjordhäst ser en spegel för första gången:

En av våra Norska grannar:

Natt Jobb & levande höpåsar

2009-08-11 | 19:34:12 Kommentarer (2)
Jobbade ju natten till idag, var ganska kul faktiskt, trevligt sällskap hade jag eftersom vi är två på natten. Dessutom var min arbetskamrat gammal hästtjej så då blev det ju innte sämre.
Det blev lite segt, det var en ovanligt lugn kväll och framåt 4 på natten när vi satt i de mjuka sofforna så höll jag på att somna :P Det var tur att det larmade så att jag vaknade till.
Kom hem vid halv åtta på morgonen, gick ut och gav Nadja frukost och sov sedan till halv ett. Fast nu är jag trött igen, måste nog sova några extra timmar i natt tror jag.

Började att storstäda Nadjas del av stallet i eftermiddags, har tagit ut all torv/ halm och gummimattorna. Så nu är det bara högtryckstvätt, skrubbning & desinfektion som är kvar, det tar jag i morgon!

Hoppade högt i morse när jag skulle lyfta en tom höpåse och det var någonting i den som började fräsa och röra på sig. Tur att det bara var en igelkott som bosatt sig i den (tänk om det hade varit en orm!). Igelkotten fick ligga kvar och jag letade fram en annan påse, den är nog borta i morgon bitti tror jag.

Ullared på måndag, det närmar sig. Vi är 4 i bilen eftersom Emma naturligtvis måste börja skolan den dagen. Har frågat Linn men hon har inte bestämt sig än. Skickade ett sms till Ida förut, men hon har inte svarat, undrar om hon pluggar så intensivt? :P

Nej, nu måste jag ge Nadja halm =)

Så det kan bli.

2009-08-09 | 10:58:46 Kommentarer (2)
Ikväll är det sista kvällspasset, sen har jag jobbat klart för sommaren! Det känns ganska skönt faktiskt, jag kommer ju tillbaka sen med förstärkningen så dom hinner inte sakna mig alltför länge =)

Ensilaget är inne nu, efter tre dagar med regn den tredje. Fast då körde inte jag eftersom jag jobbade. I slutet av den andra dagen försökte jag lära mig syster att köra vagnarna, det gick sådär, men övning ger färdighet! Fast det är ju Camilla, så man vet ju aldrig...

Igår hann jag också med att duscha Nadja i värmen. Hennes sommarpäls blev jättefin nu. Fast hon hatar att duscha, trots att hon fick äppelgodisar ibland av mig. Sen tog jag tag i att göra hennes svans fin och smörjde hovar ock sånt, så nu är det bara manen kvar, måste klippa den någon dag. Tur att jag är ledig till veckan, då ska jag hinna med att storstäda andra änden av stallet också.

Har börjat tänka ut en lista på vad jag ska handla i Ullared. Det är faktiskt inget jag direkt behöver just nu, men jag hittar säkert något när jag kommer dit! Ska leta efter vardagsbestick tror jag, Linn köpte jättefina där när vi var där förra gången. Och eftersom jag inte könner för att äta med mina silverbestick till vardags när jag flyttar kanske det är en bra idé =)¨

Dom ringde precis från jobbet,frågade om jag ville jobba natt mellan mån och tis. Eftersom jag velat prova det så sa jag såklart ja, får se om jag orkar hålla mig vaken :P Så ikväll blir alltså inte miott sista arbetspass för sommaren...

Traktorn (och en av vagnarna) som jag körde:

bloglovin RSS 2.0