Skogsridtur :)

2010-06-27 | 16:29:22 Kommentarer (2)

Igår red jag igen, på Karl. Känns som det var en evighet sen - eller i alla fall 2 veckor sen sist. Det blev en mysig skogsridtur på eftermiddagen/ kvällen eftersom det var så varmt på dagen. Vi slapp värmen - men då fick vi istället massa mygg. Dom gillade mig alltför mycket. Karl var pigg, det märks att han gillar att vara i skogen. Så fort vi svängde in på skogsvägen var det öronen framåt och han blev piggare. Då är det härligt att rida!

I alla fall så var det skönt att rida igen. Nadja får jag ju inte rida på nu ett tag, i alla fall inte förrän hon har gått upp lite i vikt. Jag mätte henne i går igen. Hon låg på samma som sist, fast något annat hade jag inte förväntat mig, det var ju bara tre dagar sen sist och så snabbt går det ju inte. I kväll ska jag ta en promenad med henne, med myggmedel på både henne och mig.
Jobbet går bra, skönt att komma tillbaka med samma gamla härliga jobbkompisar, och framförallt- samma härliga vikariegäng som förra sommaren! Nu blir det två veckor - som är fulla med jobb innan det blir lite lugnare igen.

Jag har skaffat mig en ny "hobby" också. Cykla till jobbet. Har gjort den en vecka nu. Med bara bilåkning en dag när jag skulle direkt hem till farfar efteråt. Får se hur länge det håller i sig. Det är ju en bit att cykla...// Jenny


Midsommarafton

2010-06-25 | 19:54:19 Kommentarer (1)

Midsommarafton blir nog kanske inte som om jag hade planerat. Jobbade till ett och sen åkte jag direkt till farfar på middag eftersom han fyller år idag. Blev både mat, jorgubbar & glass och jordgubbstårta. Trodde inte att jag skulle bli kvar så länge, men insåg i alla fall när jag kom hem att det var lite för sent att åka till Örebro, speciellt om jag skulle sova över.
Så jag stannar hemma. Hade funderingar på att åka till logen ett tag, men det blev inget.
Får väl dricka mitt jordgubbsvin själv då =)

// Jenny


Veterinärbesök med Nadja till Karlstad

2010-06-23 | 18:12:34 Kommentarer (3)


(Vi hade inte flyttat bommen till rätt höjd på bilden)

I går var vi med Nadja till ATG hästsjukhuset i Karlstad igen. Den här gången för att hon har gått ner så mycket i vikt och att vi inte har lyckats få henne att gå upp igen genom att öka på maten eller att avmaska henne. Dessutom började hon gå lite konstigt med bakdelen, tog kortare steg än vad hon brukar göra. Så vi tyckte att det var lika bra att åka in med henne, och kolla upp det.

Vi vägde henne där inne, och jämförde mot vikten vi tog för ett år sen - och hon har minskat 120 kg i vikt.
Veterinären gjorde en massa undersökningar som var u.a. som att lyssna på tarmar/lungor/ hjärta och att gå ner och kolla tänderna i munnen. Vi fick också springa både på rak linje och longera och hon gjorde även ett böjtest. Vi röntgade också alla 4 hovbenen igen för att kunna jämföra med bilderna som vi tog förra året - och rotationen på hovbenen har inte blivit sämre - utan bättre! Det syns fortfarande lite, men det är ändå skönt att det har gått åt rätt håll! Vi tog också lite blodprov som alla var u.a. förutom att vi hittade ett Hb-värde (järn-värde) som var alldeles för lågt.
Järnvärdet var faktiskt det enda veterinären kunde hitta som var konstigt med Nadja. Så råden som vi har fått är att fortsätta med den höga högivan, köpa en annan mineralsaltsten, ge henne Feratone (kosttillskott med järn) under ett par veckor och sedan ta ett nytt Hb-värde. Om hon inte får äta så mycket gräs (vilket hon inte får för då får hon fång) så rekommenderade veterinären också en liten kraftfodergiva per dag, av t.ex. Krafft groov. Sen ska vi ju såklart också ha koll på var vikten tar vägen - så jag har börjat mäta henne runt magen och tänker göra det ungefär var tredje dag i början för att se så att hon inte går ner mer i vikt.
När det gällde att hon gick med kortare steg bak så trodde veterinären att det kan bero på att hon nu inte är skodd bak, för på röntgen syndes det att hon har ganska tunt avstånd mellan hovbenet och marken. Så hon ska få skor bak och vi får hoppas på att det bara var det som var felet.

Så idag har jag alltså varit och handlat lite.  Krafft Groov 60 + Feratone hittade jag på Granngården och baljan med mineralstenen (Hippo Extra) hittade jag på den nyöppnade Svenska Foder butiken i Karlskoga.


// Jenny


Bilder hopptävlingen / stalldagen

2010-06-20 | 14:58:29 Kommentarer (3)

Laddar - till slut - upp några bilder från hopptävlingen på stalldagen med Karl. Tyckte att det var dags nu när det snart har gått en månad sen det var - men när jag tittar på bilderna så känns det som om det var nyss :)
Prisutdelningen - Karl passade bra i gul rosett ;)
// Jenny


8 år tillsammans!

2010-06-20 | 10:28:01 Kommentarer (0)

För en vecka sen var det 8 år sedan vi hämtade Nadja!
Det är konstigt att åren ska gå så snabbt. Det känns inte som att det är så länge sen. I 8 år har vi i stort sett delat allt tillsammans. Förhoppningsvis blir det minst 8 år till <3

// Jenny


Hemma igen.

2010-06-20 | 10:18:51 Kommentarer (0)

I fredags kom jag hem igen från Mallis. Till ett regnigt Sverige. Har hunnit sova ikapp några timmar nu i min egen säng (sängarna på hotellet var stenhårda...). Kommer bilder och sånt sen, när jag har hunnit fixa med det.

Kom hem och kollade tentaresultatet och det som hade kommit medans jag var borta, det kändes inte särskilt lockande att kolla det i Spanien. Men hade i alla fall fått ett VG på den, så det känns ju bra! Malin och jag fixade projektplanen också :) Vilket betyder att jag nu faktiskt är undersköterska! Kanske inte så mycket att hurra över, men ändå ett steg mot ssk (dessutom högre lön i sommar!).

Hann igår också med att cykla till Karlskoga. Var nyfiken på hur lång tid det skulle ta att cykla till jobbet. Det var faktiskt inte så jobbigt som jag trodde, klarar det garanterat på 1,5 timmar dit. Antagligen snabbare. Får se på vädret hur jag gör på måndag.

// Jenny
Mot flygplatsen =)

2010-06-11 | 11:58:53 Kommentarer (3)

Åker strax då - Mallorca !

Tror inte att jag har glömt något i alla fall, syns om en vecka =)

// Jenny

 


Flyttar i sommar =)

2010-06-09 | 22:08:20 Kommentarer (2)

Har äntligen fått en lägenhet i Örebro, från den 1 juli! Fast jag flyttar nog inte förrän jag har slutat jobba i sommar. Lite segt att pendla därifrån till jobbet. Men det blir nog bra, en liten etta med kokvrå och balkong ungefär 2 km från universitetet.  Lite surt att jag ska hyra en lägenhet som jag aldrig har sett, men förhoppningsvis ska den väl vara okej :)

Har också sagt upp mig från mina förstärkningshelger i höst och ska gå som vanlig vikarie i stället. Blir skönare för då kan jag bestämma själv lite vilka dagar jag ska vara tillgänglig och passa in det med praktik och sånt. Skönt att jag får vara kvar i alla fall, så jag får in lite pengar efter sommaren.

I morgon väntar min brors student  -  och på fredag blir det Mallorca =)

//Jenny


Liten blir "stor"

2010-06-08 | 15:30:36 Kommentarer (5)

Får väl säga grattis till min syster som fyller 18 år idag!
// Jenny


Måndags-sysselsättning

2010-06-07 | 21:24:19 Kommentarer (0)

Satte mig i traktorn kl 06 i morse. Gick ur den kl 18 i kväll. Har annars bara haft en halvtimmes frukost och en halvtimmes lunch. Leif räknade ut att jag borde ha kört minst 8 mil med traktorn idag. Inte konstigt att jag är trött. Men nu är det i stort sett klart, nu får det regna.. Ensilaget är inne i silon och i morgon ska vi täcka den.
Tur att det inte var så varmt idag, ganska perfekt väder faktiskt :)

Nadja har jag i stort sett inte hunnit med de senaste dagarna, hon har fått lite sommarlov :) Har bara borstat lite och såklart gett henne mat och sånt :) Jag tror att det kan vara skönt för henne också och vara lite ledig.// Jenny


snart :)

2010-06-05 | 18:30:48 Kommentarer (3)

Okej, jag ska uppdatera. Ska bara köra klart första-skörden ensilage. Den tar all min tid och lite till.

// Jenny


Torsdagsföreläsning + SOMMARLOV!

2010-06-03 | 22:00:48 Kommentarer (3)

Lovar att svara på kommentarerna i morgon - och uppdatera lite.
Nu är det sommarlov <3

Föreläsning idag av en läkare som också är pilot. Intressant faktiskt. Skillnader som vi i vården faktiskt accepterar.
En pilot som gör fel = anmäler sig själv, inget straff, utvärdering görs så att det inte ska hända igen = att dom lär sig något av det.
En läkare/ sjuksköterska som gör fel = blir direkt anmäld, straffad och dömd i domstol = ingen lär sig något, misstaget sker igen!

En pilot = hela tiden utbildning + tester vartannat år för att se att dom klarar yrket.
En läkare/ sjuksköterska = går en utbldningen, får sedan jobba hela livet (kan t.ex. ha jobbat 30 år som pilot och sedan gå tillbaka och jobba som läkare).

Visst, klart att pilot är viktigt yrke, att det ska vara säkert. Men vården då? Vart finns kvalitén där?//Jenny


bloglovin RSS 2.0