Finaste hästen!

2011-11-27 | 20:10:53 Kommentarer (1)
Söndag

2011-11-27 | 20:09:46 Kommentarer (0)

Kändes lite udda att gå på julskyltning och dricka glögg i blåsvädret och regnet idag. Trots tomtar fanns det ingen julstämning. Det har inte hänt så mycket sen jag bloggade sist. Har hunnit med lite fest i Lindesberg, lite twilight tittande och lite annat.  


Nej, nu är det bara att vänta på att det blir hästar på TV i kväll- från Globen ;). 


Från när AK och jag var där för ett år sen!

// Jenny


Bilder

2011-11-18 | 12:50:00 Kommentarer (0)

Mobilbilder som var tänkte att läggas ut här men som aldrig kommit hit förräns nu...


Lovis med tratt - hon har skadat tassen.


Tyra på Pumas rygg.De dagarna jag behövde halstabletter för att överleva på jobbet.


Nya stallvinterjackan.Ute och kör hö med pappas traktor bort till stallet en kväll.


Puma passade inte i orange schabrak :P


Här var jag nog ute och körde grus bort till stallet om jag inte minns fel, för att fylla igen några hålor i vinterhagen. Ladugåden i bakgrunden.

// Jenny


Fredag

2011-11-18 | 10:52:00 Kommentarer (0)

Slapp värken i höften efter att jag ramlade av - stället vaknade jag i går med jätteont på ena sidan av halsen så jag måste ha sträckt en muskel på något sätt när jag trillade av. Såg jättekul ut igår när jag var svullen på bara ena sida av halsen! Så igår blev det en uteritt med Puma  i dagsljus eftersom jag var ledig. För att vara efterklok lite så skulle jag nog ha struntat i att rida igår och istället vilat halsen, för varje steg hon tog kändes och idag kan jag inte vrida på huvudet alls.
Så idag fick Puma vila i alla fall, var bara där i morse och fixade stallet och gosade lite. Nu tänkter jag ta en sväng och handla mat innan det blir soffläge innan jobbet. Har ju hel hel långhelg att se fram emot där.

// Jenny


Onsdag

2011-11-16 | 22:23:41 Kommentarer (1)
Idag har jag ramlat av Puma för första gången! Tänkte att jag skulle prova på att rida lite barbacka på henne idag när jag hade sällskap på volten av charlotte. Efter några varv i skritt blev hon rädd för något och kastade sig åt sidan så då hamnade jag i backen :P. Fast sen höll jag mig kvar resten av tiden. Kommer nog vara lite stel i morgon, i alla fall i höften och axeln, men i alla fall tur att det var mjukt att ramla av i paddocken.
Annars gick det rätt okej, går var hon jättestel men bättre idag i alla fall.

Igår besiktade jag bilen -blankt papper - det ni!// Jenny


Helg

2011-11-13 | 22:56:33 Kommentarer (0)
Idag blev det långritt runt Vsjön med Puma, och med Charlotte & Nisse som sällskap! Vi blev lite frusna till sist bara, men annars var det skönt med en lång morgonridtur.
Fortsatte med att fixa lite i stallet och när Emma kom åt vi lunch i stallet - tillsammans med stallkatterna såklart. Fixade det sista på vinterhagen - fylla igen hålor med sand och så skrapade vi bort lera vid öppningen på hagen dom går i nu. Tog det mesta med traktorn, men eftersom jag inte är så bra på att köra traktor så fick vi ösa en del för hand också.


Hjälpte pappa lite med kossorna - det är ju ändå fars dag idag. Fast det är mycket roligare att gosa med kalvarna eller tjurarna än att jobba!

// Jenny

Ledig tisdag.

2011-11-08 | 21:29:31 Kommentarer (1)

Idag var det ledig dag från jobbet. Har jobbat 7 av dom senaste 8 dagarna, så behövde lite ledigt!
Har mest tagit det lugnt, fixat en del i stallet, kört bort lite höbalar dit. Trodde jag hade sönder pappas traktor ett tag när den andra balen inte gick att få bort från balgripen, men tydligen hade den gjort så förut - tur det!
Varit ute lite i skogen med deras hund också en sväng. Träffade både Emma & Charlotte i stallet också så pratade bort lite tid.  

Red ut en sväng med Puma på vägarna, blev en rätt lång tur. När vi kom hem var det nästan kolsvart ute. Puma är rätt rolig. Vi mötte en cyklist med tänt ljus och den var verkligen jättefarlig, var till och med nere i diket en sväng. Men sen, 10 minuter senare när vi mötte en timmerbil med släp med en massa lysen överallt så gick hon hur snällt som helst förbi den.


Bilden tagen av Charlotte.

// Jenny


Fredag

2011-11-04 | 13:47:46 Kommentarer (0)
Igår fick jag äntligen på papper att jag har fått förlängt vikariat på jobbet, till slutet av augusti. Känns bra! Lite löneförhöjning också, det är inte helt fel.

Längtar tills vi får lyse på ridbanan igen, igår kväll försökte jag rida lite dressyr på banan, det är ju i stort sett mörkt ute nu när man slutar jobbet fyra. Insåg ganska snabbt att utan staket runt ridbanan och med bara en pannlampa som belysning så kunde vi hamna var som helst. Så det blev ett ridpass i skritt. Men det gick ju det med. Idag ska jag rida ut tillsammans med Charlotte & Nisse. Är ledig från jobbet idag men sen jobbar jag hela helgen. 
 
Och jag har skaffat katt också, men inte förräns jag flyttar.

// Jenny

bloglovin RSS 2.0