Onödvändigt.

2010-03-31 | 14:59:30 Kommentarer (1)

Idag har jag nog varit på tråkigaste och onödvändigaste föreläsningen hittils. Inte värt att åka buss dit för. Men värt att träffa folket :) Och få information om de tre kurserna vi har att välja mellan nästa termin.
Nu blir det stallet, innan jag ska ha HLR-undervisning med Åsa i kväll för bönderna. Jag tror det kommer gå bra :)

Nadja är nog på dåligt humör idag med, mest för att hon altlid är på dåligt humör när hon måste ha täcke på sig i hagen. Dessutom är det dåligt väder + lerigt ute + inget gräs/ mat i hagen.

Eftersom jag inte har något vettigt att skriva om så skriver jag inget mer :P// Jenny


"Shopping" och sånt

2010-03-30 | 21:10:49 Kommentarer (3)

Några inte så händelserika dagar har gått sedan jag bloggade sist. Har mest pluggat (tenta snart) och varit i stallet. Idag var jag inne till Kga med AK också. Vi gick i massa affärer men det enda jag handlade var saltstenar till Nadja på Granngården. Inte för att jag behövde något annat, men annars brukar man ju hitta massor man vill ha. Men det var kul i allla fall :)

Imorgon börjar jag skolan kl 8 = jag måste gå upp innan 5 på morgonen. Då känns det segt att pendla...

 

Skickar med en veckoplanering också, kände att jag var tvungen att göra en för att hinna med allt :)
Onsdag: skola + plugg + HLR undervisning för LRF
Torsdag: Plugg + rida Nadja
Fredag: Plugg + ev. Askersund
Lördag: Plugg + rida Nadja + söka ny kurs
Söndag: Jobba, rida Karl

Ibland är Nadja lite knasig :)


// Jenny


Vinn schabrak :)

2010-03-28 | 21:16:05 Kommentarer (2)


Gå in HÄR om du också vill vara med!


Ny ridjacka!

2010-03-28 | 14:13:58 Kommentarer (5)

Träningsvärk - i massor. Överallt, i varenda muskel. Så fort jag rör mig gör det ont!
Men jag ångrar inte gårdagen i alla fall.
Jag träffade en lika stel Cissi i stallet när jag fixade hos Karl förut. Men ingen ridning idag på honom, ska rida Nadja i kväll och klarar inte av två med den här värken :P

Köpte ny vårridjacka i fredags. Mountain Horses nya. Jag gillar den mycket! Lagom fodrad, vattentät, lätt (väger i stort sett ingenting). Dessutom snygg. Priset var väl i överkant kanske, 599:- men troligtvis värt det - sakerna brukar hålla länge därifrån. // Jenny


Boda Borg med stallet!

2010-03-27 | 19:12:45 Kommentarer (2)

Nyss hemkommen från Boda Borg i Karlskoga där jag har tillbringat 7 timmar idag tillsammans med 9 andra från stallet. Det var i alla fall riktigt kul, stämplarna kanske inte blev så många, men det är ju inte det som räknas? Det var ju ett tag sen man var där sist , och man är ju inte lika smidig som man har varit tidigare :P

Jag kommer i alla fall ha en riktig träningsvärk i morgon (ska dessutom rida två hästar i morgon, hur nu det ska gå). Nu när vi har fått klättra, krypa, hoppa och dessutom tänka samtidigt. Lagom med folk var det där också.
Jag tror också att resultatet blev att det lag jag var med i fick flest stämplar - vi fick faktiskt 4 stycken (och vi var riktigt nära på några till. Det blir, oj då, typ 1 stämpel varannan timme. Usel statisik egentligen. Men kul var det :)

Måste också säga att Boda Borg är minst lika kul nu som när man var några år yngre - om inte roligare :)

// Jenny


Hemma från ridturen

2010-03-25 | 19:51:24 Kommentarer (1)

Hemma igen då. Ridturen gick bra. Vi red först bort till paddocken och red några varv bara eftersom Neptun aldrig har varit där förut + att det är bra att ha med Nadja som är lugn då. Men det gick i alla fall jättebra :) Jag gjorde några skänkelvikningar + gick lite på böjt spår med Nadja, lite roligt att hon kommer ihåg det trots att det var så länge sen sist. Provade att trava lite också och faktiskt - jag tycker Nadja haltar mindre nu än sist. Så skönt!
Sen red vi ut en sväng på vägen innan vi gick hem igen. 

Och sen träffade vi lite folk borta i stallet också, måste säga att jag beundrar Charlotte, hon bröt en del av knät igår när hon ramlade av hästen, och idag hoppade hon redan omkring på kryckor i stallet :)

Ridning förvandlar "Jag önskar" till "Jag kan".


 // Jenny


Lämnat blod

2010-03-25 | 14:08:24 Kommentarer (4)

Har varit och lämnat blod nu, känns skönt. Konstigt nog blir jag pigg efteråt.

Nadja är på alldeles strålande humör idag. Bara jag öppnade stalldörren i morse la hon öronen bakåt och hade dom där resten av morgonen. Hoppas att hon har ändrat inställning till i kväll när vi ska ut och rida.
// Jenny


Snödrivor och cavaletti.

2010-03-24 | 20:10:39 Kommentarer (5)

Idag blev jag trött på all snö som finns kvar. Paddocken var både snö och isfri och jag var verkligen sugen på lite hoppning, men så ligger det en halvmeter snö över bommar/ hinder. Inte så kul.


Jag "skottade" faktiskt fram 4 bommar så jag i alla fall kunde springa över lite bommar med Karl. Sen kom jag fram till att med 4 bommar kan man göra väldigt mycket övningar, så det blev en del dressyr också :) Karl var pigg, han tycker nog om att hoppa tror jag. Travade mest över dom och tog en lite galopp och det gick bra alltihop :)
Längtar tills snön försvinner och det blir varmare så man slipper vinterkläderna. Då ska vi hoppa mera :) Och för er som inte vet så är faktiskt Karl tävlad en del i hoppning tidigare. Jag ser fram emot det i alla fall!

Planeringen inför i morgon är att lämna blod, plugga och rida ut på Nadja. Dom är förresten rätt så envisa där på blodcentralen, hoppas dom lyssnar på mig i morgon och tar rätt blodkärl för en gångs skull :P

Bara för att min syster spelar så dålig musik så höll jag på att ladda upp en kort på Ida istället för Nadja. Hade ju kunnat bli lite fel :P
// Jenny


Dagens idag ;)

2010-03-23 | 20:22:23 Kommentarer (1)

Trevlig dag. Eller inte. Rätt tråkig faktiskt. Plugg och jobba i ladugården. Stallet också, det var ju lite roligare.
Hoppas morgondagen blir bättre. Nu ska jag äta smörgåstårta :)

Just ja, dom ringde från Dfs i går, har ju sökt sommarjobb där. Dom ville placera mig på hemtjänsten eftersom jag är uska nu. Troligt liksom! Jag sa nej såklart (hemtjänsten är inget för mig). Speciellt eftersom jag en timme innan pratat med min chef som sa att han gärna ville ha mig kvar där till sommaren och försökte övertala mig (men jag tänker inte tala om med vad :P) Hade hoppats lite på Dfs för att slippa pendla den här sommaren, men hemtjänsten!?! Kunde dom inte ha kommit med ngt bättre? :P// Jenny


Universitetslivet

2010-03-23 | 14:55:01 Kommentarer (2)

Bara för att min syster och jag har olika åsikter: hon tycker att man inte ska göra som jag , börja plugga direkt efter gymnasiet för att man går miste om så mkt roligt. Därför tänkte jag skriva om vad som är bra med att göra som jag har gjort:

Du kommer direkt från skolan och har vanan inne = du behöver inte jobba lika hårt som andra i början
Du har inga barn, inget hus eller något sådant som tar en massa tid (eller pengar) från plugget och annat som man vill göra.
Du kan bo i en liten lägenhet, springa på stan och vara på massa fester - och ingen tycker att det är konstigt, du är ju student.
Du kan sitta och plugga när du vill och hitta på roligare saker när du vill, man kan planera sin tid och har inte lika mycket fasta tider som när man jobbar. Man kan t.ex. rida mitt på dagen om det är bra väder. Dessutom kan man ta med sig plugget ut när det är fint väder ( det går inte alltid med jobbet).
Du har sommarlov. Visst att i stort sett alla behöver jobba, men man får ändå flera veckor fria (om man inte har omtentor i augusti - men det ska man väl försöka undvika).

Om man dessutom skulle enagagera sig i sin sektion på universitetet så finns det hur mycket saker som helst att göra , om man vill.
Dessutom , om man utbildar sig tidigt i livet så har man större chans att få högre lön inom det man utbildar sig i senare under livet. Och efteråt när man har läst klart så kan man alltid ut och resa eller något annat kul. Eller så kan man göra det på semestern när man har jobbat ett tag och (förhoppningsvis) har pengar :)

Jag tycker i alla fall att man inte missar så mycket om man börjar plugga, för det blir vad man gör det till själv och man har alla möjligheter att ha ett kul studentliv som säkert är roligare än att jobba för det mesta (förutom tentaveckorna, men dom ät ett kapitel i sig).

// Jenny


Dålig uppdatering --> långt inlägg!

2010-03-21 | 21:07:56 Kommentarer (8)

Lite smått dålig uppadatering sådär...

Igår var det lördag. Det blev en uteritt på Karl längs vägarna, och det gick ganska bra. Han var i alla fall väldigt pigg. Sedan fixa stallet hos honom och sen hem och fixa hemma åt Nadja. Sen blev det plugg och lite annat smått och gott innan vi hämtade upp Ida för att åka mot Elin.
Vi var först av alla dit (varför är det alltid så?). I alla fall så var det en kul kväll/ natt där, med både kända (och okända) folk. Kvällen innehöll många (olika) saker. Jag tycker att vi fixade en bra födelsedagspresent också, speciellt Idas bidrag :)
Hemma var jag vid strax efter halv 2 i morse.
Jag var riktigt pigg i morse när jag gick upp strax innan 7 för att släppa ut hästarna. Sen gick jag och la mig igen när jag kom hem :)

Bjuder väl på några bilder också:

Idag har det snöat (jag som trodde att det skulle bli vår). Jag och Lovisa red ut med Nadja och Neptun i blåsten och snöandet och det var inte det roligaste vädret att rida i precis. Det blev inte en så jättelång ridtur. Dessutom var det kramsnö så hästarna fick snöstyltor i stort sett hela tiden. Lite smått irriterande sådär. Blöta blev vi också. Men det var ändå skönt att komma ut en liten stund, eftersom jag mest har suttit och pluggat annars.

Jag måste förresten börja sluta skriva att jag pluggar hela tiden. Ser ju ut som om jag inte har något liv eller något :P

Min syster är förresten väldigt irriterande. Jag köpte min blåa klänning för ca tre månader sen och jag har haft den på mig flera gånger när hon har sett det. I går - tio minuter innan vi skulle åka - kom hon in i rummet med en precis likadan klänning som mig (som jag precis hade tagit på mig). Snacka om att kopiera min stil! Något irriterade. Speciellt eftersom det var jag som fick byta kläder. Bifogar beviset på min systers kopiering (hon hade dessutom plattat håret - precis som jag!) Och det är jag till höger :)
// Jenny


Ridturen + tvillingar!

2010-03-18 | 21:50:50 Kommentarer (5)

Ridturen gick bra, Nadja var lite smålat sådär, men vädret var ju inte det roligaste heller. Blåste och duggregnade samtidigt som det var isgata ute på vägarna. Inte så mysigt. Allt var grått och trist.
Nadja och Neptun hade fortfarande kontakt med varandra på varsin sida om vägen. Nadja mest med bakåtstrukna öron. Tur att Neptun mest verkar tycka att det är roande :)
Förresten fick vi tvillingar i ladugården idag, visst är dom söta? Dom var ganska lika varandra också, i stort sett samma tecken i pannan och dom har samma färg också, det är bara kameran som gör att dom ser olika ut.

// Jenny


Praktiken

2010-03-18 | 13:20:13 Kommentarer (1)Har gjort sista dagen på praktiken på 3 A nu, känns tråkigt för jag har verkligen trivts där, tror att det kan vara bästa praktiken hittils. Jag har i alla fall lärt mig en del om hjärtsjukdomar nu (och nej Camilla, jag vill inte har några frågor om hur man botar sträckta muskler och blåmärken).

Skrivet mer ikväll, efter att ha ridit och så. Ska försöka ta några nya kort på Nadja också :)
// Jenny


Tisdag, skola och masksvar ;)

2010-03-16 | 20:41:05 Kommentarer (8)

Konstig dag. Att inta åka till praktiken - utan in till Örebro och skolan igen. Tränade lite KTC tillsammans med Sara, Sara och Julia. Det gick faktiskt bra, trots att vi inte har tränat något tidigare. Examinationen ska nog kunna gå bra den med tror jag! Dessutom har vi inte träffats sen praktiken började, så det var kul att se dom igen. När vi skulle ha träffats var det ju snöstorm...

Passade också på att gå på stan med Ida som också var till Örebro idag. Hade kul faktiskt, gjorde sånt vi inte hade tänkt göra - men det hör väl till? Det tog i alla fall längre tid än vi trodde :)

I morgon blir det sista dagen på praktiken, sorligt men sant. Jag har trivts riktigt bra, kommer sakna det! Ska köpa en godispåse eller något till personalen - det är dom värda!


Just ja, jag köpte ju ett kolla masken till Nadja häromdagen, eftersom jag tycker att hon har börjat blivit lite insjunken i sidorna. Skickade in det i söndags, redan i måndags gick jag faktiskt svar. Gick väldigt snabbt. Kostade 295 kr på apoteket - lite för dyrt tycker jag. I alla fall så visade det att hon inte har någon mask. Känns ju ganska skönt att slippa avmaska.

Nostalgi: Nadja med halvlång man:// Jenny


Jenny <3 träningsvärk

2010-03-14 | 20:50:52 Kommentarer (3)

Hela helgen har gått snabbt igen.

Lördag: Hade praktik 7-16. Sen blev det direkt hem och itll Karl där jag såklart mockade och fixade lite åt honom. Sen blev det också ett dressyrpass på banan och det gick sådär. Först var han stel och inget gick bra, men sen på slutet gick det bättre och han sökte sig neråt och så själv. Skönt att det går framåt i alla fall, att det blir framsteg :) Sen kom Charlotte & Cissi dit när jag i stort sett var klar med Karl så då blev jag kvar där en stund och pratade, innan det blev hem och ta in hästarna där och fixa lite.
Sen blev det melodifestivalen och ja, jag tyckte att det var fel låt som vann, men jag orkar inte lägga ner så mycket energi på det :P

Söndag: Praktik 7-16. Sen blev det direkt hem i dag med. Har riktigt träningsvärk efter dressyren på Karl igår - det kändes när jag skulle hoppa upp på Nadja (kände mig som 80 år, minst...). Red ut på Nadja tillsammans med Lovisa och Neptun, vi hann rida en stund i solen i alla fall. Det gick bra, Nadja var piggare i dag :) Hon och Neptun hade någon slags kommunikation mellan varandra under tiden, dom var söta :)

Men efter den här helgen är jag jättetrött :P
I morgon blir det praktik 7-16 igen. Det ska faktiskt bli skönt när praktiken är slut...

// Jenny


bloglovin RSS 2.0