Markarbetsövningar

2009-09-30 | 20:56:41 Kommentarer (6)

Här kommer bilderna + mina markträningstips innan kamerabatteriet dog. Det är ju skrittövningar eftersom jag inte får göra något annat med henne just nu. Alla bilder tog jag själv, så därför blev dom inte så jättebra. Det finns ju massor av olika övningar, men dom här är lätta och Nadja har lärt sig dom snabbt.

Övning 1
Stretcha halsen, ungefär samma princip som när man kramar hästen. Ska göras åt båda håller förstås. I början ville Nadja alltid flytta på sin bak när jag gjorde det, men hon slutade med det efter ett tag.
Övning 2
Gå över pall/ bro. Lite westerninspirerat. Jag fick henne ganska snabbt över i början genom att berömma varje steg hon tog på pallen, i början genom att bara vila hoven mot den. Tänk på att ha en pall som håller för hästen.Övning 3
Att gå genom vattenpölar är en bra övning, då slipper man bry sig om sånt när man är ute och rider, en vattenpöl
kan man alltid hitta någonstans att öva i (om man inte har en så dålig paddock som vi har där vattenpölarna kommer av sig själv). Jag tycker att det är en bra övning för vad man än har tänkt hitta på med hästen sen, speciellt för fälttävlan.Övning 4
Flytta baken, Nadja gör det nu så fort jag går mot hennes bakdel och sträcker ut handen som är längst bakåt. I början fick jag hjälpa till och trycka lite så att hon flyttade på sig och vara snabb med beröm. Görs också åt båda hållen.


Övning 5
Det här har jag precis börjat öva med Nadja, att backa genom hörn. Därför har jag inte bommar på båda sidorna efter kröken, så hon får lära sig att svänga ordentligt först. Man kan ju också använda bommarna att gå över, när man ändå har släpat fram dom.Jag kan lägga ut fler någon dag om ni vill, laddar kameran först, blir roligare med bilder =)

// Jenny


300909

2009-09-30 | 20:27:52 Kommentarer (0)

Lite sådär seg dag idag. Kall också för den delen.
Tänkte ta lite kort när jag markarbetade Nadja förut idag, men batteriet lyckades ta slut efter bara en lite stund, men bilderna kommer ändå, dom jag hann ta,  i ett eget inlägg sen.

Tänkte att ni skulle få se en bild på Nikita och Karl i stället =)
(klickbar)//Jenny


290909

2009-09-29 | 17:56:44 Kommentarer (7)

http://ronda.blogg.se har just nu en tävling där man kan vinna fina hästpriser om ni vill vara med! Föröcrigt är det en jättebra hästblogg =)

Fullt upp i skolan, provade att ta venprov idag, svårt var det och det är ändå bara plastarmar. Kommer få öva en massa på det där innan praktiken, då vill man ju kunna...

Stallet nu, blev ju värsta ovädret igårkväll med åska/ blåst/ regn så jag valde att ta in Nadja över natten. Får mocka och sånt nu. I morgon blir det markarbete, tänkte lägga upp lite bilder på våran övningar på bloggen sen om jag kommer ihåg kameran.


// Jenny

Spikmattor på ridvägar.

2009-09-28 | 10:04:42 Kommentarer (2)

Det är sjukt, nu har dom hittat spikmattor på en ridväg i närheten av en ridskola, eller om det var ett ridgymnasium. Man vågar inte ens tänka på vad som kunde ha hänt om någon häst faktiskt trampat på dom, låg dolda under löv och sånt.
Hade jag haft min häst där skulle jag inte våga rida ut mer...

 


Biotrassel.

2009-09-25 | 21:45:31 Kommentarer (3)
Vi skulle gå på bio ikcäll. Flickan som lekte med elden. Men dumma som vi var så trodde vi att vi kunde få biljetter om vi kom dit en halvtimme innan utan att boka. Det gick inte. Det fanns två biljetter kvar och vi var fyra. Men nu har vi bokat till i morgon kväll i stället, men lite surt var det allt!

Ridning och markarbete

2009-09-24 | 21:09:39 Kommentarer (2)
Trevlig dag idag. Pluggat ända tills eftermiddagen / kvällen då jag gick bort till "andra stallet" och lånade Lugge och red ut tillsammans med charlotte (på Nisse) och Natalie (på Sackum). Det gick bra, vi var ute en stund i solen =) Alla hästar var snälla och sånt :) Hjälpte charlotte lite i stallet sen med att ta in dom andra hästarna och fodra och sånt, jag fick ju ändå låna Lugge så!
Jag börjar faktiskt vänja mig mer med honom nu, att jag måste böja mig ner för grenar, ha pall för att nå upp till stigbyglarna och inte komma sist när man skrittar.

Hann i alla fall hem sen så jag gick ut med Nadja en sväng, min planering var ju inte markarbete i dag, men det blev det i paddocken i alla fall. Välbehövligt faktiskt, hon var lite ouppfostrad. Synd att jag inte kan skylla på någon annan än mig själv.

Bara för att jag aldrig brukar lägga upp ngra "dagens outfit" så tog jag ett jättedålig kort när jag väntade på Charlotte i stallet:
Skor/ Leggings / ridvantar från Mountain Horse
Ridbyxor från Hööks
Ridtröja från ? (köpt på GeKås, Ullared)
Säkerhetsväst från ? (kommer aldrig ihåg vad märket heter, köpt på Granngården i allafall)
Ridhjälm hade jag ju naturligvis också, men den kom inte med på bild.// Jenny

220909

2009-09-22 | 14:42:14 Kommentarer (3)
På Hööks kan man just nu vinna presentkort på 2000:- om man är med och tävlar! På deras hemsida alltså :P Det var i alla fall lätta frågor!

Hittade en fjording till salu här i Dfs,
http://www.blocket.se/orebro/Fint_fjordsto_23670336.htm?ca=8&w=1
blev rätt sugen, men vet ju att jag inte har tid till en fjordis till. Jag har i alla fall lagt ut annons på Olles gamla boxplats nu på http://www.drks.se Är väl rätt smart att lägga ut en på hemmaklubben liksom =)

Fixat lite med kategorier nu, får se om det blir bra eller inte..

// Jenny

Lycka

2009-09-21 | 20:34:45 Kommentarer (3)
Det är lycka att ha en häst som kommer och möter en och gnäggar, även fast man inte har mat med sig. Att hästen lutar huvudet mot sin axel. När någon annan rider och Nadja gnäggar åt mig och hela tiden försöker komma fram till mig i stället.
När det är kallt, mörkt och regnigt ute och man kan krypa tätt intill den varma vinerpälsen och hästen tålmodigt lyssnar på alla klagomål man har.


En söndag som alla andra söndagar.

2009-09-20 | 17:52:26 Kommentarer (1)
Det har varit en lite konstig helg, ingen ledig tid alls. Jobbat på jobbet och hemma. Röstat idag.

Hunnit med mina promenader med Nadja i alla fall. Idag fick vi en följeslagare i form av en ardenner som blev tokig när vi kom utom synhåll från hagen och vi hörde honom hela vägen hem. När jag kom hem så tog jag framhästgodisburken för jag tyckte att Nadja kunde få en. När jah hade släppt ut henne i hagen sen så stog Lovis och åt ur burken, hunddregel överallt :/ Bushund!
Gjort rent vattenbadkaret till Nadja också, det blir så mycket löv i det när det står under björkarna. Fast egentligen tror jag inte att Nadja bryr sig.

Dagen i morgon blir plugg, tenta snart. Väntar på att få reda på var jag komemr att få ha praktik, men det verkar segt. Men omtentetiden till den här tentan som vi inte har gjort har minsann kommit upp. Lite surt faktiskt.

Aja, ska lägga ut lite bilder någon dag, tror jag har en på ardennern också :)

// Jenny

Planering

2009-09-18 | 19:21:05 Kommentarer (2)
Dålig uppdatering, men skolan tar sån tid! Dessutom vill jag ju hinna ut och gå med Nadja nu på kvällarna också.

Igårkväll blev det ne promenad till ett gärde och ett varv på det. Nör vi kom upp bredvid Bonita (en häst) och hennes ko-kompisar så blev Nadja livrädd. Inte konstigt, för det var nästan mörkt ute. Fick övertyga henne om att det var en vit häst och inte ett spöke. Pigg var hon i alla fall, men idag får hon vila.

Planerat lite inför Nadjas vecka. Fast kan ju bli ändrade planer för jag ska få låna Lugge lite i veckan:
Lördag: promenad på gärde
Söndag: promenad i skogen
Måndag: vila
Tisdag: markarbete i paddocken
Onsdag: vila
Torsdag:promenad på vägen
Fredag:vila
Lördag: promenad i skogen
Söndag: markarbete i paddocken

Aja, ska väl till Nadja nu, sen har min syster och Alex nyss satt en äppelkaka i ugnen =)Kan tipsa om att http://ronda.blogg.se ska ha en hästbloppis på ponnysaker snart!
// Jenny

140909

2009-09-14 | 20:35:28 Kommentarer (1)

Busktrimmaren Nadja

2009-09-14 | 20:15:49 Kommentarer (1)


Ute på promenad igen idag då. Fast jag gick till paddocken och det blev lite markarbete, funkar ju att göra det i skritt också. Blir lite omväxling. Längtar till vi får köra för fullt igen.... Nadja hade förresten en "äta-alla-buskar-efter-vägen-dag" idag.

Red ju Lugge igår, ett dressyrpass blev det. Det har gett mig lite smått träningsvärk (eller så var det cykelturen efteråt). Jag fick lära mig sluta också, öppna har jag ju typ lärt Nadja men aldrig provat sluta, en sak i taget med henne. Men Lugge kunde ju båda! Skänkelvikning genom vattenpöl gick däremot inte bra...


// Jenny

Promenad med Nadja!

2009-09-13 | 12:10:52 Kommentarer (2)

- Kan ni inte berätta vad jag kommer att få i födelsedagspresent?
(min syster)- Jag kan ge dig en ledtråd! Den har fyra ben, en svans och säger iiiiaa, iiiiaa, iiiaa...

Sen undrade min pappa hur hon hade tänkt slå in den, då fick hon lite att fundera på...Igår gick jag en promenad med Nadja för första gången. Egentligen en vecka för tidigt, men det beror ju också lite på vilken veterinär man pratar med. Jag pratade med en annan ganska nyss som tyckte att det var konstigt att hon skulle vila så länge, hon springer ju ändå omkring i hagen. Men tio minuters promenad klarar hon och naturligtvis inte alla dagar i början. Hon får vila idag och sen går jag i morgon igen.
Det verkar som om det är helt lungt att börja rida tidigare också, bara man inte hoppar eller galopperar eller sånt. Men vi får se hur det blir med det, ska komma igång med promanaderna och får man ändå bara skritta så kan man ju lika gärna gå bredvid och få lite motion :P

Beställt kurslitteratur till nästa kurs nu, hälften av böckerna blev 2000:- Sjukt dyrt. Tyvärr måste jag nog ha dom andra också, får väl fundera på det. 4000:- för en kurs är lite väl mkt pengar. Speciellt om studiebidraget ligger på 2500:- och hälften går till busskort :/

I eftermiddag ska jag få låna Lugge och rida =)
Klänningar

2009-09-12 | 13:18:55 Kommentarer (2)

Födelsedagsklänningar?

http://www.bonprix.se


http://www.bonprix.seBeautiful Dress SEK 499, Rare Fashion - NELLY.COM
http://www.nelly.com

Måsten

2009-09-12 | 12:50:56 Kommentarer (2)
Har en sånt där dag när man gör allt som man inte hinner med annars, städar skåp i stallet, fixat i ordning boxen med saltsten och torv inför vintern och sånt. Rätt så tråkigt.

Är helledig i helgen, både från skolan och från jobbet. Händer inte så ofta, men skönt med sovmorgon!

Skriver nog mer sen, ska äta lite mat :PBotten  upp!

// Jenny

bloglovin RSS 2.0