Hööks i Karlstad!

2009-06-29 | 21:39:02 Kommentarer (1)
Fick precis reda på att Hööks ska öppna en ny butik i Karlstad i augusti! Det blir kul, det tar ju bara en timme att åka dit :)
Får väl åka dit på premiärdagen eftersom jag tydligen är VIP-kund där :)

Annars var det skönt att bada och att äta jordgubbar när jag kom hem. Mindre kul att det är 27 grader i mitt rum men hoppas att det hinner svalna lite till innan det är dags att sova!

Nymålat i värmen

2009-06-29 | 17:02:43 Kommentarer (0)

Så här blev bommarna när de blev klara, alltså efter typ 8 timmars arbete. Fast jag tror att färgen kommer att lossna ganska snart, jag tänkte inte på att det inte är så bra att måla dem i solsken. Färgen började att koka...
Och precis innan jag skulle börja att måla dem så pratade jag ju med dom borta i stallet, som naturligtvis hade varit iväg och köpt 40 stycken riktiga bommar. Men jag gjorde klart dem i alla fall, får väl ha dem till banan i skogen sen. Blir kul att måla 40 bommar sen, men då är vi ju fler som tur är!

Snart ska jag åka till Vismen och bada med familjen. Det ska bli skönt, termometern stannade idag på 43 grader i solen och 34 i skuggan. Var riktigt varmt att jobba också, men jag tog faktiskt bilen i stället för att cykla. Hade ingen lust att cykla hela vägen hem mitt på dagen eftersom jag hade turen att sluta vid ett.
I morgon är det sommarfest på jobbet & jag jobbar 14-21,30 Har jag tur så får jag vara ute en del på eftermiddagen då :)

Ha de bra i värmen, man får njuta så länge det varar!

Under 4 dgrs tid...

2009-06-27 | 21:24:01 Kommentarer (5)

På jobbet:
- Jag kan ju inte gå runt och bära på båda telefonerna!
- ( med idiot förklarande röst) Våra arbetskläder har två fickor...


Dålig uppdatering, jag vet, men det har varit mycket... Skirver ett långt inlägg nu i stället!

Jobbat 6 dgr i rad. Hade egentligen en ledig dag men det var ngn som hade blivit sjuk så jag hoppade in och jobbade en extra kväll. Och så ringde dom idag med och ville att jag skulle komma i kväll men jag orkade inte. Behöver ha mina två dgr ledigt innan nästa vecka kör i gång. Råkade säga som ursäkt att jag skulle bort men kom sen på att jag borde ha sagt att jag skulle köra hö, skulle ha låtit mer trovärdigt :P

Jag körde hö i alla fall i dag, i 30 graders värme, instängd i en traktor. Gick rätt bra ändra till sista lasset. Jag är säker på att jag stängde luckan innan jag åkte hemifrån men när jag kom hem med lasset så var den öppen. Typiskt. Men som tur var så hade jag inte tappat så mycket hö på vägen i alla fall. Så nu är halva höladan full (i den andra ska det in höbalar som är rullade men fortfarande ligger på gärdet).Spelkvällen hos Ida för ett tag sedan var kul. Speciellt efter att jag vunnit över alla på Twister (ni vet det där spelet när man ska sätta händer och fötter på olika färgade prickar). Tjuv och polis gick mindre bra för mig som rånare, jag passar nog helt enkelt inte som det...

Helt hysteriskt kunde ha blivit det också, fast jag tror att jag vann en gång, vi fick höra varandra bryta på finska, sjunga ut orden & och börja varje mening med "visst är jag dum i huvudet, men..."
"Glömt bort vad spelet hette" vann jag och Camilla överlägset, vi var bra på att tänka på samma sätt, men det betyder inte att vi är rädda för ostbågar :)

Elin stod för kvällens höjdpunkt genom att ta vatten ur en "sodastream" flaska, se bubblorna när hon hällde i vattnet och sedan helt allvarligt säga "Oj, var det kolsyra i den här?"

I alla fall så blev det en trevlig kväll, tyvärr gick man nog upp en kilo eller två efter den men det var det värt =)

Nadja mår rätt bra igen, hon haltar inte längre i alla fall. Däremot tycker hon att det är tråkigt att stå inne och det frestar på hennes tålamod när vi kör förbi med en massa hölass utanför hennes box och hon "bara" får massa "kalodifattigt halm" att tugga på. Jag har också förstnu insett nackdelen med att använda torv i boxen. Nadja ser ständigt ut som om hon har hällt kaffe över sig. Inte så jättesnyggt.

Min kära syster gav henne förresten en aprikos förut (med kärna!) Som tur gick det bra, Nadja tuggade sönder den.

Lovis opererades i går, veterinärerna tog bort hennes halsmandlar. Stackaren, hon var som en bakfull tant på eftermiddagen. Vinglade & spydde.
Idag mår hon bättre, jagar hästar & äter glass. Hittade en igelkott förut och grävde en grop runt den. Tillbaka i gamla banor med andra ord :) Det är skönt.

Är tveksam om ngn orkade läsa allt, men nu ska jag i alla fall sätta mig i hammocken och läsa lite, kanske en glass också :)


Elaka syskon man kan ha!!!

2009-06-23 | 17:02:20 Kommentarer (5)
Tasiga syskon jag har! Jag tyckte jag förtjänade att sola en stund efter att ha jobbat idag, men när jag som bäst ligger där så kommer dom med en stor vattenballong och kastar på mig! Dessutom jagar dom mig sen och kastar en kanna med vatten över mig. Elakt! Nu måste jag komma på en bra hämnd...

Ikväll ska jag ta hand om min sjukling och gå en promenad med Lovis. Imorgon kommer hovslagaren och ska ta av Nadja skorna och verka till lite, det finns ju ingen anledning att hon ska ha skor på sig när hon bara ska vila.
Märkte ni att jag stavade hennes namn fel i rubriken på förra inlägget?

Köpte mer medicin till henne i går, 3 dagars medicin för 400 kronor!!! Då kostar det ju mer än 100:- per dag! Det var rätt dyrt... Tur att veterinären hade med sig medicin till över midsommar, då visste vi ju inte vad den kostade heller...

Lite tidfördriv...
[x] Du har ridit en hel svart häst/ponny
[x] Du har ridit en fjording
[x] Du har ridit en shettis
[x] Du har ridit en travare
[x] Du har hoppat högre än 50 cm
[ ] Du rider mest dressyr
[x] Du använder alltid hjälm när du rider
[x] Du kan stallreglerna
[X] Du har en egen häst

[x] Du är i stallet mer än en gång i veckan
[x] Du har en speciell favorithäst/ponny
[x] Du rider mer än en gång i veckan
[x] Du har kompisar i stallet 
[x] Du läser hästböcker
[ ] Du skriver häst-sagor i skolan
[x] Du bor nära ett eller flera stall 
[X] Du går på ridskola/har gått
[x] Du har ridit ute i skogen på en häst
[x] Du har ridit ute i skogen på en ponny

[x] Du brukar rida i ett ridhus eller paddock
[X] Du har haft sommarhäst  (Glimona)
[X] Du har ridit mer än 3 år på ridskola
[X] Du har mer än 2 rosetter (bara en)
[x] Du tycker om att hoppa
[x] Du tycker om att rida dressyr
[X] Du och din familj bor på en hästgård (typ, en kogård men med hästiinslag, räknas det?)
[ ] Du har ridit in en häst/ponny
[x] Du har träffat ett föl som är mindre än tre veckor gammal
[x] Du brukar vara i stallet mer än en timme

Mitt resultat: 

1 - 5 p. du är inte en sån jätte ruktinerad ryttare.
6 - 15 p. du kan rida ganska bra men fortsätt träna.
16 - 20 p. där ser du träning ger resultat!
21 - 30 p. du är en väldigt rutinerad ryttare som kan hästar väl! 

Najda lyckas med allt

2009-06-20 | 17:04:30 Kommentarer (2)
I morse lyckades Nadja med 3 saker:

1, Se ut som ett levande åskmoln när jag kom.

2, Få huggtänder att växa ut och förvandla medicinsprutan till mos.

3, För att sedan se helt oskyldig och söt ut...

Synd för henne att jag har leta upp hela 3 stycken sprutor till så hon inte kommer undan medicinen. Hon ska bli bra om jag så måste bända upp munnen på henne.

Olle försvann idag också, eller försvann och försvann, det var ju bara 300 meter bort til grannen eller ngt liknande. Hoppas han trivs där, Nadja är ju inget vidare sällskap nu i alla fall. Förra gången hon hade boxvila sa Linn att man fick öppna boxen med grepen på morgonen för att hon hade sånt humör :P


Nu ska jag ge Nadja medicin, innan jag åker till Ida med min syster, hoppas Elin hittar dit också :)

Hittade den här fina bilden på datorn:

Livet förändras

2009-06-18 | 21:38:10 Kommentarer (4)

En stor del av mitt liv sprack för ett halvår framåt.

Nadja är sämre igen, troligtvis ett nytt fånganfall enligt veterinären som var ute. Så nu blir det ny boxvila. Sedan "rid" vila i 6 månader, ända till december !!!! Hur ska det gå? Inte rida på ett halvår? I alla fall inte fjording, och antagligen inte ngn annan häst heller för alla häromkring har ju redan skötare.
Så nu blir det en sommar utan ridning att se fram emot, hatar´t


Storstädning & morgonridtur

2009-06-17 | 19:49:44 Kommentarer (0)
Har rensat lite i stallet nu, hittade som vanligt lite saker som man inte behöver. La ut dom på annons den här gången i stället för att slänga dom direkt. Får väl se om någon vill ha dom. 
Ett regntäcke och  lite annat, annonserna finns på http://www.hastannonser.se

Fixat länkarna nu så dom ligger på alla sidor, ska fylla på med olika länkar också så småningom.
Red ju yt med Linn och Olle i morse. Gick sådär, Nadja var snäll men Olle var rädd för massor av saker. Bland annat en sten. Tvättade badkar också, det var jobbigt, men hästarna fick ju fräscht vatten :)
Ska ut och ha på dom lite flugmedel snart, det finns massor av myggor nu när dom går i skogshagen. Tur att man har ett flugmedel som verkligen hjälper, får väl tacka Leif för det, eftersom det var han som gav mig receptet :)


Kollat lite inför Göteborgsresan, den nyöppnade Börjes butiken ligger bara 17 minuters bilresa från Liseberg. Dessutom öppnar den en timme innan Liseberg. Bara att övertala dom andra att vi måste åka dit innan. Skulle vara kul i alla fall, då ska jag handla massor av saker :)
 

Länkar

2009-06-16 | 22:15:07 Kommentarer (1)
Har fixat lite länkar överst på sidan, vill ni inte stå med är det bara att säga till!
Har inte lagt dit alla jag vill än, men dom kommer om ett tag :)
Länkar kom tydligen bara med om man kollade på bloggens startsida! Orkar inte fixa det nu,ni får kolla på startsidan :P

Och ändrade planer, det ska vara: på lördag blir det plan nummer ett: spelkväll hos Ida :)


Hade en gång ett brunt "vanligt" träns till Nadja

7 år tillsammans.

2009-06-16 | 21:48:13 Kommentarer (2)
I lördags firade jag och Nadja 7 års dag :P
Det var 7 år sedan vi hämtade henne i Askersund. Tiden går fort. Jag kommer ihåg min första ridtur på henne hemma. Då red jag på ett gärde och hon blev jätterädd för lite gräs som låg kvar efter skörden. Så våran första ridtur gick ut på att vågra gå fram till gräset.

Idag longerade / markarbetade jag lite. Det är något som man gör alldeles för sällan, fast det gick ganska bra ändå. Gick över "bron", lite backa mellan bommar och sådant. Nadja tyckte att det var mycket roligare att titta på Leif som grävde bort stenar ur hagen bredvid paddocken. Fast allra helst ville hon ha godisbiten som låg i min ficka.
 
När jag skulle byta hage på hästarna förut så blev Olle rädd för en lupin. En lupin!!!
Som om han aldrig har sett en sån förut! Började fjanta sig som bara den och skulle inte gå förbi. Och eftersom jag tog Nadja samtidigt så hade jag ju henne långt framför mig då, det är tur att grimskaften är långa. Till slut gick han ju med på att gå förbi den i alla fall, det var tur för Nadja började tröttna på typ allt, inklusive mig. Försökte springa ifrån mig i nerförsbacken. Jag tror att jag behöver uppfostra henne lite bättre :P

I morgon ska vi rida ut tillsammans med Linn och Olle. Tidigt  på morgonen. alltså halv 9 ska vi ses i stallet vilket är tidigt för att vara sommarlov.
Och på fredag blir det plan nummer ett: spelkväll hos Ida ;)

Det gör ont överallt...

2009-06-15 | 21:09:56 Kommentarer (1)
... eller i alla fall nästan.
Har ont i nacen/ armarna sen jag jobbade i går och i skrattmusklerna sen utbildningsdagen på jobbet idag. Sen gick jag nyss en långpromenad med Lovis så jag har ont i benen också. Dessutom så valde en massa katter att vandra omkring där vi skulle gå idag så då gjorde ju Lovis "jaga-katten-energi" sig påmind i mina armar när hon ville springa efter dom.
Ska inte jobba förrrän på söndag kväll nu, skönt :) Ska ta det lungt, umgås och rida på Nadja och städa...

Lite jobbigt att jag skulle jobba i söndags, annars skulle jag ha följt med Linn & Emma till Strömsholm och kolla på hästkapplöpning. Det är faktiskt ont om hästevengemang så här i början av sommaren.

Fanny hittade en westerntävling i Karlstad i juli, tre dagar. Och kan ni gissa? Jag jobbar naturligtvis alla tre dagarna. Ska försöka komma dit i alla fall, vi åker nog en förmiddag när jag jobbar eftermiddagen. Lite surt faktiskt!!!! Vi kommer ju inte hinna vara där mycket mer än 2 timmar och titta.

Hittade den här bilden på Emil och Nadja i helgen. nadja ser verkligen liten ut bredvid honom, nästan som en C-ponny eller något =)


Nu ska jag nog läsa lite i en bok faktiskt. Är trött, men i morgon kan jag sova precis hur länge som jag vill! Hoppas på att rida ut tillsammans med Linn på kvällen i morgon :)

Snart dags att börja simma....

2009-06-12 | 19:53:14 Kommentarer (1)
... för det är översvämmning utanför stallet!

Var ute och red i ruskvädret förut, trots regnkläder blev jag genomblöt. Och kall. Så nu blir jag säkert förkyld igen. Nadja gjorde allt för att komma undan regnet. Hon gjorde fina skänkelvikningar längs hela vägen för att få svansen mot vinden. Synd att dom inte är lika fina när man är på dressyrbanan.
Länsstyrelsen var här förut och gjorde kontroll av våra 2 stall och av hästarna. Vi blev godkända som tur var. Välvårdade hästar och jättefint stall =)

Var in till Dfs förut, handlade blommor och åkte hem till Kicki för att gratta på studenten. Hade vardagskläder under jackan eftersom jag bara skulle lämna blommorna, men Kicki lyckades övertala mig att komma in bland allt folk, och dessutom träffade jag min gamla tyska lärare Ulla-Britt där. Lite småpinsamt. Fick berätta vad alla från vår gamla tyskagrupp gör nu. Synd att jag inte visste det :P

Nu blir det popcorn, nya Marabochokladen med jordgubbar och en paradisask tillsammans med en film som jag hoppas är bra =)

Bilder på Nadja & nya tränset

2009-06-11 | 18:10:11 Kommentarer (3)


Nadja tigger äpple av Linn :)
På översta kortet fick jag ta bort panluggen åt sidan för att det skulle synas helt.
Visst blev hon söt i tränset?

Red med det i går för första gången, efter att ha firat att Elin tog studenten och innan födelsedags- firandet av mamma och Camilla. Det är lite komplicerat med tvådelade tyglar, dom är inte riktigt där man vill att dom ska vara. Speciellt inte när Nadja blir jätteglad och sätter iväg i full galopp och jag sitter barbacka. Då är tyglarna precis överallt och så ska man försöka få dom kortare samtidigt som man försöker hålla sig kvar och vara arg på henne. 
Lyckades i alla fall få stopp på henne innan jag ramlade av.

Efter att farfar varit här så kollade jag ju (naturligtvis) på säsongsavslutningen av Grey´s Anatomy. Tycker att det är dumt att det ska sluta så, men det var annars ett jättebra avsnitt! Bara att längta till hösten då när nästa säsong börjar och den här kommer ut på DVD.

I kväll ska jag "roa" mig med att laga staket.
ska försöka fixa lite ny design på bloggen snart också, behöver ju inte ha vinterbilder precis.

Western- Nadja ?

2009-06-09 | 18:30:37 Kommentarer (2)
Var till synsam idag och när jag skulle hem så upptäckte jag att jag hade massor av tid på mig innan mamma ville ha bilen. Så då letade jag efter den där westenbutiken som Linn sa skulle finnas i Karlskoga. Jag måste ha varit trött eller något när hon gav mig vägbeskrivningen för jag åkte typ 2 km och letade efter en skylt innan jag ringde Linn och vi kom fram till att jag hade svängt av för tidigt. Kom fram till slut i alla fall och upptäckte som tur var att de bara hade öppet 2 dgr i veckan, tisdagr och torsdagar och som tur var så var det ju tisdag idag :)

Har ju velat haft ett westenträns till Nadja jättelänge, men nu hittade jag ett jättefint! Det var ett enkelt eftersom jag inte vill ha ett med massa utsmyckningar på och så var det en ganska fin färg också. Sen blev det ju ett par tyglar till för utan tvådelade tyglar så är det ju inget westenträns! Ska bara lära mig att använda dom också, minns ju hur det gick när jag skulle rida med såna på Lugge sist och det var första gången jag gjorde det. Bara att få dom kortade var ju ett helt projekt... 
Provade det i alla fall direkt när jag kom hem och det passade, hon blev jättesöt :) Lovar att lägga upp en bild någon dag när jag har smörjt det ordentligt.  

Fast vi kommer inte att bli ngra western entusiaster tror jag, det är alldeles för kul att hoppa :P Men några saker får vi väl lära oss, får ta ngra som är enkla :)

Studenten i morgon, sen till Elin efteråt och fira att hon ska flytta (om hon kommer in) :/
Kommer att bli tomt utan våra spelkvällar :P

Ett kort inlägg ;)

2009-06-07 | 16:05:31 Kommentarer (1)
Var ute och gick med Nadja förut en stund, hon är helt galen! Hon behöver verkligen springa av sig lite, eller mycket... Får väl se om jag kan rida ngn dag till veckan nu!
I helgen blev ju två hästar 3 eftersom sackum var här. Tog en halvbra bild på avstånd.


Skriver mer en annan dag som jag hinner, slått gräs i dag så det blir väl ensilagekörning i morgon om det inte börjar regna. Sen var jag ju i Örebro i går kväll/ natt, får väl skriva ner ngra rader om det också senare :P Det var i alla fall jättekul, lyckades komma in på Harrys trots 25 års gränsen :P

1 steg framåt

2009-06-05 | 12:19:55 Kommentarer (1)
Nu är det sommarlov, sista tentan är gjord och jag tror att det gick bra också. Men det märks om 3 veckor, om den inte kommer tidigare om man har tur!

Igår fick jag i alla fall börja sätta igång Nadja lite smått igen, vi var ute på en liten promenad på vägarna. Även fast jag inte kan rida än så är det skönt att i alla fall kunna gå ut och gå, om allt går bra så hoppas jag kunna rida i början av nästa vecka! Och det är ju bara ngra dagar dit :)
I helgen ska Maries ena häst: Sackum går med Olle & Nadja eftersom hon inte vill ha honom själv när hon åker på träningsläger med den andra och den tredje har hon på hingstbete. Vi provsläppte ihop dom förrgår och Nadja var egoistisk som bara den, Sackum fick inte komma i närheten av Olle inte, han var hennes!
Han kommer i kväll i alla fall, men det ska nog gå bra i helgen tror jag :)

Blir det fint väder i helgen så blir det ensilagekörning, sitta och brumma traktor hela dagarna. I år ska jag få köra våran nyaste traktor! Så nu gör det inget om det blir varmt, det finns luftkonditionering =)
Sen på lördag kväll blir det in till Örebro, och ha "sommarlovsfest" tillsammans med gänget från klassen. Och på onsag blir det studenten i Dfs och sen hem till Elin och äta smörgåstårta!

bloglovin RSS 2.0