Ridturer * 2

2010-07-30 | 20:42:19 Kommentarer (3)

Idag hann jag rida både Nadja och Karl innan det började regna igen. Det var skönt & slippa bli blöt :)
Red lite dressyr på Karl i paddocken, tog en haltimme innan jag fick honom att rygga idag, han var på bråkhumör. Därför fick vi öva lite lydnadssaker i stället och avslutade passet med en liten skrittrunda ute i skogen.

Nadja red jag ut med en sväng. Hon brydde sig inte alls när vi gick förbi nya huset där dom grävde upp massa stenar med en grävmaskin och det låg en massa saker längs vägen. Men hon brydde sig väldigt mycket när J gick över vägen med en gipsskiva. Vilket är farligast liksom? Annars verkade hon pigg och glad. Snart slut på medicinen hon skulle ha i 6 veckor, så sen är det bara att vänta ett par veckor till efter det och sen ta ett nytt blodprov. Och hoppas på det bästa...

Nu ska jag i alla fall ta en sväng i ösregnet och ge Nadja kvällsmat efter att det nya antivirusprogrammet har gått igenom min dator klart. Mitt gamla (hade Panda) gick ut idag och det blev Norton i stället nu. Ska tydligen vara bättre enligt han i affären, så vi får se hur det kommer fungera. Sen kanske lite fredagsmys med popcorn framför någon bra film.
// Jenny


Vart tog sommaren vägen?

2010-07-29 | 21:09:53 Kommentarer (3)

På 12 timmar har det regnat mer än 50 mm. Och det regnar fortfarande.

Var tog den fina sommaren vägen?I alla fall så struntade jag i att rida Nadja idag även fast jag hade planerat det. Blir att rida båda hästarna i morgon i stället. Hoppas på bättre väder då. Tog i stället en promenad med hunden så nu sitter min syster och klagar på att hunden är blöt så att hon inte kan klappa henne. Dålig ursäkt tycker jag...

Firade att jag är treledig över helgen med tacos och Sangria (en slags spanskt vin). Så i helgen blir det massor stall, askersundsbesök och antagligen något mer :) Ska njuta av tre dagars ledigt :)

Gammal bild på Olle och Nadja <3


// Jenny


Jobbar :/

2010-07-28 | 11:13:51 Kommentarer (1)

Blir dålig uppdatering ett par dagar. Jag jobbar, rider och promenerar med Nadja, och har även Karl ett tag framåt så jag har inte mkt tid över. Igår var jag i stallet till halv 11 efter att ha jobbat 7-16. Men jag klagar inte.

 

// Jenny


Minnet är bra men kort

2010-07-26 | 20:36:45 Kommentarer (2)

Idag har jag gjort så oviktiga saker att jag inte ens kommer ihåg vad jag har gjort.

// Jenny

 


Bloggtävling igen :)

2010-07-26 | 16:17:16 Kommentarer (1)Tryck HÄR om du också vill vara med & tävla om dom här snygga ridbyxorna!


Bruks SM 20I0

2010-07-26 | 16:02:18 Kommentarer (1)

Bruks SM i lördags förmiddag på Lillerud, Karlstad var i alla fall jättekul! Trots att mitt resesällskap blev sjuk så jag fick åka själv.
Jag har aldrig sett någon bruksgren förut, och det såg mycket roligare ut än jag trodde att det skulle vara. Det var kul att se att den yngsta startande var 13 år och den äldsta var 53 år.
Banan var också rolig, och det stog färggranna saker lite överallt och domarna fick springa för att hinna med mellan en del hinder. Vattenhindret var i alla fall det hindret som hästarna vägrade mest på.

Det var en hel del fjordingar med också och tävlade (11 av 18 startande var fjordingar). Yngsta hästen 5 år och äldsta var 22 år.

Hann se lite av SM i skogskörningen också, men det var inte lika intressant :P

Om Nadja blir frisk nån gång så ska vi nog satsa på bruksridning i stället =)

Bruksridningen

 

En del hästar tyckte att vattenhindret var mindre roligt...

Skogskörningen// Jenny


Regnridturer + bilder

2010-07-25 | 22:46:36 Kommentarer (4)

Orkar inte skriva så mkt nu, men har jobbat fram till tre idag och sen varit hemma i stallet och ridit Nadja först. Blev en skrittur på vägen i det härliga vädret (= 10 grader och ösregn). Nadja ville inte gå ut stallet. Lyxade till det med regntäcke på henne idag, rädd för att hon ska få korsförlamning igen...

Hann hem en stund och lagade mat åt dom hemma, innan jag åkte till andra stallet och red ut på Karl, och hade Charlotte & Nisse med oss också! Vi hade tur för det regnade i alla fall inte så mycket på oss när vi red åt ena hållet :P Kul var det i alla fall!

Fick också lite bilder från "dressyren" på Karl för ett tag sen som Charlotte har tagit, syns att vi håller på att göra om ridbanan i bakgrunden :) Bilderna var i alla fall fina :)

Bilder från Bruks SM kommer i morgon!

 

// Jenny


Bilder från lägenheten :)

2010-07-23 | 12:28:56 Kommentarer (4)

Igår tillbringade jag en heldag i Örebro. Var först på IKEA och handlade en del saker till lägenheten, dushdraperistång, en lampa osv.
Fortsatte sedan till lägenheten där jag bar in allt som jag hade med mig och städade sedan igenom köket ordentligt innan jag diskade alla nya köksaker jag hade med mig och ställde in dom i skåpen. Skönt att ha det gjort. Fixade lite i badrummet också och satte upp en av gardinerna.

Tog några bilder också. Vad gillar ni mitt duschdraperi?

// Jenny


Vuxenpoäng

2010-07-19 | 11:14:00 Kommentarer (6)

Det är verkligen mkt som ska fixat när man ska flytta hemifrån.

Sitter och tittar på internet lite. Närmsta matbutiken till mig kommer att vara en Coop-butik. Alltså borde jag skaffa Medmera kort och få bonus. Och det kostar tydligen 100:- att skaffa medmera kort. Och för att tjäna ihop 100:- i bonus måste jag handla för 10 000:- Känns sådär. Beställde ett kort i alla fall. Jag tänker inte gå hur långt som helst för att handla mat. Och bonus vill man ju ha =)
ICA - kort är tydligen gratis. Låter vettigare. Får bygga en ICA butik i närheten bara...

Har gjort adressändring på http://www.adressandring.se också. Och skickat flyttkort. Säg till om jag har missat att skickat till eran mailadress!

// Jenny


"Dressyr" // Spelkväll

2010-07-19 | 10:54:10 Kommentarer (1)

Tillbringade gårdagskvällen i stallet och red Karl. Blev ett "dressyrpass" på Karl. Men eftersom vi håller på att göra om paddocken så tyckte Karl att det fanns mycket annat att göra än dressyr. Som att bli rädd för saker som låg vid kanten och att gå ut på den nygrävda delen av banan.
Så det gick som det gick, mest på grund av mig tror jag. Charlotte tog ngra bilder också, får se om det blev någon bra :)

Gick tillbaka till stallet strax efter 10 på kvällen med en Radarburk. Kom fram till att det fanns mycket fler getingar i getingboet än jag trodde innan. Blev fullt av getingar i hela stallet, är inte säker på att alla dog, får gå tillbaka igen annars...

Spelkvällen
... blev lyckad!
"Viktiga" samtalsämnen och mkt skratt. TP spelades i 2 timmar (med barnfrågor). Vi måste vara intelligenta vi! Dessutom hade vi sagt innan att den här spelkvällen skulle vara lite nyttigare än dom andra, var tog det vägen? Gott var det i alla fall =)
Sen kan man också göra mkt med en penna, en hand och en panbiff... förlåt, ett pannband. Kanske kommer en video"blogg" på det ;)// Jenny


Ett getingbo i stallet

2010-07-17 | 16:56:57 Kommentarer (2)

Bara ett par rader innan jag åker på spelkväll ikväll.

Upptäckte ett getingbo i stallet idag. Inte vidare mysigt precis. Hade ingen lust att gå in i stallet med Karl, därför blev det ingen ridtur utan bara en promenad. Smet bara in genom stalldörrarna för att hämta flugmedlet. I morgon har jag Karl igen, gissar att getiongboet inte har försvunnit tills dess...

Funderar på om min header kanske blir bättre med en vit bakgrund?
Fick fundera ett tag innan jag la in EKG kurvan, men nu är jag glad att jag gjorde det, känns ju som om det är en del av mitt liv också. Speciellt eftersom det är min egen EKG kurva från T1 :P // Jenny


Hair

2010-07-17 | 12:29:04 Kommentarer (2)

Nu har jag i alla fall försökt göra en egen bloggdesign. Blev väl sådär. Tror att jag får göra ett nytt försök snart igen :)

Musikalen Hair igår var sådär. Inte riktigt min stil. Men dom hade ju kul i alla fall, dom som spelade. Dessutom var det lite mysigt att dom spelade inne i ett cirkustält =)
Jag tyckte att musikalen var lite rörig, men tydligen är filmen också det. Och musikalen slutade visst inte heller på samma sätt som filmen.

Idag var det stallet hos Karl på förmiddagen (efter att ha fått hjälpa två små kalvar som föddes i natt på gärdet in till ladugården). Nu blir det lite annat innan det blir spelkväll hos Ida i kväll. Kanske flyttpackar lite mer eller något :)

// Jenny


Musikal i kväll :)

2010-07-16 | 13:56:07 Kommentarer (3)

Ikväll ska jag på musikal - Hair i Kristinehamn. Eftersom hovslagaren inte kom i morse så passade jag på att ta en sovmorgon. Har fortsatt med att göra ingenting tills nu, men har precis insett att jag måste sätta fart om jag ska hinna göra något innan jag åker i kväll.

Så, nu blir det stallet!
Håller också på med en ny bloggdesign, försöker mig på att göra en själv den här gången :)// Jenny


Nadja = utomjording ???

2010-07-13 | 21:14:59 Kommentarer (0)

Har idag köpt något som jag aldrig trodde att jag skulle köpa. Under dom här 8 åren har jag aldrig haft något behov heller, men nu var det slut på "friden". Bromsarna är ovanligt elaka och många i år. Jag har hittat Nadja sönderbiten, irriterad och med blod rinnande från sig de senaste dagarna. Flugmedel fungerar inte alls.

Därför blev det idag ett flugtäcke med hals och magplatta & med UV-skydd på Granngården idag (svindyrt, ja). Men helt klart bättre i kvalité och bekvämlighet än dom billigare varianterna. Jag tror att det är värt det, även fast Nadja ser ut som en utomjording!
// Jenny


En till tävling :)

2010-07-13 | 21:02:20 Kommentarer (2)

Var med du också - klicka här !

 


bloglovin RSS 2.0