Segersjö Fälttävlan 2010

2010-08-29 | 21:19:20 Kommentarer (5)

Var på Segersjö Fälttävlan igår, kollade på dom sista i dressyren och hela terrängritten. Det var mindre folk än förra året, men lika mycket att titta på som vanligt. Vi såg bland annat freestyle, ponnytrav, kaninhoppning, polishundsuppvisning och apporteringstävling.

Dressyren var sådär, vi lyckades nog se dom flesta misstagen, där hästarna sparkade bakut eller där ryttaren glömde bort programmet han skulle rida.
Terrängritten var kul som vanligt. Tyvärr en ryttare som behövde ambulans och en annan häst som behövde veterinärhjälp, men lyckades som tur var missa båda olyckorna. Såg bara en som ramlade av framför ett hinder men hamnade på fötterna.

Köpte inget på utställningen i år, förutom hemmagjord glass. Var mindre utställare än tidigare + att många partier var där i år, ärligt talat så tyckte jag inte att dom hade något där att göra, det borde ha varit  mer hästställen i stället. Men hittade ett rikitgt snyggt fleecetäcke där som jag ville ha till Nadja, synd bara att det kostade nästan 2000 kr.   

 
Kom i sista sekund på att min kamera var i Örebro, men fick låna min systers, därför blev inte bilderna så bra heller för jag kunde inte med kameran :)

Bilderna är blandat från båda klasserna, CNC* och CNC***

























/ Jenny


De närmaste dagarna.

2010-08-26 | 13:41:59 Kommentarer (4)


Plask.

2010-08-25 | 19:08:01 Kommentarer (4)

Undrar när det hade tänkt sluta regna?

Hunnit med massa idag, trots regnet. Fixat nytt vatten till Nadja, fyllt på höpåsar, gått en promenad med Nadja, flyttpackat det sista (tror jag iaf) och kollat igenom IKEA katalogen som kom idag. Dessutom hunnit suttit en del vid datorn (satte t.ex. snabbt ihop bilden under och skrev ut - ska ha den i en ram i lägenheten).
Impulspackade lite på slutet, tror tydligen att jag kommer att ha stort behov av ett par prydnadshästar och en halvgjord korsordstavla och dessutom mina regnkläder. Men vem vet?

Ikväll väntar TV:n (Fångarna på fortet, Time out och Trauma) och till det smörgåstårta tillsammans med mina syskon.

Jag skrattar åt det här nu - men vem vet vad jag av misstag kommer skriva i journalerna i framtiden?
"93-årig kvinna med yrsel och viss allmän nedgångenhet i hemmet som nu kommer in för upprustning"
"Dessutom har hon läkarskräck. Hon har emellertid varit hos en av våra sköterskor och dessa bifogas"
"Inkommer med ambulans efter att ha blivit sparkad aven annan häst"



// Jenny


Jag har gett bort mitt blod igen...

2010-08-24 | 16:38:27 Kommentarer (5)

Skitväder idag. Ena studen sol och varmt. Andra studen ösregn.
Har lämnat blod idag. Gick bra, en kvart sen var jag därifrån och påväg till Etab data. Köpte en längre nätverkskabel (15 m) till datorn, så jag kan sitta i soffan och ha datorn där och kolla på TV, nu när jag har valt att inte ha en TV. Tycker att det är onödigt att betala TV-licensen när i stort sett allt finns att se gratis i datorn. Annars ingår faktiskt TV:n i hyran.

Nej, nu ska jag leta upp motivationen och gå en promenad med hunden, innan det börjar regna igen...




Nu fins det ett samband mellan svininfluensavaccinet och sjukdomen narkolepsi (sömnsjukan). Har man alltså fått vaccinet kan man få sjukdomen. Sjukdomen är obotbar och innebär att man lätt somnar på dagen - men sover dåligt på natten, att man kan tappa muskelkontrollen och faller ihop när man upplever starka känslor som sorg/ gädje, att man har hallucinationer när man är på väg att somna / vakna och /eller att man är förlamad en kort tid innan man somnar/ när man har vaknat.
Låter inte så kul?!





// Jenny


Valkalkylatorn

2010-08-24 | 13:37:46 Kommentarer (0)

Gjorde Expressens test om vad jag enligt dom borde rösta på i valet i höst.
Jag är tydligen sverigedemokrat. På andra plats miljöpartiet.
Ärligt talat så undrar jag varför man gör dom här testerna? Dom stämmer ju ändå inte, jag tänker inte rösta på någon av de partierna som kom i topp 3. Fast lite kul var det i alla fall :)



// Jenny


Provtravade lite med Nadja!

2010-08-22 | 19:31:28 Kommentarer (6)

Red en sväng på ett gärde med Nadja idag. Skulle prova att trava ordentligt - dels för att röntgenbilderna var bättre och dels för att hon inte verkade halta sist jag longerade. Så därför travade jag lite, både stora och snäva svängar åt det hållet hon har ont till - men jag kände inte att hon haltade någonting!
Känns skönt - hoppas att det är likadant nästa gång jag provar, och sen blir det väl att ta kontakt med veterinären igen för att se vad man ska göra - om det är okej att börja trava mer på henne eller inte. Hon fick ju trots allt diagnosen kronisk fång, men nu är hon ju likadan som hon var innan igen!
Tror ni att man vågar börja hoppas på att hon kommer bli frisk igen?

Min syster hade inte lust att följa med ut och fota idag, fick ta några bilder själv i stället!






// Jenny


Kantarellfrossa

2010-08-21 | 20:34:20 Kommentarer (4)

Plockade kantareller hela förmiddagen (efter en sovmorgon). Rensade dom halva eftermiddagen. Lagade mat av dom resten av eftermiddagen, och har tillbringat kvällen i stallet. En lite lagom lördag.

I morgon ska jag jobba - ja, på Utsikten. Dom klarade precis en vecka utan mig där. Känns lite konstigt att komma tillbaka i morgon nu, när jag för en vecka sa hej då, och vi kanske aldrig ses igen... Fast skönt med lite extra pengar förstås :)

I morgon ska jag försöka få med min syster och ta lite kort när jag rider Nadja, får se om hon har lust att följa med.



// Jenny


Logen

2010-08-21 | 17:45:59 Kommentarer (1)

Var på logen igår kväll, efter att ha varit hos Fanny med en massa glada Lillerudare. På logen spelade Lasse Stefanz (och nej, det var inte bara pensionärer där, en massa bönder också...).
Jag har lärt mig att 1) Jag kan inte dansa men 2) att killarna inte bryr sig om det utan bjuder upp mig i alla fall.
Blev i alla fall en lyckad kväll!



// Jenny


Rösta =)

2010-08-20 | 17:54:38 Kommentarer (5)
Förresten - glöm inte att rösta på mig (nr 9) i tävlingen http://linneaborgstrom.blogg.se/2010/august/veckans-blogg-final.html?_tmp=adee191afd93d8170047abb6507b968033d3a010

Vulkanmarknaden

2010-08-20 | 17:52:22 Kommentarer (3)

Tog en sväng på Vulkanmarknaden idag med Ida, köpte bland annat kryddor, en väska, en klänning osv. Till slut tröttnade Idas fötter på att vandra runt med mig så hon gick hem. Jag fick vänta på skjuts hem - och hann med att "bli bekant" med ett riktigt original på kanten av fontänen. Jag lovar - han slutade aldrig prata om tuppen och hökvarnen.

Stallet nu, sen logen i kväll =)

// Jenny


Longeringsbilder

2010-08-19 | 10:08:40 Kommentarer (5)

Inte så lätt att ta kort samtidigt som man longerar. Därför blev både longeringen och korten dåliga.













// Jenny


Letar soffbord..

2010-08-17 | 20:52:25 Kommentarer (5)

Har letat soffbord idag. Hittade ett som jag ska åka och kolla på under torsdagen. Hoppas det är lika fint som det ser ut på bilden! Var svårt att hitta något som jag ville ha, modet verka vara låga soffbord och jag vill ha ett lite högre för att kunna sitta och äta där. Det här var i alla fall 55 högt, så det blir nog perfekt :)

Ska försöka ta lite nya kort i morgon, får se om Nadja vill vara med :)




// Jenny 

 

 


Om flytten

2010-08-14 | 21:02:28 Kommentarer (6)

Ni ville ha lite mer uppdatering om flytten.

Det har inte hänt så mycket, men igår var jag och pappa inne en sväng till Örebro med släpkärran och tog med min säng, mitt skrivbord och lite flyttkartonger. Vi var också till IKEA så jag kunde köpa en soffa till mig. Jag hade kollat in en soffa när jag har varit där förut, men tog en annan nu, har till och med satt ihop den. Pappa var också snäll och satte upp min lampa med ny kontakt och sånt, så nu har jag lyse också!
Letar soffbord nu, måste ha ett som är lagom högt :)

Nu ska jag bara in med en hylla och så resten av flyttkartongerna. Ska möblera om lite också nästa gång jag åker in :)

// Jenny


Gärdesridtur :)

2010-08-14 | 18:49:36 Kommentarer (0)

Försökte rida på gärdet med Nadja igår. Gick sådär. Nadja har inte fattat att hon bara får skritta när jag rider, hon tror att bara jag kortar tyglarna så är det helt okej att bränna av några bocksprång och glatt galoppera iväg över gärdet.
Egentligen borde jag vara arg på henne, men när hon för två månader sen fick dras fram för att ens trava så är jag bara glad när hon är lite olydig ibland =)



// Jenny


2 nya bloggtävlingar!

2010-08-12 | 21:20:12 Kommentarer (2)

Gå in HÄR om ni också vill vara med och tävla om den här snygga ridhjälmen :)





Gå in HÄR om ni också vill vara med och tävla om de här ridstövlarna!


bloglovin RSS 2.0