Det är iskallt!

2009-12-30 | 20:25:16 Kommentarer (5)

Idag har jag ridit Karl barbacka, i - 25 grader i sommarridskor. Det var inte så lyckat, det tog en timme för mig att tina upp mina tår sen... Nästa gång ska jag ta mina vinterridstövlar.
Innan det hade jag mockat åt Nadja och Neptun utan handskar, bara för att jag hade tappat bort dom. Det var inte heller så lyckat, eftersom det är lika kallt i stallet som ute.
Men det gick i alla fall jättebra att rida Karl, så mysigt att travar fram i snö i skogen där ingen gått innan på en pigg häst! Då får man stå ut med sånt som frusna tår.

Var inne till Karlskoga en stund på dagen med pappa och mina syskon. Vi var bland annat till Granngården där jag skulle kika lite på säkerhetsvästar. De hade inte Outlyne, men de hade Racesaft (men såklart inte i min storlek). Fast jag provade den i alla fall ( i en storlek större) och den var riktigt bekväm - men jag tycker dom är så fula :P Vill i alla fall prova Outlyne innan jag bestämmer mig - dom är i samma prisklass.

Sen blev det en stund i bastun på kvällen efter att jag hade tagit in hästarna - det är lyx att ha en bastu hemma. Tyvärr fick Fanny och jag dras med mina syskon som slängde en massa vatten på stenarna för att få upp lutffukten till 60 - men vid 50 kom dom också ut för det gick inte att andas där inne. Men det var i alla fall jätteskönt att basta :)

Nästa vecka kommer bli kul, den innehåller bland annat bio, jobb, ishockey i Karlstad, rida Karl hoppas jag och skola såklart :/

// Jenny

 


Säkerhetsvästar

2009-12-28 | 20:44:44 Kommentarer (2)

Jag har kommt fram till att ja snart behöver köpa en ny säkerhetsväst, min dragkedja är nästan slut :/ Och nu är jag så van att rida med väst att jag inte vill rida utan :)

Är det någon som har eller har provat några av de västarna som jag har tittat på...?


OutlyneRacesafe rs 2000Annars hade alla i Globen en fin väst också, svart med gröna detaljer - om någon vet vilken modell/ märke det är?


Måste man ha en rubrik också...?

2009-12-28 | 20:12:10 Kommentarer (3)

Vaknade igår med ryggskott eller nåt sånt, jätteont i ryggen hela gårdagen och det har fortsatt idag. Så jag har mest tillbringat min tid i sängen, fast nu börjar det i alla fall släppa.

Hovslagaren var ute till Nadja i dag, så nu har hon nya skor, broddar o snösulor. Det är skönt :) Och framskorna sitter fortfarande bak och fram :P
Jag fick småhäga lite över Nadja - gjorde riktigt ont i rygen att stå så länge.
Våran ladugårdskatt Wendy försökte bosätta sig under hovslagarens bil när han skulle åka, till slut fick jag ut henne och då skulle hon genast dit igen. Hon är allt bra knasig.

Dessutom har det snöat ännu mer idag, det är bra. Nu har man snö upp till knäna om man får för sig att hälsa på hästarna ute i hagen (eller om hästarna vägrar komma när man ropar så man måste pulsa ut och hämta dom).

I alla fall så lyckades någon (hunden eller katten) riva ner vårat pepparkakshus i går kväll. Att dom aldrig kan låta bli. Förra året så gnagde ju katten av non-stopen som satt på.

Gamla datorn = inga bilder...

// Jenny


Tankar

2009-12-26 | 20:00:08 Kommentarer (4)

Idag hoppade jag upp på Nadja en stund. Jag har inte suttit på henne sen vecka 23 nu (!). Det kändes först jättekonstigt, speciellt nu när jag har blivit van med Karl. Men så fort hon började gå så kändes det "som att ha kommit hem igen". Och Nadja var så pigg så hon kunde varken stå stilla eller skritta, hon ville bara trava. Jag skulle ju bara sitta på henne en stund och hon vill genast iväg.

Att det var tvunget att bli så här - jag saknar ju henne- jag saknar dom 7,5 åren som vi haft tillsammans när vi har kunnat rida tillsammans.
Det värsta är att veta att jag aldrig kommer att få rida henne igen, att sitta på henne 10 minuter nån gång ibland är det enda man får göra och så kommer det att ju att vara för alltid den tiden vi har kvar.

Ibland är det tur att jag ändå har en sköthäst, men samtidigt så blir han aldrig Nadja ...


Man rider i alla väder.

2009-12-26 | 19:35:54 Kommentarer (1)

Igår kväll var det nog inte bara jag som ilsket muttrande pulsade genom all snö ut till stallet. Dessutom fick man kämpa för att hålla upp dörrarna tillräckligt mot vinden för att hinna komma igenom. Och dessutom var det också kallt ute. Fast sen när man kommer in i stallet och hör hästarna gnägga, så är det faktiskt värt det!

Det var inte många som förstod mig när jag sa att jag hade varit ute och ridit på Karl i det här vädret som var, men man kan nog inte förstå det om man inte gillar hästar tror jag. Att man kan rida i alla väder. Fast det var lite mysigt, även fast man inte såg något när det blåste snö i ansiktet och händerna hade stelnat runt tyglarna.

I går kikade jag på höjdpunkterna av Stockholm Horse Show på tv. Det enda misstaget vi gjorde var att Camilla satt med vid tv:n för hon pratade hela tiden och under den timmen så sa hon ingenting vettigt (enligt mig och Fanny). Hon kommenterade till och med Pignons ritt på hästarna som var så bra. Nästa år vill jag vara där!
 
Jag glömde ju att nämna en julklapp jag fick, som stack ut lite från dom andra julklapparna - en biljett till en ishockeymatch från mina syskon. Fast det fanns ju villkor också. Jag var tvungen att välja en hemmamatch med Färjestad  + att jag inte fick stå i bortaklacken + att jag bara fick gå tillsammans med dom och Fanny. Fast det blir nog kul i alla fall :P


- Jag & Karl -


// Jenny


Julafton / mulafton

2009-12-25 | 16:31:27 Kommentarer (5)

En vit jul blev det ju i alla fall i år!

Det blev en bra julafton i år, jag fick sovmorgon för en gångs skull :)
Sedan gick vi till farfar och Jonas med deras julklappar och vi hade med oss Lovis & Nadja. Nadja fick vara tomte - precis som hon alltid brukar vara! I år kunde jag ju inte rida, men en liten promenad tyckte jag att hon kunde orka med. Hon blev ju söt i alla fall!

Sen blev det ungefär som alla jular, fick många fina julklappar! Tänker inte rada upp allt här, men fick bland annat pengar, porslin och böcker. Sen kikade vi på Kalle Anka (såklart!) och andra saker som hör till :)¨

Här kommer några bilder på Nadja - som är tagna av min syster:// Jenny
Dan före dan

2009-12-23 | 20:56:09 Kommentarer (4)

Bra att jag lyckas igen, med att ta bort inlägget jag just lagt in :/

Idag har jag i alla fall städar och julpyntat - i år blev mitt motto "bättre sent än aldrig". Jag har också hunnit med en julfika hos Kerstin och Pelle. AK var här en stund på eftermiddagen också, vi var hos hästarna i båda stallen och lite annat :)

Lägger med lite bilder ... och önskar er en GOD JUL i morgon!// Jenny


Ny design

2009-12-22 | 19:52:26 Kommentarer (4)

Vad tycker ni? Om designen? Och nej, jag har inte gjort den själv - det skulle jag aldrig ha klarat... Då hade det inte blivit så här bra i alla fall :)
Länk till hon som har gjort designen: http://iintheflash.blogg.se/

// Jenny


Vilken trevlig dag :)

2009-12-21 | 19:35:18 Kommentarer (1)
Det är något väldigt konstigt idag.

• Jag köpte en triss-lott för 25 kr och vann 50 kr.
• Jag kom 2:a i http://ronda.blogg.se tävling och vann en borste och en grimma från Hööks till Nadja.
• Jag fick resultatet från KTC-examinationen och jag klarade den.
• Jag fick reda på var jag ska ha praktik till våren och fick mitt förstahandsval på den ena och ett bra på den andra.
• Jag sitter på bussen på morgonen och sen går Ida på och väcker mig!
• Jag har sista tentan för i år och har en trevligt grupparbete med Sara, Malin och Malin.
• Nya bloggdesignen är snart klar, jag tror det kommer bli jättefint :)
• Min söta häst hälsar på mig med gnägganden
... och dessutom är det snö & snart jul!

Det borde finns fler sådana här dagar...


091219

2009-12-19 | 20:38:08 Kommentarer (0)En ny design är nog på väg. Känns som om det behövs...
Men nu ska jag äta nybakad kladdkaka :)


Lurad av en katt. . .

2009-12-17 | 20:47:37 Kommentarer (2)
Idag har jag kommit på varför jag inte lyckas få våran katt att gå ner i vikt trots min hårda diet - han går och äter av hundens mat. Jag tog honom på bar gärning idag. Han är för smart för sitt eget bästa, han har nog lurat mig ett bra tag.

Idag sprang jag också runt och letade som en galning efter min laddare till min kamera. Batteriet var slut och jag hittade inte laddaren. Till slut hittade min syster den på hennes rum - man kan ju undra varför min laddare låg hos henne...?

Dessutom fick jag ett julkort idag, det stog mitt namn på (och Nadjas) - och adressen var: mitt ute i skogen i Gräsmossen och sen bara Stadsnamnet. Var lite kul att det kom fram ;P

Har hunnit plugga lite och, men inte alls mycket. Får göra det i morgon- efter att jag har fixat stallet hemma och sen hon Karl och ev ridit honom om det inte är för halt för han har inga broddar bak.// Jenny

Halkigt

2009-12-16 | 15:16:42 Kommentarer (3)

Kul att det är jättehalt ute. Och snöit och blåsigt och att universitetet inte hade sandat sina halkiga vägar i morse. Fast man ska väl inte klaga, alla vill väl ha en vit jul (men dom kunde ha sandat...).
Dessutom fick jag ngra extra dagar att jobba i januari, det var bra (=mer pengar). Tror att jag klarar av arbetena i skolan utan dom två dagarna faktiskt :)
Ikväll ska jag i alla fall på bio - Luftslottet som sprängdes- och koppla av mitt i plugget inför den sista tentan till veckan.

Nu blir det stallet, sen fixa lite inför kvällen =)

// Jenny


Julshow - 09

2009-12-13 | 20:35:48 Kommentarer (4)

Idag har jag träffat Ida, vi var lite "nostalgiska" och gick och kollade på Julshowen i Folkets Hus. Massa gamla minnen från alla år när vi var med. Det var ganska bra, med en del "inte bra saker". Men ändå bra :)
Lägger upp lite bilder, tyvärr gick det inte så bra att ta bilder där inne, men det syns nog vad det är i alla fall.


Degerfors Lucia


Inledningen


Årskurs 8 (?)


Dom näst minsta =)


"Dans med ljus"


091212

2009-12-12 | 20:32:29 Kommentarer (7)

Pluggat klart för helgen nu, och dessutom hittat ngra bilder och eftersom jag redan har skrivit allt så får ni se dom istället :)

Nisse "livsnjutaren"


Olle & NadjaNadja

 


What can I do to make it right?

2009-12-12 | 17:19:15 Kommentarer (2)

Jag börjar tröttna på att alltid ha så mkt att göra. Men nu är i alla fall praktiken slut för den här gången OCH jag klarade läkemedelsberäkningen (man måste ha 100% rätt, det är därför jag är så glad ^^). Nu är det "bara" en tenta, en praktisk tenta, ett seminarium och ett grupparbete kvar innan jul. Ska lämna in ett arbete på måndag också, men det är klart :)

I år har jag sett 4 luciatåg, måste var rekord. Idag såg jag Karlskoga Lucis + ett barnluciatåg på jobbet. Igår på praktiken på akuten såg jag första medicinläkarna i ett luciatåg och sen kirurgläkarna i ett ludiatåg. Mysigt! Man fick sig i alla fall ett gott skratt!

Idag har jag förutom att jobba också hunnit med att rida Karl. Blev en dressyrtur på volten och sen red vi ut en liten sväng. Vi övade mkt trav-->halt-->trav, skänkelvikningar och halvhalter. Så i morgon kommer jag att ha träningsvärk :)
Nu ska jag till Nadja & Neptun och fixa i stallet, för det har jag inte hunnit med än (fast Lovisa hade varit snäll och mockat åt mig!).
Sen plugg och sängen, för som en sa till mig på jobbet idag när jag gäspade så måste jag "gå och lägga mig tidigare för att bli ännu vackrare".


// Jenny


bloglovin RSS 2.0