God Gärning

2008-08-26 | 10:59:15 Kommentarer (0)

För någon dag sen så gjorde jag faktiskt en god gärning, i alla fall enligt mig själv. Camilla hade tappat minnet, eller ja, i alla fall glömt bort att vi har en häst :P. Hon skulle skriva en presentation och visa upp för sin nya klass och hade då under rubriken husdjur glömt bort att skriva dit Nadja. Så det gjorde jag åt henne. Fast tyvrr inte med bläck. Vilket gjorde att hon suddade bort det när hon upptäckte det. Fast det tog ett tag innan hon såg det :)

Red ut med Charlotte & Natalie igår, utan Charlottes tips hade jag åkt av. Eftersom jag fortfarande rider barbacka. Honsa att man kan ha ett grimskaft runt halsen ifall man tappar balansen. Vilket jag också gjorde när hästarna helt plötsligt stack iväg i full galopp längs skogsvägen. Fick tag i manen först, men tappade sedan den och fick tag i grimskaftet. Så jag slapp ligga kvar i gruset och se de andra försvinna runt kröken.

Ska hälsa på Pelle i eftermiddag. Får se hur han mår...
Nu ska jag bli hovslagare. Nadja har en lös baksko som jag ska ta bort, och så tänkte jag ta bort den andra bakskon också, så det blir lika. Får se hur det går :P


BloggKolL

2008-08-24 | 16:23:39 Kommentarer (1)
Alla dagar man lägger upp något nytt så ser man att folk har varit här, fast inte de andra dagarna :P
Det verkar som om folk har bloggkoll ;P

Red ju rund sjön igår med Linn & olle. Jag red ju barbacka och hade sån träningsvärk när jag kom hem att jag höll på att aldrig komma av Nadja. Linn skrattade åt mig, men när hon skulle hoppa av så upptäcke hon att hon också hade ont ;P

4 dgr till skolstart
6 dgr till Segersjö

"Hvilket kattlif"

2008-08-23 | 14:41:01 Kommentarer (2)
Trött idag. Dags att köra andraskörd nu. Vilket betyder att vi har två överenergiska katter inne som inte får gå ut eftersom vi är rädda att de ska komma ivägen för maskinen. Nisse är värst, han hängde nästan i gardinerna förut. OCH han klättrade på den ena soffan och naturligtvis valde han den finaste av dem!
Nu är det inte lång stund kvar till skolan börjar. Hoppas man "trivs" i klassen. Fast med 115 pers så borde man ju hitta någon trevlig person att prata med, annars är det ju konstigt. 

Inga nyheter om Pelle :( 

Fredag- det har varit en låång vecka.

2008-08-22 | 12:32:07 Kommentarer (0)
Igår var jag på hoppträning, men tittade på den här gången. Känndes tr¨kigt att inte kunna vara med :/
Fast Åsa tyckte att jag skulle vara med barbacka, eftersom hon tyckte om tårta :P men jag känner inte att jag har lust att baka så mkt ;P

Det är inte kul att ge Wille medicin, tre sprutor på morgonen och två på kvällen. MEN det är ju "bara" 8½ dag kvar nu :P. sen hoppas jag på att han är frisk. Han verkar bättre nu i alla fall. Det kommer ta ett tag att glömma när han flög i luften hos veterinären när han skulle få bedövningssprutan och sedan klamrade sig fast i transportburen så det tog ett bra tag för oss att få loss honom :P
Han tyckte inte om att åka bil heller, men han hade ju i alla fall tak över huvudet från bilen till veterinären, vilket jag och Camilla också skulle ha behövt.


Bara en vecka och en dag till Segersjö nu. Känns inte lika kul längre, när Pelle inte kommer att vara med. Men vi åker i alla fall. Även fast vi bara kommer att vara 4 i bilen. Vi kanske plockar upp Emma i Örebro, så blir allt nästan som förra året. Även fast han fattas. Eftersom han inte har vaknat än och har proppar i lungorna och i hjärnan så tror jag inte att han kommer att kunna följa med.
Hoppas att allt ordnar sig till det bästa med honom. det verkar inte som om chansen är så stor att han vaknar. Och om han vaknar så vet man ju inte hur stora skadorna i hjärnan kan vara :(

Mindre än en vecka kvar till skolan börjar :/

Äntligen sommarlov ;)

2008-08-17 | 19:59:52 Kommentarer (2)

Jag känner mig helt slut :/
Jobbade 14- 21.30  igår och 7-16 idag. Jobbigt!
Dessutom har jag precis varit ute och ridit barbacka tillsammans med Charlotte & Lugge, i ösregn.

Det enda roliga den här helgen har typ varit att träffat Ida, handlat av Elin på Ica och rasterna på jobbet. Trevlig helg ;P

Men nu har jag sommarlov :D


Veterinären var här

2008-08-14 | 13:11:28 Kommentarer (2)

Idag kom veterinären ut till oss eftersom vi har två sjuka kossor. Och hon passade även på att titta på Wille och Nadja när hon ändå var hemma hos oss.

Wille: han kan ha någonting som sitter fast i halsen eftersom han låter som han gör när han andas. Men eftersom hon inte hade med saker så att hon kunde söva honom och kolla i halsen så tyckte hon att vi ska åka in med honom till Kga. Eftersom han inte lät så bra.

Nadja: Hon var inte riktigt säker. Det kan vara en hudtumör och det kan vara ngt annat. Men hon sa att vi skulle vänta en månad och inte lägga på ngn sadel. Om den var kvar sen så skulle hon ta ett prov och se om det är en tumör eller inte. Eftersom hon måste skära i den så tyckte hon att det var bättre för infektiionsrisken om man väntade lite. Och om det skulle visa sig att det är en tumör då så måste den behandlas direkt när man har skärt i den. Och då blir det en lång och jobbig behandling för henne. Men sen blir hon ju frisk och det är ju det som är det viktigaste. Jag struntar väl i om jag inte kan rida under behandlingen bara hon blir frisk .Det är ju det viktigaste!!

Eftersom jag fortfarande har feber så blir det att vila ikväll. Ingen hopppträning som åskådare och ingen gocart åkning heller. Men jag överlever. Jag vill ju vara frisk på marken i morgon :) även fast marken inte har ngt bra promenadtempo (iaf inte enligt Jan ).
Får ju träffa Ida imorgon också, det blir kul ;) Vi får väl diskutera det där med inflyttningsfest :P Det skulle väl vara kul, vi får baka bullar och bjuda på saft ;)


En till hopplektion & köpt en dator

2008-08-09 | 20:47:58 Kommentarer (2)

nu sitter jag vid min nyinköpta bärbara dator och skriver. så det kommer antagligen att finnas många fel i den här texten eftersom det är skillnad att skriva på det här tagentbordet. Ida säger att det inte är det och jag vet att det är en vanesak, men det är ändå lite besvärligt. tur att jag har en mus i alla fall, så jag slipper vänja mig med den där plattan. Men det löser sig nog. Det verkar vara en bra dator :P

Hopplektionen i torsdags gick väl kanske inte så jättebra. I mitten av lektionen så vägrade Nadja helt plötsligt hoppa. och det var inte ett hindet utan det var ALLA hindet och ALLA kombinationer. Men det gick till slut, jag vann över henne :P och det är ju det viktigaste.
Jag hade sällskap av Charlotte dit, hon cyklade bredvid. Sen fick hon rida Nadja hem och jag cyklade. Kännde att jag hade tränigsvärk överallt, så det var lika bra :P
På lektionen gjorde vi i alla fall bland annat: En tvåkombination med två oxrar, stutshinder, ett hinder som inte stod på diagonalen med en skarp sväng framför och en liten bana. På dressyrdelen, alltså uppvärmningen så gjorde vi galoppombyten (fast inte Nadja), flytta baken i galopp och lydnadsövningar. Det gick faktiskt bra :)
På vägen hem därifrån så ringde det. Jag blev inte lite förvånad när det var Jan som ringde. Han hade nämligen kommit på varför jag inte fick hans sms ibland,. För att han hade fel nummer inlagt på ett ställe. Klantigt av honom :P Sen tyckte han att jag, Frida & Johan skulle följa med honom ut och jogga, Jag som älskar det såååååå mycket* inte... Så vi sa att det får bli en promenad istället.  

Sista jobbardan på tisdag ;) Och imorgon kommer AK om det inte är jättedåligt väder :) Jag hoppas på uppehåll i alla fall :)
Nu har Ida och jag anm'lgt intresse till ett par lägenheter också :D


En ganska lyckad dag- hittils

2008-08-04 | 16:09:30 Kommentarer (0)

Man hör mycket skvaller hos frissan

Snart ska jag ut och hämta Casper, för han och jag ska på promenad =).
Lovis är ju halt, annars skulle jag ta med henne.
Linn ska rida på Olle och Charlotte lånar Nadja och sedan ska vi tillsammans, alla 6, gå över järnvägen. Jag hoppas att Nadja också följer med om hon blir lämnad själv på andra sidan. Annars får jag det jobbigt när jág ska till hoppträningen på torsdag. Förresten så längtar jag dit =) Fast bara till träningen och inte träningsvärken som håller på i flera dagar sen :P

Jag tror jag har hittat en vettig bärbar dator - i Karlskoga!!! OCH jag har skickat in min ansökan till CSN. Har faktiskt varit en ganska bra dag idag =) Ocvh den lär inte bli sämra när jag får umgås med de andra sen.
Imorgon blir det jobb igen, 14-21,30, men de passen går ganska snabbt. Och imorgon är det bara en vecka med jobb kvar, sen får jag nästan ha sommarlov i två veckor innan skolan börjar. Hoppas att man hinner vila upp sig ordentligt.


Kräftor

2008-08-03 | 14:00:31 Kommentarer (0)
Igår kväll åt jag kräftor och drack cider. Inte den bästa kombinationen enligt mig, men det gick det med. kräftor är ju inte heller någon höjdare :P Men man äter det ju inte så ofta. Det var Vättenkräftor så de var ju inte billiga precis.

Hittade en bra lägenhet i Örebro, men den var redan uthyrd =(

Första hopplektionen

2008-08-01 | 11:33:10 Kommentarer (0)
Första hopplektionen för Nadja och mig var det igår på ridbanan i Ängebäck tillsammans med 6 andra hästar. Fast lektionen började med en hel del dressyr, så vi fick komma igång lite. Det var ju inte alla som red dit som jag gjorde. Nadja och jag lärde oss hur man gör öppna, det var lite småklurigt :P

När v började hoppa sen så började vi med tre hinder på en rak linje som var på samma höjd. Där lärde jag mig att det går mycket lättare om man inte kollar ner i backen :). Sen höjdes den mittersta bommen ganska mycket, samtidigt som vi skulle behålla samma antal galoppsprång på hela linjen. Det lyckades vi ganska bra med, faktiskt :) Vi gjorde 4+4 hela tiden, men det var nog mest Nadjas förtjänst. Sedan galopperade vi över bommar på böjt spår, och skulle bland annat stanna mellan dem och det var inte det lättaste.
Efter det så gjorde vi en kombinationsövning: först en travbom, sedan ett kryss, ett galoppsprång och en oxer. Nadja vägrade på oxern några gånger innan vi kom över, men hon var duktig i alla fall tycker jag. Sist så hoppade vi en liten bana med hindrena som stod uppställda. Då vägrade hon inte en enda gång fast det gick lite för fort på en del ställen.
Men det var i alla fall kul, även fast vi kom hem vi halv elva på kvällen sen och att vi hade behövs ha med oss reflexer när vi skulle rida hem.
I kväll blir det en liten skrittrunda med Nadja, så hon får komma ut lite. Jag tror att hon blir glad över att inte behöva anstränga sig så väldigt mycket. Nästa torsdag blir det hoppträning igen, samma tid & samma plats :D

Snart ska jag till Kga och leta bärbara datorer :) Hoppas att jag hittar ngt vettigt.

bloglovin RSS 2.0