Sthlm Horse Show 2010

2010-11-30 | 21:10:00 Kommentarer (6)
Här kommer ett inl'gg från helgen. La bara sånt från showerna här, det andra får ett eget inlägg senare. Bilderna jag tog blev inte så bra, det var rätt långt avstånd och dåligt ljus. Har därför lagt in lite klipp från youtube som andra har filmat också.

Lördagskvällens Show/ Gala

Började såklart med inledningsprogrammet (orientaliskt) och Pegasus. Bland annat en magisk lampa, flygande matta, kameler, islandshästar, arabiskt fullblod osv.När de byggde bana till första hoppklassen fick vi höra Safura (Azerbadjans bidrag i eugovision i år, kom 5:a). Fick också höra Apollo Drive.
Hoppklassen var en tidshoppning på 150 cm. Den vanns av Robert Whitaker på Roostar och 2:a kom Malin Baryard på H&M Tornesch 1042.
Camelshow. Kamel och häst tillsammans & dom gjorde samma saker. Bland annat fixade kamelen galoppombyten & skänkelvikningar! Riktigt häftigt :)

Bo Jenå - Lingh á la celle. Hingsten Lingh (bland annat tidigare riden av Edward Gal!) visades upp med linor.


Fyrspann - lika kul som alltid. Och dessutom var världsledande ekipaget där, vilket inte gjorde saken sämre!
Hoppning - 140 cm, 2 faser, vanns av Malin Baryard på H&M Tamina. 2:a kom John Whitaker på Dazzle.
Reining clinic med Anky van Grunsven. Vad verkligen jättebra, med humor och allt. Är kul att veta att hon i vanliga fall rider dressyr på högsta nivå - och såklart även reining :)

Julavslutning. Som alltid med en hel del tomtar och annat. Var 2 fjordingar med också :)Söndagens kür

Var första gången jag har sett dressyr på den här högsta nivån och det var riktigt kul. Gillar att dom har egengjord musik till, Kristian von Kruisensterna hade ju bland annat Lady Gaga mix i sin musik :). Rätt ryttare vann, fast jag hade hoppas på att Edward Gal skulle vinna :)

1) Adeline Cornelissen på Jerich Parzival - 83,850%
2) Anky van Grunsven på IPS Painted Black - 81.150%
3) Edward Gal på Interfloor Next One - 75,050%

Hitar inget klipp från vinnarritten, men här är de som vann, fast från Aachen i år (men samma kür):

// Jenny

Nu är vi (förhoppningsvis) där!

2010-11-27 | 19:10:00 Kommentarer (6)
Nu är vi förhoppningvis i Globen och snart börjar galan/ showen på Stockholm Horse Show! Skriver det här nu, eftersom AK inte har kollat överhuvudtaget på vad vi kommer att se ikväll, så allt kommer typ att bli en överraskning för henne (som jag inte ska förstöra genom att skriva massa saker på bloggen innan!) - till skillnad från mig som har läst allt jag kunde komma över :P

Vi ska i alla fall se:
- Inledningsprogram (pegasus gissar jag + massa annat!)
- Internationell hoppklass (x2)
- Reining clinic med Anky von Grunsven
- Internationellt shownummer Camel Show (ska visst vara en kamel som kan göra skänkelvikningar osv.)
- FEI World Cup Driving, Warm up (fyrspannskörning)
- Bo Jenå - Lingh a la celle (show - typ frihetsdressyr/ högre skolor)
- Julavslutning med orientaliskt tema.

Kommer säkert att vara jättebra och imorgon ser jag verkligen ifram emot att shoppa på mässan och att se küren!

// Jenny

Julfixat

2010-11-25 | 21:02:53 Kommentarer (7)
Julfixat i Örebro idag. Har lugnt i plugget, hemtentan kommer i morgon. Hann sätta upp belysningen, lite tomtar osv. Bakade också lussekatter & ska snart provsmaka dom :)

I morgon kväll Harry Potter med Ida.
Sen mot Stockholm och Globen Horse Show <3


Upptäckte tyvärr att nästan halva belysningen inte fungerade nu. Men det ser ju hyfsat ut i alla fall...

Har man ingen julgran, så kan det i stället bli ett julapelsinträd!// Jenny

Pluggdag!

2010-11-23 | 22:18:28 Kommentarer (4)
Känner att jag har fått mycket gjort idag, tyvärr inte så mycket som jag hade tänkt. Men ändå mycket.

Började dagen med att skriva klart arbetet "Närstående ur ett livscykelperspektiv" och lämnade in det, ska vara inlämnat i morgon. Fortsatte sedan med att läsa lite i min ena kurslitteraturbok (åldrande, död och anhörigskap), fast det blev bara ett kapitel tyvärr. Men vi har ju hemtenta i den här kursen så det är ingen fara, får ju läsa i böckerna då :)

Gick sen en promenad innan jag satte mig och gjorde lite Grönt Kort övningsfrågor. Gick sådär, var en del svar jag inte hittar i TR, så dom borde väl inte kunna komma med på provet? Såg att jag hade fått lite mer övningar på mailen, hoppas på att få facit någon dag också!

Fortsatte med att laga mat o kolla på Biggest Loser finalen på tv4play. Just nu sitter jag och allvarligt funderar över hur jag ska hinna med allt fredag --> måndag.

Fredag: Hemtentan kommer kl 13.00. Bio Harry Potter med Ida på kvällen. Ska försöka hinna börja på hemtentan innan jag tar bussen till Dfs eller Kga. Ska hinna till stallet och fixa också, när nu det ska hinnas?
Lördag: Mot Stockholm Horse Show. Ska hinna rida och fixa stallet + fixa höpåsar för en vecka innan tåget går.
Söndag: Stockholm horse show hela dagen, kommer till Dfs runt 22 om tågen går som dom ska.
Måndag: Plugga hemtenta, rida, fixa stallet osv. Grönt Kort kurs i Dfs på kvällen. Och på det hinna ta bussen tillbaka till Örebro, börjar 8 på tisdagen.// Jenny

Söndagsfix

2010-11-21 | 14:01:01 Kommentarer (10)
Är påväg till stallet nu, har tänkt att rida om det går :)

Det blev hemmakväll igår, kollade på AFV, pensionärsjävlar och Dödlig fångst tillsammans med Lovis, en kebabrulle och en stor godisskål. Passade mig utmärkt igår!

Åker tillbaka till Örebro i kväll. Kommer bli en seg resa eftersom jag laddade min ipod i torsdags för att ta med den, men sen såklart glömde kvar den i Örebro. Så nu har jag varken något att läsa eller lyssna på i kväll på bussen :/ Får väl passa på att sova eller något.

Om man inte har någon som kan ta kort just då - får man leta upp en spegel!


Och om ni stör er på bloggtävlingarna som jag la upp så vet man ju aldrig, någon gång kanske jag vinner? :)

// Jenny

Bloggtävling - vinn canvastavla!

2010-11-21 | 13:52:05 Kommentarer (1)
Neha har en bloggtävling på sin blogg - där du kan vinna en canvas med egen bild, sponsrad av canvastavlan.se
Klicka här om du vill vara med du också!


Jag deltar med bilden här neranför:Och min motivering till varför jag valde den bilden är:

Bilden visar mycket av hennes personlighet, lugnet och tryggheten som hon alltid lyckas förmedla. När jag ser bilden tänker jag alltid på den underbara vännen hon är, som alltid finns där och som alltid tar emot alla klagomål hon får höra utan att klaga, hon som man alltid kan lita på. Att ha den bilden på väggen i lägenheten skulle vara underbart, att kunna slänga en blick på den när plugget ligger som en stor hög framför mig, skulle påminna mig om varför man ska fortsätta att kämpa - för det vet jag att Nadja alltid gör & att det i slutändan är värt det!

// Jenny

Bloggtävling - biljettter till Göteborg Horse Show

2010-11-21 | 13:35:21 Kommentarer (0)
Vill du också vara med? Klicka i så fall här!


Nerräkning =)

2010-11-20 | 19:00:00 Kommentarer (4)
Bara 1 vecka kvar nu!


Igår och idag

2010-11-20 | 14:16:28 Kommentarer (0)
Ridturen på Nadja igår blev riktigt bra, jag bestämde mig för att rida på ett gärde eftersom det var så hårt och fruset på grusvägen/ paddocken. Nadja var sjukt pigg, jag skrittade på långa tyglar och när vi kom till ett gärde med uppförsbacke på, där vi brukade galoppera när hon var frisk - så bara stack hon med mig! Öronen rätt fram och full galopp uppför backen. Första tanken var väl att stoppa henne, men sen tänkte jag att hon kan väl få springa, om hon själv vill det. Fast gick sen tillbaka och skrittade (Nadja tänkte dra iväg ingen..) uppför backen.

I natt har det kommit en del snö och jag har inte snöskor på Nadja så hon fick mest massa styltor. Därför blev det en promenad med hovkratsen i fickan, så vi kunde stanna ibland och ta bort styltorna. Försökte få Nadja att gå där bilarna hade åkt för då slapp vi ju snön, men hon smet ut i snön direkt jag vände ryggen till.

Ikväll planerar jag annars en hemmakväll, kanske finns det något bra på tv?

Vinterpäls <3


// Jenny

"Jag tar hästen i baksätet på bilen..."

2010-11-16 | 22:34:35 Kommentarer (6)


Man slutar aldrig att förvånas över var människor hittar på - men lite kul var det.
Tror ni Nadja också vill åka i baksätet? :P

// Jenny

Vilken dag...

2010-11-15 | 20:27:21 Kommentarer (4)

Ska inte tråka ut er med allt konstigt och dumt som har hänt idag. Det har ösregnat. Mitt enda paraply gick sönder när jag var ute och gick. Dessutom ringde det på några tanter från kyrkan och gav mig massa papper och pratade om allt bra med kyrkan jättelänge. Toppen.

Får väl säga det som var bra idag i stället. Ett lärorikt seminarium + att jag har pratat med en kompis som jag inte har pratat med på länge. Hämtade dessutom min psykiatri tenta, som jag kommer hänga upp och rama in på väggen eller något. Bara ett halvt fel - det ni!

Just det, gillar ni nya designen ?

// Jenny


Nerräkning!

2010-11-13 | 13:00:00 Kommentarer (3)2 veckor kvar tills dess att vi åker!

Shopping i Örebro

2010-11-12 | 15:56:17 Kommentarer (2)
Är tillbaka i Dfs. Hann med lite shopping i Örebro innan jag satte mig på bussen. Blev en ny vinterjacka, en dunjacka som är riktigt varm och mysig. Det här vintern hoppas jag att jag slipper frysa! Dock så kommer nog min plånbok att frysa i stället, så mager som den blev efter det här köpet :P
Passade på att köpa tvättmedel för dunjackor också, lika bra så att jag kan tvätta den ifall det behövs..


Nu ska jag ut till stallet och fixa, ska se om jag hittar dom broddarna jag hade kvar sen förra året och försöka sätta på dom jag har (eftersom pappa berättade att Nadja behövde "snökedjor") . Bättre än ingenting i alla fall, så halt som det är nu vågar jag inte rida annars.

Håller på med en ny design också, så Nadja får vara med =)

// Jenny

Gröna Kortet kursen

2010-11-08 | 21:15:00 Kommentarer (13)
Skriver bara en snabb uppdatering om introduktionen på Grönt Kort kursen.
Känner att jag inte hade så bra koll på vad det innebär att ta grönt kort. Trodde att det egentligen bara var ett teoriprov :P
Tydligen är det både ett teoriprov + ett ridprov + hur man hanterar hästen/ kan lasta osv. på ett säkert sätt. 

Och tydligen ska det vara fler träffar än vad jag trodde, och alla kommer troligtvis att ligga på måndagar = jag kommer inte kunna vara med på dom. Plus att jag inte har något häst till ridprovet eftersom det ska ske i alla gångarter och Nadja får jag ju bara skritta med. Känns som om förutsättningarna är bra för mig?

Men tror och hoppas på att det mesta kommer och lösa sig. Materialet kommer jag att få låna från dom som har kursen och häst trodde dom jag kunde låna av någon också. Fast kul och göra ridprov på en häst man aldrig har ridit förut?

Svarar på kommentarerna i morgon =)
// Jenny

Skola, grönt kort & lite surströmming...

2010-11-08 | 15:35:00 Kommentarer (2)
Alltid lika trevligt att börja på en ny kurs i skolan. Man känner alltid att det är för mycket att göra för att det ska hinnas med under de här veckorna vi har på oss. Men det ska väl lösa sig den här gången också, det brukar det ju göra. Nu ger vi oss in på Palliativ omvårdnad 7,5 hp (vård av patienter i livets slutskede). Kommer antagligen bli intressant.

I kväll ska jag på kurs. För äntligen ordnar DRKS en kurs för och ta Grönt Kort. Kan ju bli trevligt och kunna tävla på sånna tävlingar också, tydligen skulle vi försöka bli klara innan jul. Hoppas det inte är alltför svåra saker.

Har kanske inte skrivit att jag igår var hos K&P på surströmming. Kan säga att surströmmingen luktade vidrigt. Och efter att ha sett dom andra smaka så valde jag att hoppa över. Den ska tydligen ha smakat lika illa som den luktade.// Jenny

bloglovin RSS 2.0