Lovis / dagen / Olle

2009-01-31 | 19:51:58 Kommentarer (1)
Jobbar den här helgen igen. Jossan skulle bort så jag jobbar istället för henne så jobbar hon min helg nästa vecka. Så nu blir jag ledig två helger i rad =) Det ska bli skönt.

Idag har jag, förutom att jobba, hunnit med att gå en tvåtimmarspromenad med Lovis, klippt manen på Nadja, pluggat lite och tagit fram hö och fågelmat. Var ju "hästledig" idag eftersom Linn lånade Nadja och hon hade mockat och fixat stallet också. Det var skönt. Nu ska jag nog kolla en stund på finalen i körslaget och sen sova så jag orkar upp till jobbet i morgon. 
Har kommit på bästa sättet att ge Lovis tabletterna i alla fall- lägga dom i köttbullar. Då slukar hon nästan min hand också. Men örondropparna är det värre med. Dom hatar hon.  Men vi har inget val :/

Det är riktigt svårt att klippa manen så den blir fin. Om jag inte ska göra något annat den dagen så ska jag gå på den där man och svansklipparkursen som fjordhästföreningen ordnar i juni, fast det kommer att vara dagen före en tenta så jag får se hur det blir. Annars skulle det nog vara bra för mig - eller i alla fall för Nadja som slipper se ut som hon gör i manen :P

Nervöst läge inför tisdagen - Olle ska in till djursjukhuset - gastroskopi och blodprover. Stackars honom. Men då får hon i alla fall reda på ordentlig vad som är felet med honom. Om hon kanske måsta avliva honom :( Hoppas inte det men nu har han ju hostat ett bra tag och det var ju ingen allergi. Vi får verkligen hålla tummarna för honom! Att allt gå bra och att veterinären säger "ge honom det här läkemedlet så blir han bra om en vecka" . Jag tror ju inte att han säger så men jag hoppas i alla fall.

Lovis bland blommorna på sommaren
Lovis bland blommor en sommar =)

Var är världen på väg...?

2009-01-30 | 14:48:55 Kommentarer (1)
När man läser i tidningen "98-åring våldtogs på ålderdomshem" då undrar jag var världen egentligen är på väg. Hur sjuka personer det egentligen finns i samhället. En gammal människa som inte har någon större chans att försvara sig. Och så gör man något sådant...? Det är verkligen inte försvarbart....

Hört

2009-01-27 | 21:19:03 Kommentarer (1)
" Det är stora problem med tyreoideasjukdomar. Ett är hur man stavar det"

" Om jag ställer den frågan på tentan så kommer jag att behöva personligt livvaktsskydd"


Seminariet i måndags gick som det gick " Har du sett att vi har fått mer pengar från CNS den här månaden?"

Trötter

2009-01-25 | 19:25:09 Kommentarer (1)
Jobbat hela helgen och ska jobba nästa helg också. Jossan ville byta för hon skulle bort så jag blir ledig två helger i rad sen i stället. Det funkar ju det med. Men faktiskt lite jobbigt att jobba samtidigt som man pluggar. Funderar på att bara jobba en perios i sommar, alltså 4 veckor så jag verkligen hinner vila upp mig. Men först ska jag ringa chefen och säga att jag vill jobba i sommar =) Sen får vi se om jag får det eller inte :P
 
Det var iaf kul på jobbet idag, "Hur ska vi lösa det här Jenny?" .. "Jag vet inte Jenny"

Idag är det riktigt skitväder. Det regnar + att det är jättehalt ute. Så man är ju livrädd att Nadja ska gå omkull när man rider. Det blev iaf en lugn ridtur. Det är dumt att utmana ödet.

Moröttsmuta

2009-01-20 | 21:23:13 Kommentarer (1)
Tittut! ^^

Nadja kommer inte fram till mig idag heller. I morgon är det jag som mutar med morötter.

Spelkväll / veterinärbesök / termin 2

2009-01-20 | 14:05:10 Kommentarer (1)
Spelkvällen
Efter att Ida och Elin halkat hem till oss så inledde vi kvällen med Guitar Hero och jag vann faktiskt några gånger =). Jag tyckte Ida var riktigt duktig även fast det var första gången hon spelade!
Vi fortsatte sedan med att spela RACE där jag kom 2:A =). Det var bara Patrik som hann före mig :P Sedan åt vi lite "mat" som jag och brorsan lagade. Jag behöver inte säga mer än att det i alla fall gick att äta...
Sedan fick jag äran att vara polis ett tag, men det slutade med att alla kom till tjuvnästet innan jag hann fånga dom :P Även fast jag lyckades ibland så lyckades dom få tärningen rätt flera gånger än jag fick...
Kvällen avslutades med div. saker som jag inte orkar skriva här, bland annat prat  & skvaller...
Nästa kväll får ni påminna mig om att inte äta så mycket chips/ostbågar/godis. Min mage tyckte att det var alldels för mycket.

Veterinärbesök
I går skulle pappa ha ut veterinären till ett par kor så vi passade på att ge Nadja en vaccination på en gång. Men det ville hon INTE. Hon som aldrig har reagerat förut, varken på veterinärer eller att hon har fått sprutor. Hon har ju ändå hunnit få ett par under sin tid här.
Jag band upp henne utanför boxen och trodde ju att det skulle gå bra. Veterinären behövde bara visa sig innan Nadja inte var kvar där utan stod i ett hörn inne i boxen. Och så fort veterinären bara skulle klappa henne lite så blev hon livrädd. Till sist blev det en brems runt mulen som JAG fick hålla. Stackars Nadja, det gjorde säker jätteont på henne. Men hon blev lugn och fick sin spruta...
Men när jag skulle hälsa på henne igen på kvällen så betedde hon sig likadant mot mig som hon gjorde åt veterinären. Så nu har jag en häst som inte vågar gå fram till mig. OCH som har veterinärskräck. Roligt värre. Får väl börja med att vinna hennes förtroende igen...

Nu termin / kurs!
Nu är man termin 2:are och inte minst längre! Kanske för sista gången...
Det blev nu kurs i den vändan också: Klinisk medicin med allmän farmakologi. Väldigt knepig kurs. Men vem har sagt att läkemedel ska vara enkla?
Vi fick vara i Almbyskolan idag och ha föreläsning. Men efter att fått ha blocket i knät när man skrev eftersom i stor sett alla utskjutbara bord var trasiga i hela aulan och läraren nästan vält whiteboardtavlan för 100:ade gången så fick vi sluta två timmar tidigare. Skönt att komma hem men vi lär väl ta igen det en annan dag...

Busiga hästar

2009-01-18 | 13:58:05 Kommentarer (3)

Idag blev det en ridtur på gärdet , Nadja var jättepigg men det blev ingen rodeo idag, som tur var. Det började snöa lite också, men det slutade ganska snabbt, Får väl se om det kommer tillbaka. Jag fick i alla fall användning för vintertäcken idag- första gången den här vintern. Ibland undrar jag om jag inte skulle kunna sälja det :P Nadja blev i alla fall jättesvettig och eftersom det snöande och blåste så fick hon ta det på sig. Ingen korsförlamning hit tack!
Nu är det bara att plocka bort alla tomtar från mitt rum tänkte jag - innan Elin & Ida kommer hit i kväll :)

Försökte få några normala kort på hästarna i hagen alldeles nyss. Det gick inget bra, men det var Olles fel! Ni ser några bilder längre ner!  

Fredag
Var i Örebro med Ida och shoppade för cirka 2000 kr ;P Men jag behövde ju nya kläder och jag fick ganska mycket för pengarna :)
Måste komma ihåg loch fråga Ida idag om hon har förlåtit mig... ;P
Blev en promenad med Nadja när jag kom hem. Linn skulle ut och gå med Olle så jag passade på att följa med samtidigt. Då fick jag lite sällskap.

Lördag
Var in till Dfs med Lovis och gick på promenad med AK och hennes två hundar. Lovis var helt tokig, men så är hon ju inte speciellt van att gå i stan, hon är ju nästan alltid hemma på landet. Det blir ju lite skillnad.. Vi var i alla fall ute en ganska lång stund - sen var Lovis jättetrött.
På eftermiddagen blev det en långtur med Nadja - runt åsen. I hagen
Olle rullar sig...

Spark o bus
Olle biter Nadja så hon sparkar mot honom...

Olle biter nadja
Olle försöker förstöra Nadjas vintertäcke...

springer
Olle jagar Nadja....


Tenta imorgon :/

2009-01-14 | 19:25:59 Kommentarer (4)
Det känns som att jag börjar få vanan inne - att universitetslivet börjar bli en vardag. Att plugga hela vardagarna, göra tentor och gå på föreläsningar. Nu är det "bara" tentan imorgon - sen är jag termin 2:are. Känns lite knepigt faktiskt, första terminen flög ju förbi i racerfart... Så nästa vecka är det bara 2,5 år innan jag är klar * suck* ... Fast det går nog snabbt det med, får hoppas på det i alla fall, sen får man hoppas på att det finns jobb också. Det är ju inte säkert... Jag har kommit på att vi snart har två veckors praktik. Det ska bli kul, hoppas på att få vara i närheten!

Jag red ut tillsammans med Charlotte & Lugge idag och båda hästarna var jättepigga:P Vi skulle galoppera och när Nadja kom ifall Lugge så drog han, och Nadja efter såklart. Tur att det inte kom någon bil, det var ju nästan mörkt ute också.

Måste bara berätta hur Olle äter morötter :P
När han kommer in så sticker han ner mulen i krubban med sån fart att dom flyger åt alla håll. Så sen får han leta efter dom i höt eller så får jag fiska efter dom lägst ner i hans vattenhink. Så om jag sticker ner handen i hinken så föjer han med ner med mulen och ska ha moroten :P Han är så söt!

Ikväll blir det nog att ta det lungt, läsa lite i en bok jag började i igår. Utmana syrran på guitar hero kanske eller kolla på Top Model :) En promenad med Lovis kanske om hon har hunnit torka efter duscen som jag nyss gav henne :P


Bra film...

2009-01-12 | 09:48:43 Kommentarer (3)
Idag såg jag att Marley och jag kommer att komma ut på bio - snart! Jag tror jag ska köpa den när den kommer ut i stället :P Boken är ju verkligen bra! Trailern verkade bra också :P

Hovslagaren kunde komma redan i morgon - så det var ju bra :)

Bara 3 skor.

2009-01-11 | 14:27:55 Kommentarer (4)


Nadja tappade en sko igår när jag red. Det var inte kul, blir att ringa hovslagaren på måndag. Fast det var ju världens tråkigaste väder idag. Det blåser jättemycket, är jättehalt och grått ute.
Nu ska jag ut och mocka för klockan 4 kommer folk hit :)

Jag beställde böcker igår till nästa kurs:
- Basal farmakologi
- Klinisk kemi och klinisk fysiologi
- Medicinboken
- Kirurgiboken
(Jag tänker inte tala om vad det kostade).

Hästar = töntigt ???

2009-01-11 | 14:19:50 Kommentarer (3)
Saker du måste ha och kunna för att rida
1.Du måste ha balans.
2.Du måste vara modig.
3.Du måste ha kontakt med hästen.
4.Du får inte tveka.
5.Du måste vara stark och ha uthållighet, det är runt 600 kilo du kämpar med.
6.Du måste ha ett bra tankesätt, det är mkt saker och tänka på.

Fördomar mot ridning som absolut inte är sant
1.Du får feta lår. Ta en titt på Malin Baryard och säg det igen. (Rider man och har feta lår beror det iaf inte på ridningen).
2.En töntsport. Det är en av världens farligaste sporter, många dör i den.
3.Är det kul och rida runt på en hamburgare? Den här "hamburgaren" är hur stark som helst och på det sättet vi tar emot den här hästen bygger vi muskler på armar, ben och mage som ni inte har.

Sjuk igen och skola igen

2009-01-07 | 20:53:05 Kommentarer (2)
Jag tror jag börjar bli sjuk igen. Fryser precis som förut och har börjat nysa hela tiden :(

Annars var det skola igen - en tre timmars föreläsning om Kroppens energiomsättning i vila och arbete. Det var riktigt tråkigt, men kul att träffa alla kompisar igen. Det märktes att det var dyster tämmning i klassen- men det var ju också 50% av oss som blev underkända på tentan. Fast jag klarade mig! ^^

Jag har hittat en som kan rida Nadja lite under veckorna också. Har träffat henne två gånger nu och det verkar gå bra. Hoppas att det fortsätter så. Jag behöver ha lite mer tid för skolan.
Kom på att jag inte ridit Nadja på två veckor... Jag har varit sjuk och de två gångerna jag har ridit har jag suttit på Olle, ena gången när Linn red Nadja och andra gången när Nella gjorde det.
Tittut! ^^
Måste säga att jag föredrar Nadja =)
Det är lite mer energi i henne :)

FebeR

2009-01-04 | 16:00:28 Kommentarer (1)
Borde plugga, men orkar typ bara med att sova. Borde rida men orkar inte det heller. Hatar att vara sjuk...

Nyår i år

2009-01-01 | 17:32:47 Kommentarer (2)
Eller säger man förra året?
Blev i alla fall så att jag jobbade till halv 10 på nyårsafton och kom hem lagom trött och sliten. Sen blev det att äta nyårstårta med familjen + Fanny innan vi sköt lite raketer. Det var fina raketer, men jag gillade en liten grej som snurrade runt och ändrade färg mest. Den var rolig ^^
Sedan tänkta jag sova - men det gick inte så bra så det blev inte många timmars sömn innan det var att gå upp och jobba igen - började 7 idag.
Men hade i alla fall riktigt kul på jobbet - så jag är inte ledsen för det ^^.

Har jätteont i min hand - så igår red Linn och hennes syster ut och tog med Nadja och idag red Fanny och jag gick bredvid med Lovis. Det kanske inte var så jättebra att jobba. Men nu är det ett tag til lnästa gång =)

Bio på måndag kväll - Twinlight med AK ;P
Det kommer blir kul!

bloglovin RSS 2.0