Bugarien - här kommer vi!

2008-05-23 | 14:11:43 Kommentarer (0)
Nu har jag i stort sett packat klart inför avresan imorgon vid elva med tåget. Har bara kvar saker som jag måste packa ner imorgon så det är skönt. Jag klarade viktgränsen på allt också, jag kan till och med köpa med lite saker hem. Då har man ju tagit slut på lite också :)

Ikväll blir det grillkväll hos Lollo tillsammans med Anna, AK, Lollo och Bea. Alltså vi som ska med på resan. Det blir nog kul. Så att man inte hinner bli nervös inför flygningen.

Vi skålade förresten på biologin i dag, för att Tore hade fått ett barbarn under natten och för att vi ska ta studenten ^^

___________________________________________________________________________

Nu ska jag ut och rida i alla fall, en sista gång innan vi åker. Eller så kanske jag går upp tidigare, typ vid 5 imorgon och går en sväng med Nadja eller nåt. Så att hon kommer ut en stund. Minna ville i alla fall rida när jag var borta, så det blir nog bra. Hoppas att det går bra för henne och att Nadja är snäll mot henne :P

igår när jag Charlotte och Linn var ute och red runt Strömtorp så skulle vi gå över en järnväg och dom är ju jätteläskiga enligt Nadja. Vi hade en cyklist bakom oss (som senare, tyvärr, visade sig vara matte-leif, hoppas jag såg fel). Charlotte var redan över men när jag och Linn var halvägs över så fick Olle också för sig att det var farligt så han flög in i mig och Nadja. Tur att det gick bra, får väl se om jag får någon kommentar av Leif sen :P
___________________________________________________________________________
Om 1 dygn är jag i Stockholm
Om 2 dygn är jag i Bulgarien.

Igår räddade jag liv - jag gav blod.

2008-05-21 | 12:40:46 Kommentarer (0)

Igår var jag då och lämnade blod på blodcentralen. Det gick väl ganska bra, en stor och fin nål var det i alla fall. Men det tog bara ca 10 minuter för att fylla påsen så det gick väldigt snabbt. AK var med dit också, eftersom hon vill lämna blod men inte tycker om nålar, eller sprutor. Fast hon tyckte att nålen var VÄLDIGT stor. Okej, den var stor, men det känndes ju knappt när de stack in den. Jag fick i alla fall en tröja och 50 kr för att de fick mitt blod. Och sen fick jag också järntabletter så att kroppen lättare ska återhämta sig. Jag ska ta dem så länge de räcker, tippar på 2 veckor, så jag måste smuggla med dem till Bulgarien :P

Igår när jag kom hem så varjag också ute och hoppade terrängbanan med Nadja, Linn & Olle följde också med. Det gick inte så bra för Nadja var mer koncentrerad på att tävla med Olle än hon var på att hoppa hindrena vilket gjorde att vi sprang bredvid de flesta.

Idag har jag sett en jättesnygg bil utanför lab. En svart  Saab...

Saker som jag borde göra (men som jag inte kommer att göra):
? Rida dressyr
? Oroa mig över mina betyg
? Packa inför Bulgarien (vi åker ju på lördag)
? Öva inför Tyska redovisningen imorgon.
? Städa

Förresten så kommer Minna och Ninna ikväll eftersom Minna ska prova att rida Nadja. Hon ska kanske rida när jag är i Bulgarien. Jag har ingen aning om vilka det är, men det vet jag ju snart :P
Planterat granar

2008-05-19 | 21:23:46 Kommentarer (1)
Började dagen utan att ha miljökunskapslektion klockan 8, det blev en ridtur tillsammans med Linn & Orliks istället. Det gick ganska bra, Orliks var pigg på ditvägen och Nadja var pigg på hemvägen. Men annars så var de snälla.

Hade samhällskunskapsprov på eftermiddagen idag, gick väl ganska bra, men det kunda ha gått bättre om vi inte hade dåligt med tid på oss, man kännde sig lite stressad på slutet.

Efter det så var jag ute i skogen med pappa och satte lite plantor, jag satt väl ca 180 st så det var inte så många. Men i alla fall :P

Imorgon blir det en lång exkursion med miljöpolitiken och sedan blodgivning på eftermiddagen. Får väl se hur det går. Med blodgivningen alltså.

Förresten, min syster har dålig humor. Dom har tydligen två Tim i sin klass. Så då kom dom på att när båda går så kan man säga: "Timmarna går" Det skrattade hon jättemycket åt... Även fast det inte var någon annan som gjorde det...

Plugg

2008-05-17 | 13:47:26 Kommentarer (0)
Det blev ingen tävling idag, men det berodde inte på att det var för få anmälda, det var för att några av de som skulle vara med blev skadade, Linn blev sparkad och Ella blev halt. Men vi satsar på en tävling i höst istället, då kanske vi har en ny ridbana vid oss också :)

Antagligen sista prover på måndag, känns skönt, fast det är ett stort prov istället...

/-/

2008-05-16 | 12:27:48 Kommentarer (1)
Det är säkert att krocka med en volvo, om man sitter i en Saab

Barsebäck

2008-05-13 | 17:09:58 Kommentarer (0)
idag var vi ju då på studiebesök till Barsebäck. Hela NV3 + TE3 skulle med, men gissa hur många som dök upp! Jo, tre sty ut NV och två st ur TE. Gissa om Ulla är arg...
Det började lite segt eftersom bussen hade åkt till fel skola, vi skulle ju åka från lab. På vägen dit höll vi på att köra över en älg. När vi kom dit fick vi ta på oss jättefula, alldeles för stora oranga västar som det stod BESÖKARE på. Sedan pratade guiden alldeles för lång tid innan ci fick gå in i själva byggnaden.
Vi började med att få se det stora kontrollrummet. Det var massor av knappar överallt och en hel del skärmar. Tur att man inte råkade peta till en knapp, tänk vad som hade kunnaat hända då?!
Vi fick också gå ut bland maskinerna en stund, det var kul att se hur de gick till. Vi fick följa nästan hela förloppet när de gjorde papper, det gick väldigt snabbt, rullarna gick många km/h. vi fick också besöka mässen, där jag träffade en som mamma känner och vi fick lite fika.
Jag kan väl säga att det inte var jättetråkigt, fast inte så jättekul, men det var väl ganska okej, i alla fall med tanke på att Ulla var inblandad.

När vi kom tillbaka så åkte jag till ICa och skulle handla lite till Kolmården imorgon, jag fick låna mammas ICA- kort så jag kunde köpa i stort sett vad jag ville :) Och då gjorde jag ju såklart det :)

Vi fick också reda på kemi-provet idag. Jag fick VG. Det känns ganska okej, men mitt betyg ligger nog mellan två betyg :/ Och det är bara ngra inlämningsuppgifter kvar. Så vi får väl se hur det blir med det. Får väl hoppas att jag får ett VG, att Ulla är snäll mot mig, jag följde ju i alla fall med till Bäckhammar :P

Jag red tillsammans med Emma igår, och Linn fick gå bredvid. Vi skulle gå bort till paddocken och hoppa, men det dammade så där så vi gick bak i skogen till våra nybyggda hinder. Olle hoppade om Nadja hoppade före honom. Det sista vi gjorde var att hoppa hela banan (Nadja före o Olle efter), ,men då ville inte Nadja hoppa, för hon var jättekoncentrerad på att vinna över Olle. Sen tyckte Emma att jag skulle börja på universitetet i Örebro, för då kunde jag ha Nadja i samma stall som hon och så kunde vi rida ut (hon läser på Örebro universitet). Men sedan kom hon på att det nog blir lite dyrt att både bo där OCH betala stallhyra. Jag tror faktiskt inte att jag kommer att ha råd med det, och jag tror inte att jag kommer att komma in heller.

Vi var också på en liten "mini-utflykt" på miljökunskapen idag, efter läxförhöret. Det kanske inte var så intressant, men skönt att komma ut en stund. 


Det är en igelkott som har byggt bo i Olles box.  Den är så söt :)

Helgen

2008-05-12 | 13:48:42 Kommentarer (1)

helgen var väl ganska kul. Har satt upp ett nytt staket till hästarna, släppt ut kossorna för första gången i år och försökt vinna över Elin på kubb.

Idag var det temadag på skolan, eller ja, temaförmiddag. Först var det tipspromenad, sedan massage och till sist en värdelös kost och näringslära som visade att jag borde äta dubbelt så mycket (inte för att jag tror på det precis). Men det är i alla fall slut nu, och bortglömt med för den delen.

Studeibesök på Bäckhammar med kemin imorgon. Jag gissar på att det kommer att bli en tråkig dag. Men man vet ju aldrig. Får väl skriva hur det var sen.

Nu ska jag plugga miljökunskap, tråkigt, men nöfvändigt... I alla fall om man vill bli godkänf imorgon. Och det vill man ju :)


Framtidstron ligger i botten...

2008-05-10 | 10:43:59 Kommentarer (1)
Jag har inte en chans att komma in på universitetet och bli det jag vill. Inte med mina betyg.
Hur skulle jag kunna vara en av 80 som kommer in i Karlstad när det är 1008 sökande? Eller en av 115 som kommer in i Örebro när det är 1424 sökande? Eller en av typ 25 som kommer in i Uppsala när det är 278 sökande?

Jag tror att jag börjar förlora hoppet...

Kanske

2008-05-08 | 18:49:36 Kommentarer (1)
Jag och Nadja kanske ska tävla den 17:e maj :) Det blir nog kul om det blir något. Vi ska iväg och träna vid åtta ikväll, så får vi se hur det går :)

Lovdagarna

2008-05-03 | 10:23:28 Kommentarer (2)

På valborg var jag en sväng till Åtorp, men bland annat Linn. Det var väl inte det roligaste man kunde göra, men i alla fall vettiigare än att sitta hemma hela kvällen.

Igår nä rjag skulle ut och rida så kom Linn och skulle göra detsamma precis samtidigt som jag :) Det gjorde att det blev en långtur tillsammans och båda hästarna var ganska trötta när vi kom hem. Och sen hade vi ännu mer tur eftersom veterinären lyckades komma precis när vi var i stallet så hon kunde skriva ut avmaskningsmedel till hästarna.
Vi såg tydliga spår efter svensexan i skogen ( 14 fulla män åkande på två militärjeeepar på leriga skogsvägar) eftersom det låg en massa ölburkar längs vägen. Undrar om man ska ringa till Jonas och fråga om han inte hade tänkt städa upp efter sig :P

Jag var ute och red med Charlotte en dag också, det var kul, Nadja fick gå jättelågt den dagen :P Och dessutom öva på att galoppera på en volt i paddocken. Det tyckte hon var hemsk så hon ville hela tiden springa åt ett annat håll, helst åt det hållet där Charlotte longerade Flickis :P

Igår var jag också till Karlskoga. Jag hittade ett par jättebra ridvantar, ett par solglasögon och ett par skor till studenten. Fast skorna var olika så jag måste nog gå tillbaka med dom till veckan :(
Jag skulle också få ett par nya arbetsstövlar och det fanns två modeller med tåhätta. Ett par som jag ville ha, som vägde dubbelt så lite som de andra, men de tillverkades ju naturligtvis inte i storlek 36 :( Så jag var tvungen att ta de andra som är tunga istället. Dom borde väl kunna tänka på oss med små fötter också :P

Till veckan - Kemiprov, nationell svenska redovisning och två läxförhör i biologi och miljövetenskap. Kemiprovet kommer bli svårast. Jag fasar för hur det kommer att gå...


bloglovin RSS 2.0