Globen i november :D

2010-02-28 | 21:23:02 Kommentarer (2)

Vi kanske är dumma - men vi har bokat hotell i närheten (1,6 km) av Globen i november mellan lördagen och söndagen när det är Globen Horse Show!!!!
Inget program eller något har ju kommit, men det var bara fem rum kvar, så vi fick passa på innan dom också gick! (Fast vi kan ju avboka ända till dagen innan så det är ingen fara). Det närmsta hotellet var fullt och man vill ju inte gå hur långt som helst på natten.

Hoppas det blir av nu bara, dom får släppa biljetterna snart, så jag och AK kan bestämma vad vi ska gå på :P

// Jenny


Lilla Nadja <3

2010-02-28 | 20:36:21 Kommentarer (1)

Ibland blir jag så trött på datorerna, dom tillåter mig inte att kommentera andras inlägg! Irriterande faktiskt.
Har inte gjort något speciellt sen sista inlägget: tagit in hästarna, tagit mig ett varmt bad och tittat på Göteborg Horse Show på TV:n när det gick.

Här kommer bilderna från min och Nadjas senaste promenad, och Nadja ska ju alltid lukta på sånt som ligger på vägen, i det här fallet en jordbit:

 // Jenny

 


Jag hatar våran stalldörr!

2010-02-28 | 14:32:12 Kommentarer (2)

Är lite småsjuk sådär. Förkyld. Jag gillar det inte. Jag önskar att jag skulle vara på Gbg Horse Show istället, men jag får nöja mig med att se det på TV (i går kväll) och i kväll.

Jag måste fixa nåt annat till stalldörren (skjutdörr) nästa vinter (fast det säger jag alla vintrar). Den går verkligen inte att rubba när man ska flytta på den. Fryser fast och så sitter den där den sitter. Igår stog jag med både spett och min bror men vi höll på att inte få upp den i alla fall när jag skulle släppa ut hästarna. Tur att det finns mer än en väg in (och ut).

Igår vilade jag mest, städade lite, läste en bok och fixde i stallet. Fick pulsa i massa snö också, för Neptun fick för sig att 9 rådjur som hoppade ut från vår silo var jättefarliga, och eftersom jag inte hade satt grimskaft på honom än så sprang han iväg till Nadja igen. Och sen sprang dom iväg så långt bort det gick och ville inte komma tillbaka.

Idag har jag faktiskt ridit på förmiddagen, på Karl såklart (en förkylning + lite feber klarar man ju att rida med!). Det gick jättebra, vi red dressyr först på volten, i snön, för det var ingen som hade hunnit ploga än. Övade mycket tempoväxlingar och "grunder" för det är alltid nyttigt! Sen kom Leif och skulle ploga överallt vid stallet så då red vi ut en sväng på vägarna så vi slapp vara i vägen. Fast Karl blev rädd för en massa saker, så vi måste ta tag i det där också, men inte när det är jättehalt och han inte har några skor bak, det får helt enkelt vänta en stund. Fast vädret ser ju ut att kunna gå mot vår nu, leriga hagar & regnväder. 
Jag tycker att våran fina vinter kan få stanna några veckor till!

Btw, så har jag namnsdag idag - Maria - (mitt andranamn) och grattis till alla andra som också heter Maria :)

// Jenny
 


Fredag igen

2010-02-26 | 21:31:57 Kommentarer (4)

Fredag, har mest pluggat och sånt. Varit i stallet lite och på kvällen var jag ute och gick med Nadja en stund. Jag tror att Nadja tyckte att det var skönt, tog några bilder också, men dom kommer i morgon :)

Har kikat på Camillas cabaré precis (på dvd). Lite halvkul sådär :)
Ska till stallet en sväng nu, se om Lovisa hittat tillbaka med Neptun från ridhuset så Nadja slipper vara ensam :) Hon står och gnäggar efter honom :P

//Jenny


Veckan hittils

2010-02-25 | 21:52:03 Kommentarer (1)

Är nu hemma igen, kom i går kväll efter en halvdags praktik och packning hos mormor innan jag åkte hem. På praktiken den här veckan har jag hunnit med lite samma som förra veckan + diabetesmottagningen och astmamottagningen.
Åkte förbi mina minsta kusiner + min moster på vägen hem och det var kul :) Dom var också på besök inne hos mormor, det blev "jättelyckat" att baka kanelmazarinkaka tillsammans med Erik (som är 1,5 år). Då går allt att stoppa i munnen.

Så nu är jag hemma, och det är faktiskt väldigt skönt. Igår var jag så trött så jag tog bara in hästarna, packade upp mina saker och slötittade på OS en stund, sen sov jag hela natten :)

Idag har jag hunnit med mer, släppte ut hästarna tidigt på morgonen, gick sen och la mig och sov igen. Fixade stallet på förmiddagen i lugn och ro och åkte sen in till Karlskoga en stund. Handlade lite åt pappa på Granngården och sånt. Gick på bokrean också och köpte tre böcker - får väl läsa dom till sommaren när jag hinner :P Sökte även jobb på lasarettet, men dom sa att det var jättemånga som hade sökt och få platser så att man skulle inte hoppas på att få något. Lite trist faktiskt.
Åkte hem och fick sms av Charlotte så jag var bort till stallet och tog lite kort på henne och Nisse en sväng. Skönt att komma dit ibland. Fast ska ju dit på söndag och rida Karl.
Skrev sedan klart, och skickade in mitt hypertoni-arbete (hypertoni=högt blodtryck). Skönt att vara klar med det, en sak mindre att göra. I morgon blir det plugg hela dagen, det är nödvändigt :P

Jag tror inte Charlotte har nnågot emot att jag lägger in en bild på dom (bilderna blev mörka, men är oredigerade så det kan man ju göra något åt):


// Jenny


Söndag igen .

2010-02-21 | 14:32:53 Kommentarer (2)

Åker tillbaka till praktiken nu, så inget internet förrän jag kommer hem igen, det gör jag nog på onsdag kväll om allt går som det ska. För på torsdag ska jag iväg och söka sommarjobb och kanske gå på bokrea.


Nadja har förresten börjat fälla pälsen, det kanske blir vår snart?Nu ska jag äta semla, och packa det sista, sen ska jag till AK och fira henne lite innan jag fortsätter till mormor =)
// Jenny


Veckan som varit.

2010-02-20 | 21:43:21 Kommentarer (1)

Här kommer då en lite sammanfattning av min praktikvecka. Jag trivs jättebra, det är bra personal och alla är glada över att ha studenter där verkar det som. Jag har hunnit med att vara på: BVC (barnavårdcentralen), MVC (mödravårdcentralen), DSM (distrikssköterskemottagningen), hjärt-mottagningen, lab (tagit blodprov), jouren, och sen har jag också gått med sjukgymnasterna, barnläkaren och distriktläkarna. Har dessutom varit med och lyssnat när dom har telefonrådgivning/ tidsbokning.

Idag är det snöstorm. Mysigt. Första gången jag har lagat staket i snöstorm. Inte så kul. Hästarna fick äta frukost inne i dag, men dom såg lite förvånade ut när dom fick mat. Sen var dom jätteivriga när dom skulle få gå ut - tills dom kom utanför dörrarna. Då tänkte Nadja vända och gå in igen. Otur för henne att jag vet att hon gör så :P Neptun var snäll i alla fall, protesterade inte så mycket. Var till Karl förut också, mockade men red inte, känndes inte som om det var bra väder idag. Nej, men Karl ville nog inte lämna hagen tror jag, så jag skyller på det :P
  

Jag skulle egetligen till Örebro i kväll, på middag och fest med några klasskompisar, men jag struntar i det. Då vet jag inte om jag kommer hem i kväll eller kör fast i någon snödriva på vägen. Det blev en hemmakväll med melodifestivalen och popcorn/ godis i stället. Synd bara att fel låtar gick vidare. Men jag ska väl inte säga något, jag röstade ju inte. 
Om ni undrar vad jag roar mig med hos mormor på kvällarna, så är det bland annat att plugga, läsa Hästmagazinet och att leka med min dator:
 // Jenny


Hemma över helgen

2010-02-19 | 21:17:54 Kommentarer (3)

Är nu hemma fram till söndag kväll. Det är skönt :) Har saknat Nadja. Det känns jättekonstigt att inte kunna gå till stallet på dagarna. Men trivs i alla fall jättebra på min praktikplats. Har hunnit med att se mycket av det som finns på vårdcentralen, och får se resten till veckan!
Är jättetrött nu. Skriver mer i morgon, ska sova och till stallet en sväng till innan kvällen :)
// Jenny


Flyttar idag.

2010-02-14 | 12:07:08 Kommentarer (1)

Nu flyttar jag - till min praktik ort de närmsta två veckorna = inget internet = ingen uppdatering på bloggen.
Bara så att ni vet :)
Om allt går som det ska så kommer jag hem till helgen, så då kanske jag hinner skriva :)// Jenny


Tävling

2010-02-13 | 10:50:55 Kommentarer (1)Går in här om du vill vara med och tävla :)


På ÖLFF:s hemsida

2010-02-12 | 11:26:00 Kommentarer (1)

Idag blev jag förvånar när jag gick in på ÖLFF:s (Örebro Läns Fjordhäst Förening) hemsida, och hittade mig och Nadja på framsidan och Fanny bakom när vi tolkade. Lite kul överraskning sådär en fredag morgon:)// Jenny


Fredag

2010-02-12 | 11:18:56 Kommentarer (0)

Bra att jag skrev att jag skulle skriva mer, och sen glömde jag det :)

Det gick i alla fall jättebra igår när vi var ute med Nadja och Neptun. Tyvärr var det min idé att vi skulle gå igenom skogen hem, så jag fick pulsa i all snö bredvid Nadja, tur att jag inte fick träningsvärk :)
För Lovisa gick det jättebra, Neptun var snäll när hon red trots att det var första gången utan att någon gick bredvid dom.

Min mamma har förresten köpt en spikmatta. Jag provade den igår, och det var faktiskt riktigt skönt, efter en stund. I början gjorde det mest ont men sen blev det skönt och till slut kunde man slappna av, jag somnade nästan på slutet :P

Ska väl fundera på att åka till praktiken snart, gör en 13-22 tur idag. Måste väl kanske äta lite mat först. På förmiddagen har jag i alla fall skrivit klrt min etik-uppgift. Ska bara läsa igenom den på söndag och sen skicka in den :)// Jenny


Få ner staketstolpar i en halvmeter snö tidigt på morgonen...

2010-02-11 | 12:57:41 Kommentarer (1)

Igår hittade jag ett trasig staket när jag skulle ta in hästarna. Och det är klart att det inte var tråden som var av, nej, det var såklart stolparna som hade gått sönder. Och försök att få ner nya stolpar i en halvmeter snö och stelfrusen mark. Inte lätt. Det slutade faktiskt med at jag satt fast stolparna i snön. Inte så smart kanske, men jag får hålla koll på dom när det töar sen.
Såklart hittade jag också ett ställe till där det var trasigt, men bara tråden där, så det gick ju snabbt att laga. I morse när jag lom ut var det trasigt - på samma ställe igen! Då upptäckte jag att rådjuren hade gjort en bred väg igenom just där. Jag kommer säkert få laga det där staketet varje dag om rådjuren fortsätter springa där... Det känns som ett alldeles lysande sätt att börja morgonarna med.

Annars är jag ledig från praktiken idag, så jag har ridit Karl på förmiddagen, vi red ut en skritt-tur eftersom han fick vaccin-sprutan igår så tog vi det lite lugnt idag. Alla veterinärer säger ju olika om hur man ska göra, så jag tog det säkra före det osäkra. Inte kul om han blir sjuk eller något sådant (fast det tror jag i och för sig inte). Det gick i alla fall jättebra, det var skönt att komma ut trots att det både blåste och snöade lite på oss. Karl var snäll och pigg, han tyckte nog att det var skönt att komma ut en stund :)

Skriver mer sen för snart ska jag gå ut och gå med Nadja tillsammans med Lovisa & Neptun. Skönt att hinna med allt när det är ljust! Plugga kan man ju lika gärna göra på kvällarna, när det är mörkt :)

// Jenny


Bilder från helgen.

2010-02-09 | 19:06:12 Kommentarer (2)

Är helt slut - sprungit runt på praktiken hela dagen. Därför kommer det lite bilder från helgen i stället - för en bild ska ju säga mer än tusen ord...

// Jenny


Bio och Askersund

2010-02-08 | 11:13:57 Kommentarer (1)

Eftersom jag har upptäckt att min syster bloggar oftare än mig (och då är det illa) så lägger jag upp ett "innan-praktiken-inlägg" idag. Hade sovmorgon idag <3 (efter stallet :P)

Idag då, praktik och sen blir det nog inget mer. Slutar 20,00 och börjar 06,45 i morgon igen. Får plugga någon annan dag :) Måste säga att det är riktigt skönt att kunna åka till praktiken och veta att man redan har mockat och fixat hö/halm, och att någon annan tar in hästarna på kvällen.

Igår (efter Askersund där jag träffade mina minsta kusiner och mormor) så var jag på bio med AK, vi såg Avatar. Den var riktigt bra faktiskt, bra gjord och ett bra slut :) Lagom lång också, och bra spelat, så den kan jag verkligen rekommendera! Var lite folk på bion också, trots att den gick i Degerfors (men vi fick ju bra platser :P). Alla i bilen hem (Patrik, Fanny & Charlotte) verkade också tycka att den var bra.

veckors boende utan internet! Då blir det ännu sämre uppdatering här...
//Jenny


bloglovin RSS 2.0