29/4-2010

2010-04-29 | 21:24:24 Kommentarer (1)

Jag känner att jag (inte) är jättebra på att uppdatera. Jag har börjat 8 alla dagar den här veckan och det betyder att jag får gå upp innan 5. Så jag har varit trött. Dessutom har jag kommit hem sent från skolan bland annat på massa köer på E18 vid sprängning och idag gick bussen sönder på vägen mellan Örebro och Karlskoga.

Men idag har jag i alla fall hunnit med att rida Nadja tillsammans med Lovisa och Neptun. Det blev en skogs/ vägtur runt Fiskebo. Det blåste lite men det var skönt i alla fall, speciellt när solen kom fram.

Jag hann också med att ta Lovis till veterinären så att hon fick veckans spruta - mot artos. Ska tas varje vecka i 4 veckor och sen en gång i halvåret. Hon fick den första förra veckan och det har märks en stor skillnad på henne, hon är mycket piggare och mår bättre, det syns på hela henne. Det är så skönt, att hon slipper ha så ont.

Skriver mer i morgon, ska rida Karl och lite sånt då :)
// Jenny


Skitdag

2010-04-26 | 20:23:43 Kommentarer (3)

Skitdag
Sådana här dagar som man lika gärna kan hoppa över. Tråkiga, långa föreläsningar (kvantitativ forskningsmetodik, tro mig, ni skulle också somna...). Dessutom ringer dom från Operation på Kga Lasarett och frågar om jag vill jobba där i sommar. Typ drömjobbet ju  - och så har jag sagt ja till Utsikten :/

Dessutom så har jag kollat upp det där med lägenheter lite bättre idag. Jag måste ha någon form av inkomst för att få hyra lägenhet från ÖBO. Alltså kan jag inte göra som jag gjorde, alltså tänka att jag ska få bo där och betala med pengarna som jag redan har tjänat ihop.
Vilket man också kan säga som att om jag vill flytta till Örebro måste jag ta studielån för att ha en inkomst och betala ränta på pengar som jag egentligen redan har. Känns ju lite trist.

Dagen avslutades ju i alla fall bättre än den började. Med tentasvar där jag fick VG & en skogsridtur med Nadja. Vi passade på att hitta en ny ridväg i skogen, det var lite kul, man tror ju att man kan dom flesta :P// Jenny


Bästa lördagen!

2010-04-25 | 10:56:51 Kommentarer (2)

Igår var bästa dagen på länge...! Kan också bero på att det inte finns något att plugga på den här helgen (och när hände det sist liksom? I somras?)

Började med att släppa ut Nadja & Neptun och fixa stallet hemma. Sen åkte jag till Karl för att rida ut med Cissi/ Foffe & Magnus/ Nikita. Solen sken och det blev en långtur runt Borgen! Det var jätteskönt, hästarna var snälla också :) Dessutom är en stalldag inplanerad - med lekar till häst + minihopptävling och sen Katrinedalskrogen på kvällen!

Eftermiddagen ägnades att fixa inför kvällen och gå en liten promenad i skogen med Lovis.

På kvällen kom Ida & Elingrillkväll. Trots lite bränt kött så smakade det gott (får skylla på att det var länge sedan man grillade...). Vi hade lite annat kul för oss också, som att spela kubb och att gå ut och leta efter en bortsprungen Lovis halv tolv på natten (hon hade jagat upp en katt i ett träd och satt under och vaktade). Om man tänker på kubben så ska jag aldrig spela på lag med min syster igen, vi hade fått ner alla utan en på andra sidan och så kom vi överrens om att vi inte skulle kasta ner den sista (man måste ju ha ner den i samma slag som kungen) och så kastar hon ner den med sista pinnen i alla fall!
Hade lite annat kul för oss också :)

Dessutom sovmorgon i morse - kan det bli bättre?

// Jenny


Konstig dag

2010-04-21 | 21:53:32 Kommentarer (1)

Det mesta är konstigt idag:

• Det är vitt på marken när man vaknar och det har snöat idag - vi är ju ändå i slutet av april nu, det borde vara vår...
• Ishockey går före Grey´s Anatomy ikväll - bara det är väl helkonstigt?
• Det gick bra på min redovisning om pedagogiska yrkesfunktioner idag. Fick inte en enda dålig kritik av någon.
• Nadja var lugn när jag gav Neptun kraften först, hon brukar alltid springa runt i boxen och gnägga och tro att hela världen går under bara för att han får före hennes morötter. Men inte i kväll. Konstigt.

// Jenny


19/4-10

2010-04-19 | 21:42:04 Kommentarer (3)

Om ni inte redan har sett det så kom Rolf-Göran10:e plats på världscuphoppningen. Klart att det var synd att han inte vann, men ändå en bra placering.

Har ni tänkt på hur mycket mode det går i ridningen? Just nu verkar det vara stigbyglar och Kingsland-jackor som är "på tapeten" och som alla ska ha. Inte för att jag har något emot det, men lite kul är det i alla fall att läsa om allt som folk köper.

Idag har jag (som vanligt) gjort sånt som jag inte borde göra. Som att hjälpa pappa flytta lite kossor i ladugården och fixa lite extra i stallet och sånt. Dumt gjort kanske, men i morgon ska jag i alla fall plugga ordentligt. Får se hur det blir med det...

 

// Jenny


Lite kort...

2010-04-19 | 21:30:16 Kommentarer (2)


Nadja


NeptunNågra kossor


Lovis

//Jenny


Ridhelg

2010-04-18 | 21:18:58 Kommentarer (4)

Lördag: Jobbade på förmiddagen. Hade Karl och red på em/kvällen i paddocken, det blåste ju en hel del ute, så jag vet inte om det var det, eller att Karl testade mig, men han var i alla fall lite bråkig. Ville inte gå till ena änden av paddocken och sånt. Så vi fick öva på det i stället för det som jag hade tänk mig.

Söndag: Fixade i stallen på förmiddagen, hade ju Karl idag med. Hjälpte Amanda lite också och gjorde rent vattenkar. Fick också hjälpa pappa lite att knuffa halmbalar och ta in snöpinnar på eftermiddagen.

Red ut på eftermiddagen på Karl tillsammans med Lovisa & Neptun. Blev en rätt lång sväng faktiskt. Karl var pigg (på hemvägen). Sen mötte vi grannen med familj och hundar och då vägrade Karl gå framåt, trots att Neptun hade gått förbi dom. Han struntade typ i att jag satt där. Till slut fick jag hoppa av honom och leda honom förbi - då gick det jättebra att gå. Både Karl och jag var trötta efteråt :)
Cyklade direkt hem sen, och red Nadja en sväng till paddocken och lite där. Tränade i skritt, som vanligt. Blev lite skänkelvikningar, flytta baken, böjda spår och sånt. Försökte oss också på lite öppna, men eftersom det var en del folk där så hade Nadja fokus på annat...  
Kommer att ha en härlig träningsvärk i hela kroppen i morgon.

Karl hade rullat sig ordentligt, båda dagarna, tog en halvtimme att få honom någolunda ren :P


// Jenny


Pluggkompisar

2010-04-16 | 20:46:34 Kommentarer (4)

kDet här var mina två pluggkompisar idag. Den ena låg på min matta och snarkade och den andra låg i min säng och snarkade. Dom var (väldigt) mycket till hjälp.

Igår skrev jag att jag skulle kolla på världscupdelfinalen i hoppning och att det var en svensk med. Fast det var faktiskt två stycken, Rolf-Göran & Svante. Om 2 minuter börjar den andra delfinalen, och klart jag ska kolla :)


I helgen ska jag jobba, plugga, rida Karl båda dagarna och Nadja en dag. Ska försöka hinna ta lite kort också :)

// Jenny


Veterinärbesök & nya regntäcket

2010-04-15 | 20:36:02 Kommentarer (3)

Mina dagar är lite tråkiga just nu, däför är det lite dålig uppdatering. Nadjas nya täcke har i alla fall kommit och det passade jättebra! Eftersom jag inte vill visa henne utan man, så får ni ett kort på långt håll i stället, när hon står i skogen och är nyfiken på vad jag håller på med... Hon fick prova täcket på eftermiddagen en stund idag, för det börjad regna så jag satte på täckena, och då slutade det regna :P Hon syns ju i det i alla fall, är ju nästan självlysande :P
Var till veterinären med Lovis idag. Hon har ju haft ont i "höfterna" ett tag så det var lika bra att kolla upp det. Veterinären trodde i alla fall att det kunde vara artros i bäckenet och skrev ut lite tabletter till henne, och om hon blir bättre av dom så är det artros. Inte så kul- speciellt eftersom det inte går att bota. Men det verkade på veterinären att långtidsbehandling med tabletterna brukar ha god effekt om det skulle vara artros, så det är ju inte helt kört...Cyklade en sväng på kvällen idag, det var faktiskt riktigt skönt. Blev en tur runt åsen/strömtorp och sen hem igen. Gick på en halvtimme :)
Nu är det värdscupfinaldeltävling i hoppning på TV (svt24), och eftersom en svensk är med så tänkte jag kolla :)

// Jenny


Det hoppar grodor ur min mun

2010-04-13 | 21:19:02 Kommentarer (4)

Idag lyckades jag säga något som jag verkligen inte tänkte säga. Dessutom till Ida som skrattade hela vägen hem i bussen (alltså, från där vi var när jag sa det). Jag vet faktiskt inte var det kom ifrån, men jag tror att ida förstod att jag inte menade det!
I onsdags lyckades jag också tydligen med att sitta bredvid Hanna på La Baguette utan att känna igen henne.
Jag tror att jag behöver sommarlov...// Jenny


Hovslagare & strömlöst

2010-04-12 | 20:51:17 Kommentarer (3)

Trodde att jag skulle få tillbringa natten/morgonen utan ström i huset - utan värme, lyse och allt det där. Tur att det finns snälla elektriker som jobbar övertid när det krisar :)

Idag har hovslagaren varit ute till Nadja, bort med snöskor/ broddar & skor bak. Nu är det vår =) Så skönt att bli av med det, man behöver inte vara lika rädd att bli trampad på tårna längre.
Förresten har Nadjas nya regntäcke kommit, ska hämta ut det i morgon på väg hem om jag kommer ihåg, hoppas nu bara att det passar!// Jenny


Enrubriktack!

2010-04-11 | 20:23:26 Kommentarer (6)

Nu har jag läst lite på olika fjordingsidor och kommit fram till att enda sättet att få Nadjas man att stå lika fint som den har gjort tidigare, utan att ligga ner på ena sida, är att klippa bort all man en gång. För att sedan låta den växa ut ända från början igen. Så det gjorde jag igår,  det ser hemskt ut alltså. Nadja utan någon man alls. Därför får ni inte något kort alls på henne de närmaste veckorna, så det hinner växa ut. Stackaren! Men nu hoppas jag att det i alla fall blir en rakt uppestående man igen, och blir det inte det, så sparar jag ut till lång man på henne, jag tycker verkligen inte att det var fint nu när den la sig ner på ena sidan.

Här är en bild på hennes man, när den ligger på stallgolvet...Har i alla fall hunnit med en massa saker idag/ igår (förutom att förstöra Nadjas utseende). Småsaker, som att storstäda min garderob i stallet, smörja träns/sadel, gå på promenad med Lovis, rida, plocka bland saker inne, maila lite folk och ringa hovslagaren. Ringde idag --> han kommer i morgon =)
Hann också ta hem mina hinderstöd från paddocken och laga dom + skrapa av all lös målarfärg, så när dom har hunnit torka ordentligt igen ska dom målas & bli fina inför somamren!

Har även passat på att baka kladdkakemuffins idag, konstigt recept med rapsolja och annat konstigt i, men det blev ju gott till slut i alla fall! Har också hunnit med att rida ut nu på eftermiddagen i det fina vädret med Lovisa. Blev en lite promenad på vägarna, som vanligt :) Hann med en promenad med Lovis efteråt också, nu blir det kanske New Moon?

// Jenny


En blöt ridtur

2010-04-08 | 21:22:39 Kommentarer (7)

Nu har jag varit ute och ridit - i regnet tillsammans med Lovisa & Neptun ( och Nadja såklart! ) Det gick bra, fast vi blev ju ganska blöta... Tog oss en sväng längs vägen bara, Nadja blev rätt pigg ett tag och fick för sig att galoppera efter Neptun när dom travade före en bit. Hon ville väl inte gå själv där bak :)

Väntar på att Nadjas nya regntäcke ska komma också, det var skickat i tisdags, så jag hoppas att det kommer i morgon i alla fall, så jag slipper vänta över helgen. Beställde lite kurslitteratur idag också, blir en dyr vecka det här. Speciellt eftersom pappa handlade med en sak från Till Häst till Nadja också, som hon behöver till sommaren. Lägge rupp en bild nån dag, samtidigt som täcket tänkte jag, så ni får vara lite nyfikna :)
Ringde hovslagaren idag också, han kommer nog på måndag och det ska bli skönt att få bort snösulorna och broddarna, för då känns det lite mer vårigt :)
Såg förresten första tussilagon - i Örebro i går :)

Tog lite bilder i kväll, ifall ni vill se några av dom, blev lite påskinspirerat:

// Jenny


"Teater" & jobb

2010-04-08 | 16:43:38 Kommentarer (2)

Gårdagen var sådär halvseriös som en del dagar är. Hade teater i skolan. Eller typ i alla fall. Vi fick spela in varandra när vi var patient eller ssk utifrån va det stod på lapparna vi drog: som första mötet, vpl osv. "Patienten" skulle också vara i situation av utsatthet, jag spelade en som hade cancer och hade förlorat hoppet om livet. Måste i alla fall lätt vara den onödigaste saken vi gjort på hela sskprogrammet, fast det var ju ganska kul, mest för att det var svårt att hålla sig för skratt när vi tittade på det sen och skulle analysera vad vi gjorde för fel.
Fortsatte eftermiddagen med att jobba kväll direkt när jag kom från skolan. Det gick bra, var en lugn kväll som tur var.

Skriver lite mer sen, nu ska jag till stallet :)


Tänkte ifall ni saknar vintern :P// Jenny


En till tävling :)

2010-04-06 | 17:11:01 Kommentarer (6)

Klicka här om du också vill vara med och tävla!


bloglovin RSS 2.0