Lördag :)

2011-10-29 | 20:37:16 Kommentarer (1)
Var ute och uteritt med Puma själv idag. Tror vi har kommit in i den där perioden som jag väntat på - när hon börjat känna sig lite mer trygg och börjat testa mig. Gick först mer bakåt än framåt, var 10 steg bakåt och ett framåt. Vi lyckades både backa igenom en häck och ner i diket. Till slut gav hon sig i alla fall så resten av ridturen gick bra. Misstänker att det kommer vara såhär ett tag framåt när vi rider ut själva, men det är lika bra att komma igenom det. Hon är ju inte dum på något sätt - bara försöker se vad hon kan komma undan med.

För övrig har jag hunnit med att tvätta bilen, smörja lister och bytt till vinterdäck. Började laga innerskärmen som var trasig men hann inte klart, får fixa det i morgon. Hann också hjälpa pappa med kossorna en snabbis och sätta ihop foderringen som hade kommit till stallet. Och så lyckades det bli en lång sovmorgon i morse, men det var man värd efter den här veckan på jobbet!

//Jenny

Torsdagskväll.

2011-10-27 | 20:37:16 Kommentarer (0)

Har köpt lite försenade födelsedagspresenter till mig själv de senaste dagarna. Ett till vintertäcke till Puma och ett till par boots till henne, bra att ha i reserv. Och en ny väckarklocka till mig. Tror min syster vill ha tillbaka sin när hon kommer tillbaka från USA.

Idag red jag på banan med Puma och tänkte öva lite på det vi tränade på på dressyrlektionen i måndags. Tyvärr var det jätteblött på banan efter allt regn så vi fick ta det lugnt. Men övade en del i skritt iaf och det gick bra, mycket bättre än på lektionen, så det går framåt!
Tog en liten sväng på vägen sen och travade lite innan det blev helt kolsvart ute. Hoppas på att det har hunnit sjunkit undan på ridbanan tills i morgon efter jobbet, så vi kan rida mer där då :)

Imorgon ska jag åka till stallet och släppa ut/fodra hästarna innan jag börjar på morgonen. Kommer få gå upp före 5 för att hinna det räknade jag ut. Kommer vara lagom trött till kvällen :).// Jenny


Flytt

2011-10-27 | 20:23:43 Kommentarer (3)

Har en flytt att se fram emot, det blev bestämt idag! Den 1 januari flyttar jag ifrån min lilla lägenhet och flyttar istället till ett hus, två rum och kök, på landet! Ska hyra det av en bekant! Huset är nybyggt för sådär 7-8 år sen bara.Var och kollade innuti det igår kväll, och det var jättefint! Ett trähus, med högt i tak inomhus och loft och man kan elda inomhus i en kamin.

20 minuters promenad från stallet ligger det och ca 15-20 minuter med bil till jobbet om man åker över skogen. Tror det kommer bli jättebra, ni kommer väl på inflyttningsfesten sen? :)

// Jenny


:)

2011-10-25 | 21:13:53 Kommentarer (0)
Kunde inte låta blir att köpa julmust idag när jag handlade på vägen hem från stallet. Men visst är det okej att börja "fira" i tid om man ska jobba 14-22 på julafton och 06.45 - 16 på juldagen?// Jenny

Have you ever had a teammate ten times your size?

2011-10-23 | 22:03:06 Kommentarer (0)

 


Födelsedag

2011-10-21 | 21:43:02 Kommentarer (2)

I tisdag blev jag ett år äldre och firade genom en uteritt på Puma på förmiddagen med Emma som sällskap och en snabb lunch innan jag gick till jobbet och jobbade kväll. Som tur (?) är så var det ju någon som skvallrade så att hela jobbet visste att jag fyllde, jag som hade tänkt hålla det hemligt.
Blir kalas på söndag, har bara fått två presenter än, en brandsläckare och två par strumpor att ha när jag jobbar:


I morgon är första helt hästfria dagen sedan jag köpte Puma, jag ska på bussresa till Elmia i Jönköping på Djur & Inomgårdsmässa. Det blir nog kul!

Annars ska jag nog ev. flytta, och ska och kika på "nya stället" ngn dag här och hoppas det ser bra ut. För jag är sugen på att flytta dit bara jag har sett utsidan. Och så har jag bokat in en dressyrlektion med Puma på måndag kväll.

// Jenny


Märta & Tyra

2011-10-17 | 07:43:00 Kommentarer (0)

Stallkatterna trivs bra på Calles rygg i stallet, var väl varmt och skönt där kanske :)


Fredag

2011-10-14 | 23:38:00 Kommentarer (0)

Jobbade till fyra, gymmade sen ca en timme med Sandip innan jag åkte till stallet och fixade. Red lite på banan idag, gick bara en promenad med henne i går så hon var pigg idag.

I morgon jobbar jag kväll så tänkte hinna rida en stund på förmiddagen, funderar på lite cavaletti för jag ska rida ut med Charlotte & Nisse på söndagen sen efter jobbet :) .(Puma hade precis fått syn på kossorna längre bort, dom är alltid väldigt intressanta!).

// Jenny


Tyra

2011-10-14 | 21:31:35 Kommentarer (0)

Tyra blev påkommen med hela huvudet nere i min ryktväska häromdagen i jakt på en bulle jag hade försökt gömma där. Nästa gång jag tar med nybakade bullar till stallet får jag komma på ett bättre gömställe :)


Ledig onsdag.

2011-10-12 | 20:13:41 Kommentarer (1)
Idag har jag varit ledig från jobbet. Började med att försova mig (bra!) en halvtimme och fick hoppa över frukosten innan jag åkte till stallet och släppte ut hästarna. Hade ju en tid att passa hos veterinären med mammas & pappas hund så åkte dit med henne sen och hon fick sin spruta.
Passade på när jag ändå var där att gå till Svenska Foder och köpa ett par nya boots till Puma (hon har lyckats tappa en i hagen...). Köpte lite foder när jag ändå var där också, det börjar minska på det jag fick med när jag köpte henne.Fixade sen lite ärenden åt pappa innan jag åkte hem till dom och åt lunch =). Red sen ut en sväng på Puma, första gången jag red ut själv på henne. Gick faktiskt rinktigt bra! Mötte farfar som var ute och kollade till kossorna så han bjöd Puma på kross (höll aldrig på att få henne därifrån sen...). Men annars gick det jättebra, till och med när vi mötte pappa som kom med traktor och gödselspridaren.

Åkte sen till gymmet med Sandip och blev helt slut. Håller på att tvätta nu, men sen ska jag fixa någon kvällsmat innan Grey´s börjar!

// Jenny


3 saker jag (tydligen) aldrig kommer att lära mig

2011-10-07 | 20:55:14 Kommentarer (0)

- Att överlämna jobbtelefonen till någon annan. Glömmer alltid bort det. Så den ringer oftast alltid på rasten. Eller som i torsdags, när jag satt längst in i hörnet på möte.

- Att bosta Pumas man ren från lera. Skyller på att jag inte ser så högt upp. Upptäcker det alltid när jag har hoppat upp på hennes rygg.

- Att kolla min mail någolunda regelbundet. Brukar alltid ha en massa mail, när jag kommer ihåg att kolla den...

// Jenny


En sådandär dag

2011-10-07 | 20:47:14 Kommentarer (0)

Idag har varit en sådan där dag som man lika gärna kunde hoppa över. Det är segt att gå upp till jobbet på morgonen. Jobbet var kul - men med mindre roliga inslag. Det ösregnar ute. Kommer till stallet och Puma har tappat en sko. Igen. Så jag som var taggad för att rida fick istället borsta och träna på att gå in i spolspiltan.


Verkligen tur att det finns 2 jättesöta kattungar i stallet som alltid får en på bra humör med sina galna upptåg.Tyra

Men i morgon  - då ska jag släppa ut hästarna tidigt, sen åka till Granngården och köpa Boots till Puma att ha i hagen och sen kommer hovslagaren och slår på skon. Och sen ska nog jag & Charlotte rida ut.

// Jenny


Uppdatering i bilder.

2011-10-05 | 11:19:49 Kommentarer (0)


Bilder från första hoppningen på hemmaplan i lördags, tagna av Charlotte. Det märks att Puma tycker att det är roligt att hoppa i alla fall. Och det är riktigt skönt att kunna rida i t-shirt i oktober!

 

// Jenny


bloglovin RSS 2.0