Stallfesten + dagens ridtur

2010-01-31 | 20:18:15 Kommentarer (3)

Tänkte skriva några rader om stallfesten i går på Katrinedalskrogen. Vi var rätt många som var där faktiskt och det var ett bra ställe, god mat och så :) Tyvärr hade det blivit nåt missförstånd så vi blev tvungna att gå vid 10, men annars var det helt okej. Det var ett litet mysigt ställe. Såklart att jag glömde kameran hemma i alla fall, trots att jag sa att jag inte skulle göra det :P
Vi pratade om det mesta, men mest om hästar såklart. Vi diskuterade bland annat hur ofta man ska ge dom vatten på vintern och så :)
Eftersom jag hade såna problem i går med att komma på vad jag skulle ha på mig så tänkte jag lägga ut en bild på hur det blev, men min spegel är så liten så bara halva jag kom med :P
I alla fall så syns inte mina gråa knähöga yllestrumpor eller smyckena, men resten syns ju :)



Dagens ridtur då, kom till stallet, öppnade dörren och vände mig om för att stänga den. Då är det någon som säger "hej" från taket åt mig. Leif stog på en stege och tittade ner på mig. Inte konstigt att man blev rädd!
I alla fall hade jag hunnit mocka och sadla Karl och så och var precis på väg från stallet när vi mötte Charlotte. Hon skulle också ut och rida så Karl och jag red lite dressyr på banan tills dom var klara, sen red vi ut en sväng tillsammans. Fast Karl blev jätterädd för något (vi gissar på ljudet av en A-traktor) och slänge sig åt sidan och vi for rakt in i skogen :P Vi höll till och med på att springa över Charlotte och Pisan på vägen ut. Tur att jag satt kvar =). Men sen när A-traktorn åkte förbi, då var det minsann inget farligt...

// Jenny


Lite smått och gott

2010-01-29 | 21:39:24 Kommentarer (3)

Har fixat lite smått och gott idag efter skolan (förresten, vilken galning har lagt vårt schema? Föreläsning mellan 13-17 en fredagseftermiddag?).

Har betalat in medlemsavgiften för i år till ÖLFF (Örebro Läns Fjordhästförening) nu (till slut). Tog ett tag in på det nya året :P Får ju nästan skämmas... Har ju ingen häst att vara med på deras aktiviteter med nu :( men jag såg att man- och svansklippningskursen låg på ett vettigare datum i år, alltså inte kvällen före sista tentan innan sommarlovet :P

Har också borstat ur allt spån ur Nadjas svans och flätat den. Trots att den antagligen är lika full av spån i morgon igen. Borstade henne lite också och fixade bort snöstyltorna ur bakhovarna - eftersom hon bara har snöskor fram. Nadja verkade rätt nöjd, speciellt eftersom hon och Neptun fick dela på en extra morot efteråt =)

Imorgon taggar vi plugg, stallet och stallfest!

// Jenny


Fjordfilmer!

2010-01-28 | 21:32:10 Kommentarer (2)

Jag tyckte den här var lite söt, hunden är så kaxig :P

 



Fjordingar kan visst hoppa 1,2o meter !



// Jenny


Köpt säkerhetsväst =)

2010-01-28 | 20:36:50 Kommentarer (3)

Får väl tala om vad jag köpte- men det var ju bara AK som "gissade" :P
I alla fall så var vi inne i affären och jag fick se att dom hade Outlyne säkerhetsvästar där, och också Racesafe. Klart jag provade dom, båda två och jämförde. Kom väldigt snabbt fram till att Outlyne var den klart skönaste västen som satt jätteskönt och direkt formade sig efter kroppen. Så jag köpte den faktiskt, fick lite mässrabatt också (det var nog tur det för den var dyr...).

MEN enligt deras måttabell ska jag ha L3 Slim, vilket jag också köpte för den var den som satt bäst. MEN jag vet att den går lite kort ner över ryggen, alltså inte skyddar svanskotan riktigt som den ska.
Fast storleken större blir så stor (och klumpig) så att jag får dra åt den så mycket som går och ändå är den för bred.
Så visst borde jag väl kunna ha den storleken som jag tog?

Framsida



Baksida



// Jenny


Hindersmässan

2010-01-28 | 16:39:55 Kommentarer (2)

Jag lyckade inte logga in i går, men det verkar ju inte bara vara jag som hade problem med det...

Igår såg min dag ut såhär:

Gick upp 04.45 för att släppa ut hästarna/ mocka.
Åkte sedan mot Örebro för föreläsning mellan 8-12 på USÖ.
Gick sedan på Hindersmässan på stan (alltså marknaden) från 12-13.30.
Blev sedan upphämtad av min pappa/farfar/bror på resecentrum och vi åkte till olika traktorställen med mässor.
Tog in hästarna vid 19.00 när vi kom hem och satte mig sen att plugga...

Jag handlade i alla fall lite, en kavel och marknadsgodis blev det på marknaden. Annars var det rättjobbigt att gå där i snöstormen. det var kallt och snön kröp in överallt i jackan. Inte så mysigt.
Traktorställena var roliga, som vanligt. Dom bjöd på korv/munkar och sånt och man träffade lite bekant folk och släktingar.
Den här traktorn hade bakhjul som var högre än mig...


Sedan var vi också en en hästaffär i Hovsta där dom hade 70% rabatt på hästsaker. Och jag köpte faktiskt en sak, kan ni gissa vad?

// Jenny


Bara några rader...

2010-01-26 | 18:54:09 Kommentarer (1)

Hinner bara lägga in några rader, lovar att svara på kommentarerna en annan dag :)
Kom precis hem från skolan så är lite trött, fick ju ingen direkt sovmorgon i morse även fast jag började senare eftersom jag fixade stallet innan jag åkte. Och sen är jag var halvvägs genom mockningen i Neptuns box så kollade jag på klockan och insåg att det var frukost eller att mocka klart hans box som gällde. Det blev faktiskt frukost eftersom jag visste att Lovisa skulle fixa resten när hon kom sen :)

I morgon är det föreläsning på USÖ mellan 8-12 och sen ska jag följa med pappa, farfar och min bror på Hindersmässan. Och inte hindersmässan inne i stan, utan "bonde"- mässan utanför stan :)
Tar en ledig eftermiddag i morgon - det kan man behöva!

Hann förresten också med att köpa en ny mössa idag, en klänning till lördagens stallfest på Katrinedalskrogen och halstabletter (vaknade med ont i halsen...).


// Jenny


Kan ju prova i alla fall :)

2010-01-24 | 21:13:24 Kommentarer (4)


Söndag igen. . .

2010-01-24 | 21:02:26 Kommentarer (2)

Jobbade idag igen, sen blev det att åka spark bort till stallet och rida, eftersom jag inte fick mocka åt Nadja för Lovisa, hon tyckte nog att jag hade mockat för mycket åt henne eller något :P Då åkte ja gbort dit och mockade istället, haha :P
Red i alla fall ut i skogen bakom mig och det var jätteskönt! Solen sken och hästen var pigg & glad :)
Tyvärr så hade Magnus ringt på förmiddagen och undrade om jag ville följa med honom och Cissi ut och rida, men dom skulle rida när jag jobbade så det var synd :/ Kanske blir en annan gång...

Fast nu på kvällen har "vädergudarna" fattat helt fel. Termometern visar kallare ute, det går åt fel håll! Var är sommaren säger jag bara? Inget mer -26 grader tack!

Fullt upp i skolan mån + tis. Heldagar och tidiga morgonar :/ I fall ni inte hör något från mig :)

// Jenny


Snöhästar!

2010-01-23 | 18:53:05 Kommentarer (6)

Lägger ut lite bilder på busiga hästar (fast det var väl egentligen bara Neptun som var busig). Det är tydligen kul att ha lite snö att busa i :P

 









// Jenny


Dagens ;)

2010-01-23 | 18:45:26 Kommentarer (1)

Idag har jag jobbat på förmiddagen. Sen på eftermiddagen kom Lovisa och vi var ute och gick tillsammans med hästarna i dimman. Det gick faktiskt jättebra, Nadja var lite "stoig" i början bara, när Neptun kom för nära. Det var skönt att komma ut lite :)
Sen kom Nella en stund och hälsade på Nadja, kul eftersom det var länge sen jag såg henne :)

Dessutom så läste jag här att Racesafe säkerhetsvästen visst är godkänd att tävla med, och inte kommer att bli förbjuden. Det är ju bra eftersom jag funderar på att köpa en - och varför ska man köpa en väst för så mycker pengar och så får man inte tävla i den? Då måste man ju köpa en ny väst när den dagen kommer...

Länkar till en jättebra blogg, om en tjej som har fått cancer och som skriver alldeles för bra om hur det är:
http://annajansson73.blogspot.com/

// Jenny


Snöras / lördagen / bild från tolkningen

2010-01-21 | 18:55:21 Kommentarer (4)

Idag öppnade jag en dörr som nog inte blivit öppnad på ett tag, jag fick i alla fall ett helt lass snö över mig.

Helgen då, i lördags var jag ju och red Karl, och det har jag ju skrivit om. Sen på kvällen begav jag mig till Elin tillsammans med Ida och Camilla. Det blev god mat, trevligt sällskap, söta katter och massa mer! Vi fick även sällskap av Elins syster och en kompis till henne, och det visade sig att jag och Emma var bäst på charader =) Alla sa massa roliga saker, men dom har jag hunnit glömma bort, men min syster "hittar" i alla fall till Elin (och Ida trodde mer på henne än på mig!). Det blev en liten omväg...
Ingen kamera hade jag med mig, men det kanske kommer bilder på någon annans blogg eller något. Det blev ju "några" bilder i alla fall. Synd att vi inte har tid att träffas oftare, alla har så mycket att göra...

På söndagen var det ju tolkardag i stallet (lite segt att komma upp ur sängen bara). Det har jag ju också skrivit om, men lägger i alla fall upp en bild på Charlotte som rider sin häst Nisse :)



// Jenny


Jag strejkar snart.

2010-01-20 | 20:20:02 Kommentarer (3)

Skola idag. Mellan 8-17. Alltså 8 timmars föreläsning + all restid för mig. Inte konstigt att jag är trött. Plus att man lever i en stress eftersom vi har precis fårr en 29 sidor lång studiehandledning som lärarna förväntar oss att vi ska göra allt i. Under dom närmaste veckorna kommer jag inte att ha något liv. Bara så att ni är förberedda.
Jag har inte ens hunnit ut i stallet idag än, satte mig bara här och skickade två mail (för skolan) men nu ska jag ut och ge kraftfodret. Måste ju få träffa dom en gång idag ialla fall!

I morgon ska jag vara hemma, ska försöka hinna lägga upp bilderna från tolkningen + hinna skriva lite om helgen som var.
Nu - stallet  och min systers hemmagjorda chokladbollar (tror ni man vågar smaka??).

// Jenny


Lång fjordingman vs kort fjordingman

2010-01-17 | 19:14:30 Kommentarer (6)

Lång fjordingman:
+ Man slipper klippa varannan vecka.
+ Man kan värma händerna under den.
+ Det ser gulligt/ busigt ut med lång man.
- Den fastnar i täckena så vattnet rinner in.

Kort fjordingman (stubb):
+ Det är tradition.
+ Det är fint och praktiskt när man rider.


Tror ni att folk blir arga om jag sparar ut till lång man på Nadja igen? Jag klippte hennes man idag och den är inte lika fin som den har varit förut, den är bred och spretar åt alla möjliga håll. Ni har inga tips om hur man kan göra för att få den fin igen? Annars får det bli lång man, det går ju alltid att klippa den kort igen om jag vill senare.
 Eller vad tycker ni?

Om jag ska vara ärlig så kan jag inte förstå dom som säger att "en fjording ska inte ha lång man för det är tradition". Visst, det kanske är tradition, men det är inte det naturliga. Det fanns ingen som gick omkring och klippte deras manar från början. Jag hittade den här diskussionen där alla hade olika åsikter. Hittade också här det här inlägget som jag tyckte var bra: Ska man se det ur hästens perspektiv borde alla hästar få ha lång man. Manen finns ju där av en anledning...
Fast sen är ju stubb fint också, men jag tycker fortfarande att fjordingar lika gärna kan ha kort man som ha lång man!


Tolkning i stallet

2010-01-17 | 18:50:55 Kommentarer (2)

Idag var det tolkardag i stallet med korvgrillning. Eftersom jag fortfarande har så ont i ryggen så pratade jag mest med folk, grillade korv (+ åt kladdkaka) och så hjälpte jag till lite med Lugge. Lånade ut min tolksele gjorde jag också :)
Två hästar (Nisse och Lugge) och massa glada människor var det där, till och med någon som jag inte kände igen. Kallt var det också. Jag tror barnen och hundarna hade roligast :P

I alla fall så tog jag några bilder, två för att vara exakt, men dom blev inte så bra så jag har inte lagt in dom på datorn än, kanske kommer senare. I stället blir det en bild från "den gamla goda tiden".



// Jenny


Ledig fredag

2010-01-15 | 19:28:58 Kommentarer (5)

Idag blev det inställda föreläsningar + inget plugg = ledig dag!
Började med en sovmorgon, men har fortsatt med stallet, två promenader, städning, hjälp pappa lite i ladugården och lite annat. I kväll ska jag äta årets första semla - det kan ju inte bli för mycket nyttigt på en och samma dag.

Var i alla fall ute med Lovis på den första promenaden, blev lite kort och några tycker i alla fall jag blev bra. Jag orkade inte ladda upp alla bra, men några (Lovis smög sig in på en bild också) :











// Jenny


bloglovin RSS 2.0