En död ekorre kan vara skrämmande...

2008-06-29 | 21:49:35 Kommentarer (1)
Igår när jag och Nadja var ute tillsammans med Linn och Olle så låg det en död ekorre mitt på vägen. Och då ville ju naturligtvis hästarna gå fram och lukta på den och det fick de ju, inte visste jag var som skulle hända då. 
De blåste på den (så som hästar gör när de blir rädda) och sen helt plötsligt så tvärvände Nadja och började sparka bakut mot den platsen där ekorren låg. Och eftersom jag red barbacka så satt jag bara kvar på tvärsvängen och den första bakutsparken, sen åkte jag av och landade i diket. Och Nadja sprang iväg till Olle som stog kvar på samma ställe och tittade på oss.

Idag var vi på kalas i Askersund, tre års kalas för Evelina. Av oss fick hon en klänning som hon ville ha på sig på en gång, men den byttes senare ut mot en pippi-dräkt hon fick av mormor när hon kom :P  Vi kollade runt lite i deras nya hus, det var jättefint, perfekt för en barnfamilj. Det var ju bland annat en nergrävd stutsmatta och en stor rusch-kana på gården. OCH staket runt hela tomten så att man inte kan komma ut på vägen.

Imorgon blir det att jobba igen. Ska jobba 6 dagar den här veckan, är bara ledig tpå onsdag. Men det blir nog bra tror jag :)

Bulgarien - del II

2008-06-25 | 11:11:10 Kommentarer (0)

Tänkte berätta om lite av de sakerna som vi gjorde/såg när vi var där nere.

Old Town Nessebar: Dit åkte vi minitåg ocg det var ganska skönt att slippa gå faktiskt. det var en gammal stad som tydligen finns med på någon världsarvslista. Det fanns en massa fina byggnader och även en del ruiner. Men det fanns också en massa folk som sålde saker överallt. Och det gjorde att det inte var lika kul att gå där och titta.

Centrum Sunne Beach: Flower Street heter den gatan som är själva centrumet. Där ligger en massa affärer och restauranger. Vi gick dit två gånger. Typ allt man ville ha fanns att köpa där, så det var ganska bra. Det fanns billiga märkeskopior av både kläder,skärp och en massa annat. Det var rätt kul att gå där, det var en massa folk hela tiden.

Trafikljus: De har väldigt smarta trafikljus där nere. De har som små displayer bredvis som räknar ner hur länge det kommer att vara grönt/rött ljus.

Aruba bar: AK:s absoluta favoritställe, i alla fall när det gällde mat. Vi var där ganska många gånger, men sedan låg den ju inte så långt ifrån vårt hotell heller, så det var ganska smidigt att gå dit. De hade goda pizzor där, de slår degerforspizzorna!

Tiggare: De fanns överallt känndes det som. Små bar och deras mammor. När vi var i centrumet andra gången kom det till och med fram ett litet barn med en kattunge i famnen.

Havet & stranden: de hade en väldigt fin sandstrand och eftersom det inte var högsäsong så var det inte heller så mycket folk där så vi kunde bre ut oss så mkt vi ville. Det var skönt att ligga där, det fläktade lite och man hörde vågorna slå in. Tyvärr så brände man sig väldigt lätt också, för man kännde inte så lätt att solen låg på så mkt. Vattnet var jätteskönt,  varmare än i poolen.


Nadja <3

2008-06-24 | 19:47:19 Kommentarer (0)
Ja, nu har vi då haft Nadja i mer än 6 år. Det är också mer än hälften av hennes liv. Och jag har inte tröttnat på henne. Men det kommer jag noh aldrig att göra, hoppas jag i alla fall.
Hästarna har fått flytta till en ny hage som är vid farfar. Det blir ett väldigt cyklande fram och tillbaka dit för mig. Men de har i alla fall en jättebra hage nu, men massor av mat i. Så de kommer säkert kunna gå där ganska länge. Nadja gnäggade till och med till mig när jag cyklade förbi hagen en dag :)

På jobbet idga gick det väl bra. Vi var fem personer på A sidan så det var jättebra, men vi var ändå inte klara förrän ganska sent... Och sen har vi ju våra feriejobbare också som hjälper till med en del saker som vi inte hinner med (eller inte vill göra :P ).
igår frågade Jan alla på jobbet om de hade en barkskrapa att låna ut, men det var det ingen som hade (fast tydligen så hade vi en enligt pappa). Jag hörde sen att han hade köpt en och när han hade kommit hem igen så hade grannen haft en att låna ut :P

Nu tror jag att jag ska hitta på ngt vettigt. Jag är ju ledig imorgon så jag behöver ju inte sova så tidigt :)

Sloganize

2008-06-17 | 14:41:24 Kommentarer (0)

Jag har "sloganized" lite idag  :) Jag tog ett namn, och här är de första meningarna som kom upp:

• The wonder has a namn: Nadja
• There is no life without Nadja
Oh my goddess, it¨s Camilla.
Korna, created by nature.
• Elin? You bet
What is Linn?
• AK- go for it!
Good to know Pelle
• Patrik is my sport
Who wouldn´t fight for Louise?

Man kan ha rätt kul med det där :P


Sommarlov, eller vad?

2008-06-16 | 13:35:12 Kommentarer (0)
På frågan om det någonsin kommer en del två av bulgarien... Kanske, vem vet :P

När jag tog studenten tänkte jag, vad skönt, en sommar när man har jobb och ändå kan ta bdet lungt - trodde jag. Det känns som jag hittils har jobbat mycket. Den längst ledigheten har jag nu, och den kommer att vara i tre dagar.
Men annars går det ba på jobbet, fick min delegering i lördags, så nu får jag dele ut medicinerna till de som bor där. Har till och med fått nycklar så jag kommer in överallt. Vilket ansvar...

Min digitalkamera gick sönder i Bulgarien,,, en ny är på väg till mig på posten :) Hoppas att den är bra, den var i alla fall dyr :P 
Camilla är på läger så det har varit fritt från henne i flera dagar nu hemma. Skönt. Det är tyst och lungt hemma, ingen som pratar hela tiden :P

imorgon kommer Stefan (hovslagaren) hit så får vi se om han lyckas få ordning på Nadjas hovar. Och sen på onsdag innan jobbet så ska jag till veterinären med Lovis, hon ska få den årliga vaccinationen. 

Nu ska jag fortsätta städa... tråkigt...  

Bulgarien - del I

2008-06-01 | 20:09:21 Kommentarer (1)

Nu är vi då hemma igen. tyvärr så valde vi nog fel vecka att resa, eftersom det har varit jättevarmt i Sverige också. Men vi är i alla fall brunare (rödare) nu än vi var innan vi åkte och, till skillnad från de hemma, hade vi en strand att gå till och vi kunde bada i Svarta Havet. Det var faktiskt varmare i havet än i hotellets pool.

Hotellet som vi bodde på var jättefint, det låg en bit ifrån centrum, men det var lungt på kvällarna och jättetrevlig personal. Vi trivdes jättebra där.

Nu är jag jättetrött - för jag har nyss varit ute och rest i 10 timmar. Så jag får fortsätta någon annan dag :)


bloglovin RSS 2.0