Mors Dag & Nadjas födelsedag

2010-05-31 | 19:57:23 Kommentarer (3)

Igår var det mors dag + att Nadja fyllde år samma dag!

Mamma firade vi med blommor, choklad, grillat & tårta. Jag tror i alla fall att hon uppskattade det =)

Nadja firade jag med (häst) tårta och födelsedagspresent. Hon fick den matchande grimman/grimskaftet/ flugpannbandet som jag köpte på Hööks tidigare. Och så fick hon gå en stund extra och äta gräs på kvällen. Jag tror faktiskt att hon uppskattade det, även fast hon var lika sur som vanligt på mig när jag skulle byta hage på henne. Nadja tycker att hon vill ha massor av mat :P

Idag var det en riktigt tråkdag. Det enda vi har kvar i skolan är obligatoriska föreläsningar mån, tis, ons och torsdag. Dessutom mellan 8-16 nästan varje dag. Så förmiddagen ägnades åt lagar inom katastrofmedicin och eftermiddagen var om akut omhändertagande/ triagering på en katastrofplats. Hoppas att det blir intressantare de andra dagarna, för jag såg flera stycken som satt och sov på föreläsningen, och jag var nästan en av dom. Jag tycker det är intressant med ämnet (fast inte lagarna) men inte när det är jättefint ute och snart sommarlov :P//Jenny


Långridturen i går!

2010-05-30 | 18:13:04 Kommentarer (3)

Igår blev det långritt efter jobbet med Cissi och Charlotte. Hästarna skulle hem till Cissi och vi skulle rida dom dit, det var en bra bit (ca 3 mil).
Vi hade tur med vädret, hela förmiddagen ösregnade det och sedan när vi skulle gå så blev det bra väder. Inte för varmt och inte för kallt. Solen var framme ibland och lite regnade det också.
Vi stannade och fikade på vägen och gick även en hel del brevid hästarna under turen (tror att det är därför att jag inte har någon träningsvärk idag, man fick sträcka ut musklerna lite...).

En del av turen gick längs ett dressinspår , och faktiskt så "mötte" vi ett gäng som var ute och åkte dressin. Lite kul när man hörde dom säga "jag skulle hellre sitta på en sån där (häst) än på dressinen!".
Men det var mysigt, rida i lugn takt framåt och se massa ställen som man inte tänker på finns annars, jag njöt (i alla fall när det inte regnade...) av att sitta på Lugges rygg.

Hästarna var snälla & jag hade kul, kvällen avslutades med grillning (man blir väldigt hungrig av att rida) & massa prat runt bordet. Sen blev det (lite för) sent hem, jag skulle ju upp och jobba idag igen :P

// Jenny


Betessläppet - 10

2010-05-30 | 18:00:36 Kommentarer (2)

Eftersom vi inte var så många i år som hjälpte till så var jag tvungen att koncentrera mig på att korna stannade där dom skulle - i stället för att ta kort. Men det blev några i alla fall, tagna i "farten", så dom blev inte så bra. Ni får se några i alla fall :)// Jenny


15 åring dog i fälttävlansolycka

2010-05-28 | 16:49:35 Kommentarer (5)

På Hästmagazinets hemsida kan man läsa om en 15 årig tjej som tävlade fälttävlan för ett tag sen och som gick omkull med hästen, bröt nacken och dog. Och dom har länkat - till ett videoklipp på youtube som filmar hela olyckan.

Jag tycker att det är hemskt, flickan dör - och så finns det så att alla kan se det på internet! Och dessutom länkat på hästmagazinet ??? Jag har faktiskt gillat den tidningen - tills nu.

// Jenny


26-05-2010

2010-05-26 | 20:43:20 Kommentarer (2)

Sitter & väntar på att Grey´s ska börja. Bara 20 minuter kvar nu =)
Har haft en riktig plugg dag. Har varit riktigt tråkigt med all statistik & kvalitativ/kvantitativ design.

Imorgon blir det nog om allt går som det ska betessläpp för kossorna! Jag ska ta med kameran och ta kort på glada kossor i så fall :) Har Karl i morgon också, funderar på markarbete / barbackaridtur kanske!

// Jenny


Nadja har vårkänslor

2010-05-24 | 20:03:53 Kommentarer (0)

Min häst hade nog vårkänslor idag när hon fick komma ut till en annan hage och äta lite gräs en stund. Lite tur att jag hade kameran med mig för en gångs skull :)

Annars blev det skola idag, projektplansseminarium. Helt slut efter det och så blev bussen en timme försenad eftersom det var bilkö på hemvägen. Hämtade sen mitt pass innan jag åkte hem. Är ganska nöjd med kortet faktiskt (för typ första gången i mitt liv). Lite mindre smink bara så hade det varit perfekt :)

Tok-Nadja ;)
Neptun får vara med på ett hörn också, men han fick en hage med mycket mera gräs i =)

// Jenny


Bildbomb från stalldagen!

2010-05-23 | 20:25:30 Kommentarer (10)

Igår var det stalldag , i tre delar :)

Hopptävling
Började med en hopptävling på förmiddagen, jag var med på Karl. Gick sådär, kändes lite segt, men kom i alla fall 3:a (med 1 vägring) så jag är ganska nöjd i alla fall (fick ju en fin, gul rosett!).
Det var nog mest mitt fel att det gick som det gick, tappade koncentrationen en hel del när först Karls gamla ägare helt oväntat vandrade in genom stalldörren och sedan kom min farfar också in! Då tänkte jag vända och gå hem...
Hoppas på att få bilder sen, av Lovisa :)

Lekarna till häst:
Låter bilderna tala för sig själva :P

Lag Nikita: Janni, jag & Magnus


Lag Foffe: Cissi, Charlotte & Amanda


Jag hoppar säck ...


.. försöker få ett ägg att stanna kvar på skeden samtidigt som jag rider slalom...


... flyttar burkar...


... försöker få vattnet att stanna kvar i muggen samtidigt som vi travar en bana...


... letade äpple i vattenhink och sen sockarbit i mjöl.


Finns många fler bilder på facebook :)

Dagen avslutades sedan på Katrinedalskrogen!

Det var en riktigt lyckad dag och jag hoppas att vi nån gång gör om det!

// Jenny


Bloggtävling: biobiljett

2010-05-23 | 20:04:54 Kommentarer (1)

Var med du också och tävla hos http://rothis.blogg.se !


Bloggtävling: biobiljett

2010-05-23 | 20:04:54 Kommentarer (1)

Var med du också och tävla hos http://rothis.blogg.se !


En till bloggtävling :)

2010-05-21 | 22:04:20 Kommentarer (4)

Vad med du också!
http://ronda.blogg.se

 


Smart jag är då!

2010-05-21 | 12:53:15 Kommentarer (4)

Haha, vad smart jag är. Trodde att jag hade lagt dom senast inläggen som utkast, men hade tydligen publicerat dom ;)
Jaja, ni får klara er utan det andra jag hade tänkt skriva, som att det var helt sjukt på katastrofövningen när det var "skadade" överallt, och poliser, ambulanspersonal, rökdykare, fotografer och alla sprang omkring överallt! Och skulle ha lagt in en bild från vårruset också på medaljen/ nummerlappen. Mest för att det var så kul att jag fick startnummer 9 av 7900 startande :P
Veterinären var också ute till Nadja häromdagen. Hon har blivit så smal, man ser till och med revbenen nu och det är ju inte så normalt för henne. Har ju skickat in Kolla Masken men den visade ju att hon inte hade någon mask. Vi skulle iaf börja med avmaskning i alla fall, och sen fortsätta med sedering och en ordentlig munhåleundersökning om det inte hjälper :/
Nadja är i alla fall jättearg på mig nu för att jag gav henne avmaskningsmedlet, när jag kom upp med middan så gick hon till och med ifrån mig :P

// Jenny


// Vårruset //

2010-05-21 | 10:35:39 Kommentarer (3)

I kväll blir det att fixa det sista inför stalldagen i morgon, måste komma ihåg att beställa bra väder också!
Önska mig & Karl lycka till på hopptävlingen :P

Har varit lite mycket dom senaste dagarna, med katastrofövning, vårruset osv. Men nu lugnar det nog ner sig lite i alla fall. Dessutom är det bara 2,5 veckor kvar till sommarlovet :)

Vårruset
Vårruset i år var kul, kanske lite för varmt bara. Man var ju svettig i t-shirt bara man stog och väntade på att starten skulle gå. Jag och Malin klarade dom 5,2 kilometrarna på 37 minuter, då sprang vi nästan halva (eller sprang och sprang, fick kryssa oss fram mellan alla som gick). Så jag är nöjd, eftersom jag inte har tränat något innan.
Fikat efteråt var också bra, bättre än förra året med sakerna som låg i påsen.
Medaljen var däremot inte så fin, rosa band till den. Passade inte ihop med min gröna från förra året :P

// Jenny


Katastrofövningen i Örebro!!!

2010-05-21 | 10:27:17 Kommentarer (1)

Det var rikigt kul! Fick först samlas för lite sminkning och sådant, sen började det med att en man med pistol tog oss tillfånga som gisslan och det typ kröp poliser med gevär och allt på taken runt omkring oss och sen började det brinna i huset och vi fick spela rökskadade/ chockade, hade frakturer osv. Det var så mkt rök i huset att jag inte såg en meter framför mig.
Har riktigt ont i halsen idag efter allt "hostande" i går :P// Jenny


Mallorca! // osv...

2010-05-16 | 21:00:55 Kommentarer (6)

Hade kul på jobbet idag - skönt att man har så bra arbetskamrater :)

Annars har jag roat mig med att fixa klart staketet till nya hagen. Bara vattnet kvar nu.
Sen har jag (och Ida) bokat en resa till Mallorca i juni! Inte ens en månad kvar tills vi åker :)

Var bort till andra stallet en sväng också, kollade på nymålade bommarna och pratade lite om stalldagen och det, kommer bli en toppendag!

Ska förresten antaligen skaffa passet i morgon, mitt har gått ut. Gissar på att jag kommer se lika konstig ut på den bilden som jag ser ut på mitt körkort...// Jenny


Lördagskvällen

2010-05-15 | 21:55:11 Kommentarer (0)

Nadja och jag tog en skrittur i det fina vädret idag. Kändes underbart att kunna rida i t-shirt och inte frysa vid åtta på kvällen! Dessutom var ju solen fortfarande framme och det var skönt. Jag önskar bara att hon var frisk så jag får rida hur långt jag ville, skulle lätt ha gjort det i kväll :)

Annars har jag jobbat i Kga & på eftermiddagen fixat en massa med hästarna hemma. Lagat staket, satt upp nytt staket, dragit om vattnet till nya hagen, fyllt på vatten där dom går nu, mockat, fyllt på 10 höpåsar osv. Jag har i alla fall fått en hel del gjort.

Imorgon blir det jobb igen. Sen fixa det sista med hagarna och kanske måla bommar borta i stallet. Får se hur det blir med det :)

Förresten ligger jag på 5:e plats på en lägenhet i Tybble, och sen fattar jag inte hur man svarar ja till den :P Får lösa det på måndag, men jag hoppas jag får den (trots att det är 4 före mig...)!

// Jenny


bloglovin RSS 2.0