6 skäl till att välja Fjordhäst !!!

2009-05-08 | 18:02:04 
6 skäl till att Fjordhästen är MYCKET bättre än andra hästar:

1) Manen; Vem vill inte ha en häst som hänger med i modet? Fjordingen kan både ha lång man och tuppkam och dessutom tvåfärgad! Fjordingen har lätt finast man i stallet!

2) Storleken; Dom är inte så stora så fallhöjden är helt okej samtidigt som dom har muskler att bära en fullvuxen person. Dom lämpar sig alltså riktigt bra för höjdrädda ryttare (och naturligtvis även för de som inte är det)!

3) Färgen; Gör att de sticker ut från mängden både i hagen och på tävling. Man behöver inte bli en i mängden på en brun ponny. Det är också utmärkt vid en maskeradhoppning då man lätt kan matcha med sin egen kostym!

4) Psyket; Vem vill inte ha en häst som är lugn och stabil när den ska vara det och pigg & alert vid lämpliga situationer? Som dessutom inte ha någon "nedärvd benägenhet" att vara rädd för soptunnor, brevlådor och traktorer.

5) Användningsområdet; Man behöver inte ha flera hästar - fjordingen passar till allt! Hoppning, dressyr, gymkhana, distans...listan kan bli riktigt lång. Dessutom klarar den av att vara duktig på flera områden samtidigt.

6) Överlevnaden; Stark & robust, man har en kompis för en lång tid framåt, fjordingen kan leva i många år om den får vara frisk (till skillnad från en del andra hästraser). Den kan även överleva under sämre tider, med lite mat och hårda vindar.

Fortfarande inte övertygad om att fjordingen är bäst?
I så fall bör du nog provrida en!


Kommentarer
Postat av: AK

Hahah jag gillar fortfarande Friser, Tennesse Walker och Tinker liteliiite mer :P Men bra försök ^^

2009-05-08 @ 21:45:08
URL: http://cadillacgirl.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fjordföl <33

2009-05-13 @ 16:04:52
URL: http://rothis.blogg.se/
Postat av: Anonym

den här snor ja ;)

2009-05-13 @ 16:08:17
URL: http://rothis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin RSS 2.0